Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mașină de spălat Finlux

kata_tel

Postări Recomandate

Lasă-l în pace că e normal la triacii de putere să aibă rezistenţă mică între poartă şi A1.Chiar acum am măsurat la doi triaci de-ai mei 70 Ohmi între G şi A1....

Testarea o poţi face cu el dat jos şi o lampă de continuitate (baterie + bec).Pui lampa între A1 şi A2 şi nu trebuie să lumineze (triac blocat)

Ţii minusul lămpii pe A1 şi plusul pe A2 şi faci cu şurubelniţa scurt între G şi A2 apoi o îndepărtezi.Triacul intră în conducţie (lampa aprinsă) şi rămâne aşa până iei bornele.

https://youtu.be/zsRqd30r2gc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kata_tel

9

• validae

8

• BRANCA

1

• cristronic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am verificat .placa e funcțională acum. O sa verific cablajul când merg acolo și componentele .rezistenta.electrovalva..motor...stiue că electrovalvele cam 3-4kohmi sa aibă. Rezistenta ceva până în 100ohmi..

Link spre comentariu

Te sfătuiesc să hidrofughezi placa prin ungere pe ambele părţi cu sacâz dizolvat în alcool.Practic pui câteva picături de alcool în cutia de sacâz şi cu o pensulă sau periuţă de dinţi freci picăturile de sacâz apoi ungi porţiunile sensibile (sursa, microcontrollerul, traseele de forţă).Asta va proteja placa de eventualul contact cu apa, de exemplu când se duce simeringul....chiar recent mi-a adus un fost coleg de serviciu o placă nereparabilă, avea rezistori smd arşi şi de nerecunoscut seria.Asta din cauza stropirii cu apă de la cuvă, avea rulmenţii praf.Neavând o placă identică să văd ce valori erau şi existând riscul să fi dat în microcontroller, l-am trimis să cumpere altă placă...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări