Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema clampmetru UNI-T 208A

Postări Recomandate

Un coleg de serviciu electrician m-a rugat să-l ajut cu o schemă pentru clampmetrul  UNI-I 208A căruia nu-i mai indică deloc curentul.Restul domeniilor funcţionează, doar ampermetrul cleşte nu funcţionează, arată 0000 indiferent de curentul măsurat.Cum s-o fi defectat ampermetrul cleşte nu putem şti, că nu e ca la ohmmetru, unde poţi aplica accidental tensiuni sau pe alte domenii unde poţi supraîncărca intrarea.Am căutat pe net, dar nu am găsit încă nimic, dar poate totuşi or fi rezultate neindexate de Google pe vreun forum străin...

Poate cineva are idee unde s-ar găsi o schemă, măcar a unui aparat similar ca brand.Ori a păţit ceva identic şi a rezolvat...

GEjIpN8.jpg

aAEKPVi.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• BRANCA

2

• UDAR

1

• valivoi

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Gasisem la un moment dat o informatie pe undeva, la clamp metrul care are senzor hall ca si element de citire, daca se inchid brusc falcile la inceperea masurarii curentului se poate defecta senzorul hall.

Capture.PNG

Link spre comentariu

Asta pe partea de DC o fi valabilă, dar cred că măsurarea în AC se face cu traf de măsură clasic, nu cu senzor Hall.Nu am aparatul la mine, eu doar îi căutam schema sau ceva care să-l ajute.

Link spre comentariu

Aşa cred şi eu că are traf.În principiu ar trebui văzut dacă traful de curent scoate semnal,apoi circuitele ce-l prelucrează.Am înţeles că restul merge...

Dacă conectorul din stg sus are mai mulţi pini legaţi e posibil să aibă şi senzor Hall.

Link spre comentariu

Senzor Hall are sigur, fiindcă aparatul măsoară și curent continuu pe clește.Suspect e că nu funcționează cleștele nici pe AC nici pe DC, deci e ceva comun nu defecte independente.Chestia e că nici nu-și amintește în ce circumstanță a apărut defectul...asta ar fi ajutat la depistarea zonei cu probleme.

Link spre comentariu

Nu cred că are niciun transformator . Senzorul Hall face funcția de traductor de câmp magnetic și pentru DC și pentru AC. De fapt acest lucru rezultă chiar din schema pusă de @BRANCA

Link spre comentariu

O fi şi aşa, nu zic.Eu am un cleşte BEHA CHB37 care are o indicaţie reziduală de circa 5A atât pe continuu cât şi pe alternativ.Am înţeles că din cauză că a fost expus la câmpuri magnetice mari şi a rămas cu miezul magnetizat.Asta ar explica folosirea doar a senzorului Hall pentru msurare, dacă avea (şi) traf de curent nu avea ce să măsoare de la acela în lipsa unui conductor parcurs de curent ce să creeze un câmp magnetic.Am încercat la al meu să-i introduc miezul cleştelui într-o bobină mare şi să-l expun unui câmp magnetic alternativ, dar nu am reuşit demagnetizarea totală, dar ceva s-a schimbat în acea indicaţie.Dar are acelaşi buton de aducere la zero care anulează acea indicaţie dată de magnetizarea remanentă.Şi al meu mai e şi TRUE RMS faţă de UT-ul colegului care nu-i.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări