Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Panasonic Viera TH-37PA60E merge pe verde !

mapo130

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor !

Am primit cadou un TV Plasma Panasonic f. frumos mai vechiut cu un defect care se manifesta in felul urmator - vezi si foto !

Rastru cu pureci verzi predominant fara semnal imagine , iar cu semnal imagine pe AV forteaza mult pe verde dar nici imaginea nu este perfect clara parca si arginteaza putin.

Chestia cea mai tare ca intrand in meniul de service toate valorile sunt la locul lor pe R, G ,B cutt off-ul si Gain.ul - sunt toate ca in valorile de service . Deci nu a sarit dump-ul .

In TESTUL PATERN al ecranului totul arata extraordinar de bine ...mira RGB , testul de scanare laterala , disocierea de culori ...tabla de sah ...etc ...este fara cusur .

Comanda ecranului este fara gram de distorsiune de rastru sau culoare . SUPER IMPECABIL  asta din meniul de service !

Am schimbat memoria de pe placa de baza cu alta noua si cu un alt frimware dar tot asa face . Mai multe nu stiu ...inainte sa il declar decedat va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi .

As vrea mult sa mi-l repar ...imi place mult acest vintage cu o tona de aluminiu inauntru .

Va rog sa ma ajutati cu idei macar . Module de schimb se gasesc pe net fara probleme .

Cu stima 

P1.jpg

P2.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mapo130

4

• Costica Tv

3

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai e normal sa mearga pe verde !, cand e pe rosu trebuie sa se opreasca....

Lasand gluma mai la o parte..., cum vrei sa fii ajutat daca n-ai postat ce placa de baza are tv-ul.

Link spre comentariu

Poate fi si din soft alterat, chiar dacasetarile R,G,B in service sunt la fel, ai modificat verdele la minium sau R la maxim sa vezi daca lucreaza? el acolo arata una si in realitate face alta

Link spre comentariu

Da am modificat ...si verdele actioneaza dar in pasi mai mici ca celelate componente . 

Aici am pus placa de baza 

P3.jpg

P4.jpg

Deci din meniul de service comenzile pentru panou sunt toate perfecte ...mirele de control nivel de saturatie ...mira RGB sunt perfecte ...nu are culori anapoda sau denaturate ...eventual o sa va fac un filmulet scurt !

Deci driverele ma gandesc ca sunt k ...ceva pe partea de prelucrare digitala a semnalulul RGB ....dar nu stiu cine se ocupa de treaba asta ...care este modulul pe care sa sap !!!

Editat de mapo130
Link spre comentariu

Daca as fi in locul tau as curata bine la capete cele 3 panglici precum si mufele cu alchol izopropilic, se vad in  imaginea de jos, in special panglica cea lunga trebuie curatata bine(am avut defecte de acest gen datorate panglici lungi dintre main si t-con), daca nu e din panglici, cel mai probabil defectul e din modulul t-con 

La "uzinele" astea de tv-uri daca nu ai module de proba ca sa localizezi defectul, GUNOI scrie pe ele !!

Am aruncat pana acum vre-o 15 bucati

1273320350_PANGLICIPLASMAPANASONIC.thumb.PNG.9f626d4a8285fd94406dbeda2ad4a101.PNG

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Va multumesc Costica pentru timpul acordat si pentru deranj ...mi-a mai zis cineva acelasi lucru ...despre flat-uri si despre T CON . Cu raspunsul d- voastra m-ati convins ca acolo trebuie sa sap . 

O sa le iau la mana sa vedem daca se schimba ceva ...daca nu sa procur un alt  T CON .,

VBa multumesc inca o data pentru sfat . Cu stima 

Link spre comentariu
On 4/7/2021 at 11:46 PM, mapo130 said:

As vrea mult sa mi-l repar ...imi place mult acest vintage cu o tona de aluminiu inauntru .

Vezi cum poti sa te descurci..daca nu rezolvi nimic, vinde tona de aluminiu  4.20 RON/kg = 1000kg = 4200 de lei, mai scoti ceva bani de la ciorap si iti cumperi o masina eleganta, gagica cica e bonus....trezeste-te Costica ca sa facut dimineata..:bataieDoamne ce vis frumos am avut..:rade:

Sexy-Cars-and-Girls-Wallpaper-and-Pictures-33.thumb.jpg.dffd185a55c190275c27677aa6ba5369.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Costica ..te pup ...ma multumesc cu tipa ...manca-iash savarina ei !

Dar daca va spun ce am patit muriti ...de la mic la mare  - fiti atenti !!!!

Deci ...am cumparat un alt modul T.CON de pe Okazii de la 150 de lei l-am scos la 120 ...cu transport 15 lei . Bunnn...l-am montat ...betonnnnn...mergea perfect . Oaiii ce m-am bucurat ...durere !!

Chiar mergea impecabil ...inca avea un rastru perfect ...ecranul nu era pixelat deloc ...o definitie chiar foarte buna pentru varsta lui .

Problema a fost alta ...se misca putin suportul de dedesubt ...si mi-am zis sa il repar si pe ala ....inainte de a-i pune capacul !!

Il inclin incet il proptesc pe un scaunel mic cu o haina sa nu ii apas ecranul ...deci proptit doar pe rama ca sa-i pun un surub suplimentar la picor - si nu stiu cum p...a mea imi aluneca de la o palma inaltime direct pe linoleu - ...pafhhhhh ...poccccc ecranul ! Scaunelul era din ala de gradinita ! Deci a cazut doar de la 10 cm pe rama dar degeaba ...

Socul destul de mic l-a facut zob !

M-am albit la fata ...pfoaiiii bagamniash cricu - nu imi venea sa cred fratilor . 

Blestemeeeee...am strigat si eu ca Unguru Bulan ...dar degeaba !

Asa ca am dezmembrat totul si modulele sunt la vanzare . Retineti ca TV-ul era oprit cand s-a spart -era deconectat complet de la retea . Asa ca modulele sunt beton .

Bafta si sa faceti copii baieti ....hiiihiii

Multumesc ca m-ati ajutat .

Va tzuc pe toti .

Costica este pe val ...te doare.n basca ...ce meserias esti ! TCON -ul o fost de vina ...ma inclin cu respect pana la pamant !

Pacat ca l-am spart ...imi vine si acum sa plang ..

Imaginile sunt din timpul probelor, dupa ce am tras toti parametrii dupa cartea de service ...geaba !

P2.jpg

Im.1.jpg

Im.2.jpg

Im.3.jpg

Editat de mapo130
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări