Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare E0503

bodyxx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bodyxx

27

• spirica

16

• BRANCA

7

• grosu99

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Condensatorul ala are o viata limitata.Folia aia dielectrica se toceste in timp.Asta e valabil si pentru trimerii cu folie care au un numar limitat de manevrari.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, grosu99 a spus:

Condensatorul ala are o viata limitata.Folia aia dielectrica se toceste in timp.Asta e valabil si pentru trimerii cu folie care au un numar limitat de manevrari.

Dați-mi va rog ceva variante ce pot folosi în locul celui original... 

Link spre comentariu

Pe elforum, au fost la vinzare condensatori de 2 x 500 pF, cu aer. Cauta la vinzari, poate mai gasesti disponibili.

Daca ai nevoie doar de 500 pF, folosesti doar o singura sectiune. 

Editat de icar
Link spre comentariu

Bodyxx.Dacă reuşeşti să faci adaptare la unul variabil miniatură nu ştiu dacă ajungi să-l uzezi...Altfel unul cu dielectric aer.Dar e mult mai voluminos...De aceea te întrebam de spaţiul disponibil.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, BRANCA a spus:

Bodyxx.Dacă reuşeşti să faci adaptare la unul variabil miniatură nu ştiu dacă ajungi să-l uzezi...Altfel unul cu dielectric aer.Dar e mult mai voluminos...De aceea te întrebam de spaţiul disponibil.

As pune variabil miniatura cum a fost, cel vechi a avut ambele secțiuni legate in paralel, dacă as afla valoarea exacta a celui original as pune și unul doar pe o secțiune 

Link spre comentariu
Acum 17 minute, grosu99 a spus:

https://www.radioamator.ro/mp/mp.php?a=1&pag=19

mai jos in poziti 2 este anunt cu ce va trebuie...intrebati

Super, am văzut o sa contactez vânzătorul, mulțumesc 

Acum 57 minute, BRANCA a spus:

Păi C1 nu e măsurat cu armăturile în paralel?!Dacă e aşa înseamnă că trebuie unul de 2x275-300 pf şi nu de 2x500!

Da, și eu cred ca tot 2x275 are, este prea mic pentru 2x500

Link spre comentariu

Bodyxx.Alea sunt toate cu aer.Dacă ai spaţiu e mai bun unul de tipul ăsta.Te serveam şi eu dar unde le am  băgate nu ştiu dacă voi avea acces anul ăsta!!

Link spre comentariu
Acum 4 minute, BRANCA a spus:

Bodyxx.Alea sunt toate cu aer.Dacă ai spaţiu e mai bun unul de tipul ăsta.Te serveam şi eu dar unde le am  băgate nu ştiu dacă voi avea acces anul ăsta!!

Este mai jos un anunț și cu din acelea de care am eu nevoie, o sa îl sun pe vânzător sa vad ce are cu 2x275pF

Link spre comentariu
Acum 1 oră, spirica a spus:

Ma refeream la alinierea intre armaturile fixe si cele mobile, sa se intrepatrunda fara blocaje.

Condensatorul lui bodyxx tocmai de aceea a ajuns asa: armaturile mobile n-au mai intrat

exact intre cele fixe si urmarea se vede in poza: cocolos de Al si plastic.

Daa, era o varza înăuntru 

Link spre comentariu

La 20.04.2021 la 13:04, bodyxx a spus:

Dați-mi va rog ceva variante ce pot folosi în locul celui original...

Bodyxx, poate gasesti un radio-casetofon auto sau alt radio, pe la dezmembrari, prin targ sau talcioc, cu scala analogica, cu acord cu condensator variabil, care sa aive si unde medii si unde ultrascurte, si sa legi in paralel toate patru sectiunile. Ramane de facut adaptarea mecanica a axului.

Link spre comentariu

@spiricaSe pare ca valoarea este în jurul celei pe care îl are cel original 2x270-300pF, cu axul e problema dar vad eu cum adaptez, important este faptul ca știu de unde este problema și pentru asta va mulțumesc.. și ca nu este nimic ars în aparat 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări