djvas Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Acum 19 ore, Gilbert Sparios a spus: La ceea ce folosesc eu un osciloscop, in general nu ma intereseaza foarte mult forma de unda, pentru ca sunt cam dreptunghiulare de regula. Dar as fi interesat sa pot surprinde varfuri scurte de tensiune , cadenta de impusuri.. Nu pot face asta doar cu un logic analizor pentru ca am nevoie de masurarea tensiunii. Si da, uneori imi trebuie si pe forme de unda dar mai rar. Ba fix de asta osciloacopul trebuie sa fie cat mai performant. Cu cat frecventa maxima a osciloscopului este mai mare cu atat rise si fall time-ul sunt mai rapide ceea ce conteaza enorm la masurarea semnalelor dreptunghiulare care oricum sunt cel mai greu de masurat corect. O sinusoida o vezi cu orice jaf pe cand un dreptunghi mai greu Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 11, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Acum 5 ore, vijelie02 a spus: in 500Euro nu poti lua decat o jucarie, nimic serios. ... inteleg dar nu-mi permit mai mult 500-600 EUR. Pana acum am reușit sa decid ca voi lua de pe Batronix. Nu știu in cât timp ajung coletele din Germania dar probabil 7-10 zile. Am văzut pe la ei și ceva portabile făcute de Siglent. Probabil sunt ceva mai bune decât Hantek. Link spre comentariu
dorofteius Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 Acum 22 ore, Gilbert Sparios a spus: Spune-mi te rog daca sti, Batronix din ce țară livrează?.. Germania?.. Da, din Germania si au transportul gratuit. 4-5 zile lucratoare. Am luat de la ei Rigol1054 , statia jbc , generator de functii si alte cele. Sunt foarte ok . Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 16, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Micsig STO1152C Plus Rigol DS1104Z Plus Keysight EDUX1052A Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Dacă ai alege după firmă opţiunea ar fi Keysight... Dacă alegi după părerea unora sau altora,sau parametrii, ar putea fi Siglent sau Rigol. Uite aici o analiză comparativă,ca exemplu. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 43 minutes ago, Gilbert Sparios said: Micsig STO1152C Plus Rigol DS1104Z Plus Keysight EDUX1052A As lua Keysight EDUX1052A. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 16, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2021 (editat) frumos keysight dar nu as vrea sa cumpăr doar firma.. daca tot e sa renunti la anumiți parametrii promiși de rigol sau siglent, ar trebui sa fie vizibil ceva clar definit superior.. dar oare sa fie asa?.. caci nu am avut vreodată Keysight Editat Aprilie 16, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Compară caracteristicile celor de mai sus, adaugă şi Siglentul de 4 x 100Mhz (care se poate upgrada uşor la 200MHz) şi atunci îţi răspunzi singur la întrebare.Numai tu ştii ce îţi trebuie, dar e bine să ai şi nişte funcţii care acum nu-ţi par tentante.Când te loveşti de ele, vei regreta că nu ai luat ce trebuia. Fiu-meu termină facultatea de electronică şi telecomunicaţii ETTI şi a stat multe ore ca să compare diverse osciloscoape.A ales în final Siglent şi nu regretă... Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 1 oră în urmă, Gilbert Sparios a spus: Micsig STO1152C Plus Rigol DS1104Z Plus Keysight EDUX1052A Nu prea are nici o logica ce vrei de fapt. Unul e de fapt o tableta, altul e un model ce nu prea s-a vandut de felul lui , iar ultimul e destinat pentru scoli si facultati, nu prea e conceput pentru hobbystul de rand . Ce vrei de fapt, asta-i intrebarea ? Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 (editat) Micsig STO1152C Plus : O jucarie Rigol DS1104Z Plus : 4 canale, 100MHz, memorie de 12 Mega Esantioane Keysight EDUX1052A : 2 canale, 50MHz, memorie de 200 K Esantioane (adica 0.2 Mega Esantioane) La nr de canale si frecv maxima, alegerea e clara. La adancimea memoriei de esantioane, poate ca nu e intuitiv, dar nici prin minte nu iti trece cate post-procesari si analize se pot face pe baza esantioanelor extrase din osciloscop. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. De exemplu, rezolutia analizei spectrale creste cu nr de esantioane. Mai precis, rezolutia [Hz] = frecv_de_esantionare [Hz] / nr_de_esantioane. Rezolutia "creste" in sensul ca devine mai fina. Alte facilitati la care sa te uiti: posibilitate de acces prin retea, scriptare a masuratorilor prin comenzi SCPI. Nu spune ca n-o sa le folosesti niciodata. Odata ce o sa te familiarizezi cu operatiunile de baza, o sa vrei chestii mai rafinate. Eu am un Siglent si l-am forjat de l-am rupt. L-am si blocat de cateva ori. Nu conteaza. Restart si e ca nou. Ruleaza linux. Am reusit sa intru in el si ca root, numai de curiozitate. Nu am umblat la nimic si nici nu intentionez. Editat Aprilie 16, 2021 de cirip Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Din cele 3 optiuni de mai sus ... clar RIGOL. Keysight-ul din seria EDUX ... nu uita pentru ce a fost gandit. Link spre comentariu
Ungureanu Daniel Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Si eu am o parere buna despre Rigol ,adica as merge pe seria DS2000A . E drept ca sunt pentru amatori si am vazut ca in Germania sunt folosite de studenti in laboratoare . Pentru ce facem noi, reparatii sau mici constructii, sunt potrivite pentru ca au intrarile foarte rezistente , se pot vedea semnale de cativa milivolti si daca mai merg up-gradate in frecventa ca modelele mai vechi chiar ca merita 5-6 sute de euro . Discutii de interes sunt pe eevblog forum cu privire la Rigol si Siglent . Eu spun ca este mai usor de lucrat cu functiile speciale la Rigol ,dar Siglent este mai putin zgomotos pe semnale foarte slabe . Oricum ambele au sondele proaste si una care nu "rotunjeste " semnalele trece usor de 100 euro . Pentru cine este pretentios ramane totusi regula ca frecventa sau mai corect banda aceea de 100Mhz sau cat este sa fie macar de 5 ori frecventa semnalului supus testului. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 NU uitati un aspect foarte important si pe care nu toata lumea il stie: Daca aveti osciloscop de 100MHz si sonde de 100MHz atunci ansamblul acesta la avea -6 decibeli la 100MHz (-3dB sondele si -3dB osciloscopul) si deci banda rezultata la -3dB va fi semnificativ mai mica de 100MHz (50-70MHz nu mai stau acum sa calculez). Daca am calculat bine frecventa la -3dB va deveni 64.36MHz Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 16, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2021 cred ca voi alege. după posibilități. Rigol-DS2202A cel mai probabil o sa raman la asta, si camd voi putea o sa imi iau doua sonde mai bune la el. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 17, 2021 Partajează Postat Aprilie 17, 2021 Ai posibilităţi bune!Te-ai uitat de curiozitate la accesorii?Ai mai putea lua câteva oscuri dacă le-ai achiziţiona... Oricum să ne transmiţi primele impresii după achiziţionare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum