sesebe Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Acum 1 oră, Mircea R a spus: Am gasit pe net magazinul Electronic Service Shop si au operationalele LME49720. Oare cunoaste cineva acest site? S-a mai cumparat de-acolo? Intr-adevar preturile par ridicole fata de ce am luat eu. As cumpara ca sa fac o proba cu LME-uri in etajul I/V. LME49720 este fabricat utilizing același die (pastilă de siliciu) ca și LM4562 pe care-l găsești la TME la un preț de nimic comparativ cu Muse. Deci teoretic este același integrat doar ca nu-i uns cu parfum de ulei de sarpe haudiofil cum este un pic seria LME. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Muse 02 suna cel mai bine in LPF pentru ca .... ? Ia sa va vad daca v-ati prins Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Faptul ca iesirea e in clasa A? Link spre comentariu
radu26 Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Si suflata cu putina fantezie. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Nu. Pentru ca are banda ingusta si SR mic . Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Da, e simplu, mergi pe autostrada cu 140km/h nu pt ca atit accelerezi tu ci pt ca atit poate mașina. Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Eu pun pariu ca daca testezi toate integratele alea in ordine aleatoare "dupa ureche" nu poti sa-ti dai seama ce integrat e folosit ( din 3 - 4 variante sa zicem ). Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Accuphase la fel foloseste in LPF opamp cu banda nu foarte larga si SR mic, JRC4580. In acest etaj exact aceste opampuri dau cel mai bun randament. Muse02, evident, are aceiasi 5v/us si o banda ingusta. Eu va recomand sa incer ati toata gama cu 45... Poate cel mai interesant pentru ureche va fi 4558 urmat de un buffer in clasa A. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Fara un dublu blind test totul nu-i decit joaca fara nimic util. Link spre comentariu
Mircea R Postat Aprilie 14, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Acum cred ca inteleg ce a vrut sa spuna Sesebe cu distorsiunile. Eu ma gandeam ca se refera la microfonii, baraituri spontane si alte neajunsuri de genul asta. Mi-am adus aminte ca pe placa, la iesirea de casti, sunt LME 49720. Le-am scos si am inlocuit NE5532 din etajul I/V RCA. Sunetul s-a modificat evident dar nu castigand in claritate. A taiat din bas dand astfel impresia ca sunt evidentiate inaltele dar fara sa fie nicidecum mai clare sau mai pronuntate. (dar sa ne intelegem, cand vorbesc de claritate, ma refer la ”crystal clear”, nu la o comparatie cu placile de sunet ”on board”). Deci sunetul se ”distorsioneaza” in functie de op amp, asta era ideea? Nu reda exact ceea ce a vrut inginerul de sunet ca rezultat final? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Acum 17 minute, Mircea R a spus: Acum cred ca inteleg ce a vrut sa spuna Sesebe cu distorsiunile. Eu ma gandeam ca se refera la microfonii, baraituri spontane si alte neajunsuri de genul asta. Mi-am adus aminte ca pe placa, la iesirea de casti, sunt LME 49720. Le-am scos si am inlocuit NE5532 din etajul I/V RCA. Sunetul s-a modificat evident dar nu castigand in claritate. A taiat din bas dand astfel impresia ca sunt evidentiate inaltele dar fara sa fie nicidecum mai clare sau mai pronuntate. (dar sa ne intelegem, cand vorbesc de claritate, ma refer la ”crystal clear”, nu la o comparatie cu placile de sunet ”on board”). Deci sunetul se ”distorsioneaza” in functie de op amp, asta era ideea? Nu reda exact ceea ce a vrut inginerul de sunet ca rezultat final? In etajul de conversie curent/tensiune este necesar un op-amp cu banda de lucru cat mai extinsa, cu un SR cat mai mare, alimentat la o tensiune cat mai mare si daca are si distorsiuni mici cu atat mai bine. LME49720 este un candidat foarte bun. LM6172 este alt candidat excelent. Ti-am dat exemple de op-ampuri in impachetare DIP-8, cum ai tu nevoie. 5532 nu este un candidat foarte bun in acest etaj. Este ok, isi face treaba bine dar se poate si mai bine. Op-amp-urile rapide, cu cat sunt mai rapide, au tendinta evidenta sa oscileze. Prin urmare este necesara o atentie sporita la reducerea elementelor parazite care-l inconjoara, atentie sporita la reducerea cuplajelor nedorite. In acest etaj lucrezi ca si cum ai lucra in domeniul radio. Nu mai este nevoie sa specific ca piesele vor fi in impachetare smd. In etajul LPF lucrurile se inverseaza drastic. Op-amp-ul potrivit este cel cu banda de lucru cea mai ingusta si cu un SR cat mai mic, apropiat de nevoile benzii audio. Cu cat folosesti opampuri rapide aici cu atat iti bagi singur mortul in casa. Ca sa nu te mai lungesti cu inca un etaj de iesire, poti alipi de acest op-am si un buffer in clasa A. Combinand lucrurile asa cum ti-am spus mai sus, ai toate sansele sa obtii un sunet cat mai apropiat de ceea ce poate reda chipsetul DAC. Nu mai amintesc faptul ca alimentarea trebuie sa fie curata, ca piesele sa fie rezonabil de bune, etc... Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Eu as spune ca defapt sunetul corect ar fi cu LME48720 iar sunetul obtinut cu celalalt operational este cel distorsionat. Distorsiune inseamna orice modificare a sunetului. In cazul discutat acum este vorba de distorsiuni de liniaritate a benzii audio si mai exact de faptul ca celalalt integrat amplifica mai tare frecventele joase. Eu prefer ca tot lantul audio sa fie cit mai liniar si fara distorsiuni posibil iar, daca prefer sa ascult mai "basos" sau mai pe inalte, sa fac aceste corectii din corectorul de ton al amplificatorului si/sau din boxe. Din tipul/modelul boxelor (in cazul meu si din filtrele interne daca ar fi cazul) dar si din amplasarea lor in incapere. Boxele pe care mi le-am facut pt auditie le-am acordat din filtrele interne astfel incit sa fie cit mai liniare la masuratoare si apoi putin modificat ca sa-mi si placa mai mult. Toate astea in incaperea in care ascult. nu ma intereseaza sa fie liniare intr-o camera anecoica pt ca eu nu ascult intr-o camera anecoica si nici nu le-am facut pt vinzare cun este cazul celor comerciale. Acordajul l-am facut dupa incapere si sa sune cum imi place mie. Link spre comentariu
Mircea R Postat Aprilie 19, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Da, Sesebe, la fel si eu doresc sa ascult muzica exact asa cum s-au gandit muzicienii ca ea sa se auda. Nu cu tonalitati modificate. Probabil NE 5532 e mai ”basos”, dupa cum ziceai, ceea ce nu e bine dpdv al corectitudinii. Dar si unul si celalalt au ceva deficiente in ce priveste claritatea. De asta am vrut eu sa fac o ultima imbunatatire (si o sa o fac pt ca am gasit la cineva din Rom Muses01 second hand). Poate va fi cu folos, poate ca nu, nu stiu. In schimb, intre Muses02 si NE5532, pe care v-am povestit ca le-am schimbat, oricand as putea face un test in orb. Si nu ma consider eu mare muzician, cu ureche muzicala foarte dezvoltata. Intre Muses8920 si Muses02 e mai greu intr-adevar, daca nu ai posibilitatea sa folosesti doua sisteme identice in acelasi timp. Altfel, pana scoti ampurile si le montezi pe celelate dureaza ceva. Pot sa intreb tot aici ceva de un amplificator Sony sau trebuie sa deschid alt topic? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Daca-i facut dupa "90-2000 mai bine nu intrebi. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 OPA1642 montat pe adaptor. Merita incercat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum