Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii potentiometru

Postări Recomandate

Buna ziua. Vreau sa cumpar un potentiometru de volum pentru un amplificator vintage .Am intrat pe pagina celor de la Mouser si am ceva neclaritati: la selectarea modelului apare la rubrica

Taper (care tradus inseamna con) Audio si Linear si nu stiu exact ce sa aleg, care e diferenta intre ele. De asemenea la rubrica 

Number of Detents am Center Detents sau Without Detent. Nici asta nu stiu ce inseamna si nu stiu ce ar trebui sa aleg? Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

1

• sesebe

1

• alex26

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La reglaj volum se utilizează poturi logaritmice.Denumirea ar veni "audio taper",tip "log",adică logaritmic.

Nu ştiu poturile noi cu "detents".Practic ar fi vorba de poziţii succesive în cursă care se simt,la acţionare,similar unui comutator rotativ.

Link spre comentariu

Pt volum nu se recomanda cu detenta, decit poate dacă sint foarte foarte multe. 

Cu detenta centrala se folosesc la controlul de ton unde pe poziția centrala este aproximativ liniar. Și la balans. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări