Gilbert Sparios Postat Aprilie 10, 2021 Partajează Postat Aprilie 10, 2021 (editat) Curand intentionez sa achizionez un osciloscop. Inainte de aceasta situatie am mai avut osciloscoapele: Hanteck DSO 1202B -> https://www.hantek.eu/dso-1202b.html SIGLENT SDS1102X 2x100 MHz -> https://www.siglent.eu/product/1139307/siglent-sds1102x-100mhz-dual-channel-oscilloscope Am fost dezamagit de DSO1202B deoarece se misca greu prin meniu, si a fost nevoie sa-i pun in interior ceva radiatoare pentru ca incepea ecranul sa aiba flickering deranjant. De Siglent nu-mi amintesc, dar daca l-am vandut si pe el...ceva o fi fost. Dezamagirile mele provin in general din meniu-rile greoaie, sau diferite bug-uri de soft. Stiti, nu este suficient daca privim specificatiile, daca nu ai in fata ta sa-l vezi cum e..ramai cu specificatiile. Ptr mine, tot ce trece de 100MHz in sus este de bun augur dar nu o nevoie. Orice trece peste 2 canale din nou, e bun dar nu prea am nevoie de mai mult de 2. Mi-as dori un osciloscop, care sa faca exact ceea ce promite, sa nu se blocheze prin meniu-uri din cauza ca au stors tot procesor. La ceea ce folosesc eu un osciloscop, in general nu ma intereseaza foarte mult forma de unda, pentru ca sunt cam dreptunghiulare de regula. Dar as fi interesat sa pot surprinde varfuri scurte de tensiune , cadenta de impusuri.. Nu pot face asta doar cu un logic analizor pentru ca am nevoie de masurarea tensiunii. Si da, uneori imi trebuie si pe forme de unda dar mai rar. Ma gandeam la unul din aceste modele, cu preferinta in ordinea scrisa: Owon TAO3102 ->https://www.tme.eu/ro/details/tao3102/osciloscoape-portabile-scopometre/owon/ Siglent SDS1202X-E 200MHz -> https://www.siglent.eu/product/1139233/siglent-sds1202x-e-200mhz-dual-channel-oscilloscope Hantek DSO 1202B (din nou) -> https://www.hantek.eu/dso-1202b.html (daca as sti ca a fost un caz izolat ce-am patit eu cu flicker-ul acela ceva de la Rigol, dar nu am o referinta... altceva pana in 500EUR sau foarte apropiat. Va rog, putin ajutor..imi e dificil si nu mai am nici curaj.. Editat Aprilie 10, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 10, 2021 Partajează Postat Aprilie 10, 2021 Rigol DS1104Z Plus sau 1074Z+ De ce? Pentru că nu are rost sa cumperi ceva ce tocmai ai avut și dacă nu ai fost mulțumit de Siglent sigur o sa te "mulțumească" Owon. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 10, 2021 Partajează Postat Aprilie 10, 2021 (editat) Cit ești dispus sa investești? Sub 5-6 mii de euro nu ai sa găsești ceva semnificativ diferit. O sa poți lua banda mai mare și mai multe canale dar dacă nu ai fost mulțumit de alea doua atunci nu vei fi mulțumit nici de altele în mai puțin de cit îți spuneam mai sus. Sa vezi ce fain e cind ai in fata un osciloscop de 12keuro și vezi ca se mai blochează și nici nu face măsurătorile cerute de tine. Editat Aprilie 10, 2021 de sesebe Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 10, 2021 Partajează Postat Aprilie 10, 2021 Un coleg l-a adus în discutie pe asta. Cu toate optiunile e de peste trei ori bugetul în discutie dar ar putea îndeplini cerintele. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 10, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2021 (editat) mai mult de 3000RON nu pot investi.. si-asa e situația la toți cum e.. dar daca voi spuneți ca blocajele alea.. exista si pe scule de mii de euro.. poate îmi iau owon din primul punct, măcar are touch screen si pare mai ușor de folosit. nu stiu.. oricum mai am timp.. vreo 14 zile sa iau o decizie. ultima data am zis ca nu-mi mai iau never osciloscop si ca imi iau un Saleae original pe analog dar.. zilele trecute m-ar fi scapat de chin un osciloscop.. off. mereu am nevoie doar când nu mai am. de rigol-ul recomandat n-am dat in romania.. disponibil. ar fi fost ceva.. ca are și un analizor logix integrat. Editat Aprilie 10, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 10, 2021 Partajează Postat Aprilie 10, 2021 (editat) Dacă tot vrei ceva calitate de la un osciloscop atunci primul pas ar fi sa nu iei orice chinezărie. Pt mine owon e chinezărie. Editat Aprilie 10, 2021 de sesebe Link spre comentariu
vijelie02 Postat Aprilie 10, 2021 Partajează Postat Aprilie 10, 2021 Rigol DS1054 si-l resoftezi. Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Dintre toate alea puse de tine clar mergi pe SDS1202X-E, a mai luat un user de pe forum acest model, nu-mi amintesc cine exact. Urmatoarea alegere ar fi Rigol 1054Z ( mai ieftin putin, 4 canale, dar o platforma mai veche ) Hantek si Owon ar fi de evitat, indiferent de model. Ia in calcul si seria GDS-1000B de la GW Instek, au tot o platforma foarte rapida bazata pe Zynq 7010, ca si acel Siglent. Sau, daca tot iti plac tabletele, vezi ce ofera Micsig, ei fac lucruri foarte bune in acel form factor. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 (editat) Vedeti ca la Batronix Rigolul ce l-am amintit pare a fi mai ieftin. Cu tot cu pachetul de optiuni. Editat Aprilie 11, 2021 de franzm Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Buna idee, iei 5072 si il transformi in 4 canale si banda de 350 Mhz. Pachetul de optiuni nu are nici o valoare, oricum e gratis ( chiar mai mult de atat ). Doar 2 probe suplimentare sa mai cumperi. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 11, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Acum 11 ore, vijelie02 a spus: Rigol DS1054 si-l resoftezi. dar oare prin resoftare se rezolva tot..? sunt păreri împărțite.. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 (editat) Daca ai fi urmarit ai fi vazut ca inca de acum citiva ai am zis sa stati departe de Rigol, printre altele. Nu poti sa ceri performate si comportament profesional de la osciloscoapele de jucarie. Editat Aprilie 11, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 11, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Acum 2 ore, franzm a spus: Vedeti ca la Batronix Rigolul ce l-am amintit pare a fi mai ieftin. Cu tot cu pachetul de optiuni. Spune-mi te rog daca sti, Batronix din ce țară livrează?.. Germania?.. Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Batronix livreaza din Germania, nu sunt taxe vamale si transportul e gratis ( e inclus in pret de fapt ). 1 oră în urmă, Gilbert Sparios a spus: dar oare prin resoftare se rezolva tot..? sunt păreri împărțite.. Ai toate optiunile alea gratis ( de fapt cred ca Rogol le da oricum gratis in ziua de azi ), precum si banda de 100Mhz. Are si unele buguri nerezolvate inca. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Aprilie 11, 2021 Partajează Postat Aprilie 11, 2021 in 500Euro nu poti lua decat o jucarie, nimic serios. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum