Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa duc in clasa A amplificatorul Zal 100

Mli

Postări Recomandate

Detin un amplificator facut in urma cu ceva ani, un amplificator simetric de 100 de wati ( prima schema a lui zal modificata) si vreau sa-l bag in clasa A, daca maresc curentul de mers in gol si o sursa potenta cu filtrare mare il aduc in clasa A sau nu prea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• KISS

13

• Mli

9

• lalihifi

5

• franzm

5

Top autori în acest subiect

Amplificatorul detine radiatoare destul de decente ( in cel mai rau caz pun si doua ventilatoare)vreau doar sa stiu daca e suficient ce am spus pana acum sau trebuie sa tin cont si de alte aspecte?

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 5 minute, Mli a spus:

Amplificatorul detine radiatoare destul de decente ( in cel mai rau caz pun si doua ventilatoare)vreau doar sa stiu daca e suficient ce am spus pana acum sau trebuie sa tin cont si de alte aspecte?

2x1F pe filtraj și 1mp de radiatoare, dacă nu explodează finalii. 

Link spre comentariu
31 minutes ago, Mli said:

Detin un amplificator facut in urma cu ceva ani, un amplificator simetric de 100 de wati ( prima schema a lui zal modificata) si vreau sa-l bag in clasa A, daca maresc curentul de mers in gol si o sursa potenta cu filtrare mare il aduc in clasa A sau nu prea?

Il poti aduce in clasa A (marind curentul de mers in gol), ramane cati W vrei in clasa A.

Link spre comentariu

Am marit curentul de mers in gol cat s-a putut,ca si auditie, la volum mic n-am simtit nici o diferenta, in schimb la volum mare da, doar ca nu a durat prea mult si s-a lasat cu fum 

Link spre comentariu
5 minutes ago, Mli said:

Eu asta nu inteleg, ce legatura are filtrajul cu finalii?

Ca nici nu au apucat sa se incalzeasca si s-au dus, daca aveam filtraj mare nu se duceau?

Cred ca @Mircea iti poate explica de ce s-au bulit finalii. El a zis ca il poti duce in clasa A. 

20 hours ago, Mircea said:

Il poti aduce in clasa A (marind curentul de mers in gol), ramane cati W vrei in clasa A.

@viobio a zis ca ai nevoie de un metru patrat de radiatoare...daca tin finalii.

Editat de KISS
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 55 minute, Mli a spus:

Poate ca am exagerat eu cu volumul, finalii sunt peste limita la alimentare +-63v, 2sc5200 2sa1943.

Acum daca tot am facut-o, o sa dau un modul jos si mai experimentez

Pastrază alimentarea de 2x63V și un curent de mers în gol de 1,5....2A, dar..... comandă o găleată de tranzistori finali înainte. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări