Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire op amp pe Xonar Essence One

Mircea R

Postări Recomandate

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

19

• Mircea R

17

• Kreator

7

• modoran

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Era de ajuns sa fie lipite, nu orice incepator le dezlipea. Dar e un "feature" asta cu soclurile, si placa mea de baza are soclu pentru operationalul audio, e de vreo 20 de ori pretul la integratele alea ( 3 bucati, cate unul din fiecare, dupa preferintele "audiofilului" ) decat pretul de la mouser, farnell sau digikey.

Link spre comentariu

Placa este gresit proiectata !   Si daca doreste cineva, poate sa ma parasca la ASUS ....  :rade:

Daca era proiectata cum trebuie, inlocuirea integratului era inregistrata,  ducea la blocarea placii si la pierderea garantiei.  Si putea fi deblocata doar cu o taxa platita la producator.

Sau macar se defecta si trebuia cumparata alta 

Link spre comentariu

De tinut minte: intotdeauna profesionistii au dreptate! Nu-mi vine sa cred ce greseala am facut. DAC-ul Essence one are 4 op amp in etajul I/V dispusi toti in linie (doi pt iesirea RCA si doi pt iesirea XLR). In spatele lor intre nr.1 si2 si intre nr.3 si 4 sunt cei doi op amp pentru LowPassFilter, dispusi tot in linie. Stiam prea bine din toamna de cand tot visam eu sa inlocuiesc pe cei  din iesirea RCA, care sunt ampurile. Adica 1 si 3. Nu stiu cum, luat probabil de val, de dorinta de a-i vedea urgent "la lucru" i-am montat dupa cum spunea "bunul simt": adica pe cei doi care stateau frumos in fata ampului RCA din LowPassFilter (adica nr.3 si 4). Evident ca un canal a cazut (echivalentul slotului 3) si celalalt canal functiona normal pentru ca eu de fapt nu umblasem la el (slotul 1, care functiona cu originalul NE5532). Aveam doar impresia ca functioneaza bine pana l-am scos de tot si ... hop nu s-a intamplat nimic. M-a derutat de fapt sunetul, care s-a schimbat oarecum in bine dar asta s-a intamplat pentru ca eu am schimbat in acelasi timp si ampul din LPF de pe iesirea RCA (un Muses02 calitate premium). Acum ma gandesc daca au patit ceva cei doi op amp. Probabil ca nu pentru ca asa cum ati spus toti, pe pinul de alimentare el nu are nimic. Scuze! Dupa ceva timp o sa va mai intreb ceva, pe alt topic, despre o problema cu un amplificator. 

Link spre comentariu

Nuuu, nu merge asa, nu puteti inchide pur si simplu subiectul !    :) 

Acum ca ne-ati facut curiosi (pe unii cel putin),  va rog ca dupa ce rezolvati corect  schimbarile integratelor, sa descrieti si schimbarile in sunet.

Link spre comentariu

Te-ai intrebat vreodata cit costa un review de asta sau mai exact cit primeste cel ce face review-ul?

Link-ul ala l-am vazut de cind ai pus prima data intrebarea pe forum.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu am cunoștințe despre plata acestui fel de promovare. Cândva am primit o lanternă pentru evaluare și acela a fost beneficiul. Citind topicul am fost curios să văd ce ascunde în interior acest produs. 

Nimic ieșit din comun, aș spune. 

Link spre comentariu

Se dau bani grei - foarte grei pe review-uri facute de persoane/publicatii cu rezonanta.

Nici eu nu as spune ca-i ceva deosebit in interior. Cauta pe topicul despre oscoloscoape si ai sa vezi parerea mea mea despre cum ar trebui masurate jucariile astea. Eu cu izolare galvanica intre procesarea digitale si cip-ul DAC si tot am componente de inalta frecventa la iesirea audio.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Se dau bani grei - foarte grei pe review-uri facute de persoane/publicatii cu rezonanta.

Nici eu nu as spune ca-i ceva deosebit in interior. Cauta pe topicul despre oscoloscoape si ai sa vezi parerea mea mea despre cum ar trebui masurate jucariile astea. Eu cu izolare galvanica intre procesarea digitale si cip-ul DAC si tot am componente de inalta frecventa la iesirea audio.

Ai masurat vreodata componenta ultrasonica in ce banda de frecvente se afla ? E de la conversia D/A, de la o filtrare deficitara sau este zgomot de comutatie de banda larga care se imprastie de la sute de khz pana la sute de megahertzi ?

Link spre comentariu

In principiu ajung pe iesire un purcoi de frecvente ridicate, Mhz si zeci de Mhz, chiar si sute de Mhz dar amplitudini mici in cazul DAC-ului meu, undeva pe la -70~-80dB cele mai de sus. Sint frecvente interne de comutatie prin DAC in principal. 

Frecventele astea daca ajung in intrarea amplificatoarelor produc intermodulatii si astfel ajung DAC-urile sa sune diferit desi pe analizoarele spectrale audio masoara la fel. Tot din cauza asta se ajunge sa auzi diferente de sunet intre cabluri bune (nu ma refer la cele de 5lei din supermarket) pt ca fiecare cablu actioneaza ca un filtru trece jos diferit pt semnalele alea de foarte inalta frecventa.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Foarte adevărată observația lui sesebe. 

Nu dețin aparatură de măsură mai mult de câteva multimetre, generator de semnal și un jaf de osciloscop antic, dar am asistat la o discuție într-un atelier dotat unde s-a lăsat cu pariuri și măsurători.  Au fost comparate și câteva cabluri de semnal. 

Unele nu-și justificau prețul înzecit, spre dezamăgirea unor pasionați. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări