Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere osciloscop (alt topic despre)

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Mie asta mi-ar fi placut sa-l am: https://www.batronix.com/shop/oscilloscopes/Siglent-SDS2104X-plus.html

Din pacate este un pic cam scump.

Pina pe 30 aprilie are inclus in pretul afisat si o multime de optiuni in valoare pe site de peste 1700E.

Binenteles ca impreuna si cu asta: Siglent SPL2016 Logic Probes - 398.65E.

Iar o sa spuneti sa vorbesc despre avioane dar eu nu prea vad nici o diferenta semnificativa intre osciloscopul pe care l-a ales si osciloscoapele de care s-a amintit la inceputul topicului ca au fost testate si s-a renuntat la ele.

Cel putin intre Siglent SDS1102X 2x100 MHz si Rigol-DS2202A diferentele sint ca si inexistente. Diferenta de 100Mhz la banda si sample-rate-ul dublu sint invizibile in 99% dintre masuratorile pe care le face un utilizator normal.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

20

• sesebe

14

• modoran

7

• maxente

5

Top autori în acest subiect

mai colegule, daca as avea un job in domeniu crede-ma ca mi-as fi luat deja osciloscop de 2000-3000EUR, dar pentru ce "bodicai" eu prin dulap...nici cei 600EUR nu se justifica.

ce-ai pus acolo nu sunt avioane, dar cu siguranta e prea mult (ca investitie) pentru cineva care face electronica pentru el si cam atat.

si clar te inteleg, cand tu lucrezi pe chestii de 5-10GSa/s si alte alea..

daca as gasi in bugetul alocat alti parametrii...dar n-ai cum. sau nu gasesc eu.

asa ca lasa si tu sa ma bucur de putinul care-l am. apropo. inca nici nu-l am :))

Link spre comentariu
Acum 6 ore, BRANCA a spus:

Ai posibilităţi bune!Te-ai uitat de curiozitate la accesorii?Ai mai putea  lua câteva oscuri dacă le-ai achiziţiona...

Oricum să ne transmiţi primele impresii după achiziţionare.

decat Rigol UPA-DS Power analyzer software si o geanta ar mai ramane ca in rest..sunt oferite in pret optiunile.

Link spre comentariu

Eu acasa am tot un Siglent chiar mai inapoiat decit cel pe care l-ai refuzat tu. Bine, rebranduit LeCroy, dar facut de Siglent. 

N-am nimic cu ce ai spus tu atita doar ca nu vei simti nici o diferenta notabila intre cel pe care l-ai avut si cel pe care vrei sa-l cumperi. Altfel spus arunci bani, asta doar daca nu cumva ai renuntat la ala din cauza ca era defect.

Link spre comentariu

pai de moment nu mai am niciunul, deci imi trebuie unul.

defect niciunul nu era. doar la Hanteck a trebuit sa-i fac un fix cu flickering la ecran, dar problema lor in principal erau meniurile peste mana cumva. nu ca nu puteam sa-mi fac treaba cu ele dar parca greoaie rau de tot. ori n-am eu rabdare...

asa cum am zis, nu-mi amintesc prea multe despre Siglent, poate ca intr-adevar a fost doar vina mea ca vroiam portabil. Lucram in perioada la ceva preincalzitoare pe motorina si-mi tot trebuia sa trag cablu prin curte parca.

ca sa fiu sincer...imi sta inima la jucaria asta de Micsig, la ecran-ul touch (usurinta in folosire, special cand ai deja o sonda in mana), dar daca tot am deranjat pe toata lumea sa-mi dea sfaturi si toti ati spus ca e doar o jucarie desi e plin Youtube de aprecieri (pot fi totusi o reclama ascunsa), si pentru ca nu vreau s-o dau de gard din nou, trebuie sa iau ceva intre Siglent si Rigol. Si pana in 600EUR mna...cam  astea sunt.

Ma gandeam sa iau Rigol DS2202A doar pentru ca are 200 MHz bandwidth si 2 GSa/s fata de 1GSa ce mai e pe acolo.

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Un defect, mai bine spus o problema de soft, care creaza flicker la ecran in cazul Rigol. 

Daca intri in Math (si alegi FFT) si iesi din meniul Math doar cu butonul care activeaza-dezactiveaza meniul Math, apoi face ecranul periodic un fel de flicker. Ideea de baza e sa revii la modul A+B in meniul Math inainte sa iesi complet din Math. 

Chestia asta nu e scrisa in manual si este enervanta, caci crezi ca s-a stricat jucaria... si asta sigur ti se intampla din primele zile cand te joci cu el. 

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Probabil sint foarte similare. Oricum toate astea entri level au meniurile ciudat organizate dar după un timp ajungi sa te obișnuiești. 

Sa vezi ce comod este sa lucrezi pe un osciloscop unde ai reglaje directe pt fiecare canal fără a mai trebui sa selectezi pe care vrei sa faci reglajele. La astea de 2 canale găsești multe dar cu 4 canale și butoane de reglaj pt fiecare sint ceva mai rare. 

Link spre comentariu

Eu recomand DS2102 daca se mai fabrica pentru ca e  fiabil si merg cum trebuie toate functiile  . Eu il folosesc pentru hobby si  il cunosc bine de aceea spun ca nu ajung sa-l exploatez la limita . Mai mult , pune in evidenta semnale pana la 750Mhz ,evident fara masuratoare , transformata FFT  e corecta pana la 300Mhz , schimba singur domeniul daca este supravoltat  asa ca merita toti banii .  Pentru cei care lucreaza in fabrica si am tot respectul pentru ei nu avem ce cauta cu el acolo .  Bineinteles ca ar putea sa fie hobby-sti carcotasi care sa spuna ca punem Rigolul cu o sonda pe primarul sursei  si cealalta in secundar la un tv sa zicem care cablul de antena cuplat si vedem ce se intampla . 

Link spre comentariu
La 16.04.2021 la 17:03, Gilbert Sparios a spus:
  • Micsig STO1152C Plus
  • Rigol DS1104Z Plus
  • Keysight EDUX1052A

Eu folosesc Micsig STO1104c si pot spune ca este foarte bun calitate/pret . este luat de aici

Atentie la unele osciloscoape care au banda de 150-200Mhz, dar rata de esantionare este tot 1GSa/s

Nici  Rigol-ul nu este de trecut cu vederea .Keysight-ul din seria educational este slab Nu merita luat in considerare.

Editat de bogdan546
Link spre comentariu

Eu as spune ca Micsig e mai mult pentru auto sau mai mult pentru aplicatii "in the field"  dupa cum are fata sau macar dupa performante .  Are numai 8 biti pe verticala , 1Gs/s  asa cum  s-a scris in postul anterior si   unii constructori amatori au nevoie si de  5oOhm ,asa ca nu e o alegere buna . Adaptorul de 50Ohm e un fel de niplu asa ca nu incape vorba .  La astea 3 capitole Rigol sau Siglent castiga .   Eu nu am nicio parti pris fata de Rigol si chiar daca Siglent e cotat in general mai bine ,primul  parca e cel mai adaptat pentru experimentele simple . 

Daca este sa pun ceva negativ despre seria 2000 atunci ventilatorul este deranjant de zgomotos si la limita, cand semnalul este aproape inecat in zgomot sincronizeaza prost fata de un osciloscop profi . 

Editat de Ungureanu Daniel
completare
Link spre comentariu
Acum 15 ore, bogdan546 a spus:

Eu folosesc Micsig STO1104c si pot spune ca este foarte bun calitate/pret .

pe mine m-a dezamăgit ideea ca nu gasesc baterie de schimb. cum e cu viata bateriei la tine? merge cu bateria scoasa la o adica? punctele de atracție la osciloscopul asta e touchscreen-ul pentru mine, deci super ușor de selectat functiile lui. 

in alta ordine de idei, nu știu de unde va luați info despre osciloscoape de genul 8 biti pe ADC. ca eu nu găsesc.. 

din ce s-a discutat aici toate au 8 biti. asa ca.. 

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Pai si tu cam pe cati biti ai vrea ADC-ul? Pe 16 biti? Atunci uita-te la asa ceva (si se pare ca este cel mai ieftin din clasa sa si cam tot pe 8 biti este, cu posibilitate de masura pe 16 biti): http://www.farnell.com/datasheets/2966910.pdf

Si mai ales la pret!

LE: Si asta https://www.distrelec.ro/ro/fully-loaded-oscilloscope-bundle-4x-350mhz-12-bit-teledyne-lecroy-wavesurfer-4034hd/p/30159889 este pe 12 biti ... si pretul este pe 16 biti, in euro!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări