Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

urmarire soare

Kytan666

Postări Recomandate

Ar trebui sa fii atent pentru ca solutiile analogice , fara microcontroller ar putea sa consume mai mult decat energia pe care o castigi din panoul solar daca motorul de pozitionare se misca frecvent putin cate putin.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kytan666

7

• one

3

• cipcirip

3

• DM7

2

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Ar trebui sa fii atent pentru ca solutiile analogice , fara microcontroller ar putea sa consume mai mult decat energia pe care o castigi din panoul solar daca motorul de pozitionare se misca frecvent putin cate putin.

Sau mai trece cate un nor sau o cioara si panoul se misca disperat.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Panou solar cu urmarirea automata a soarelui. Schema este dupa "Haute parleur", nu mai stiu ce numar. Nu am putut sa pun paginile complete, au in jur de 4Mb.Poate ca te intereseaza...Preferabil, pentru vizualizare sa folositi Microsoft Office Picture Manager.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

proiectul meu a ramas in stadiul unui robotel, care urmarea o lanterna in intuneric. Proiectul final ar fi fost topire metale rare pe baza razelor solare , fara alta conversie in afara de concentrarea razelor si oricum se facea pe baza de GPS, dar era nevoiede un prototip micut ca sa ne facem o idee. Proiectul fiind in cadrul facultatii si sponsorizat din afara, a ramas in aer si facultateas-a retras. Dupa ceva timp am aflat si motivul... persoana care se ocupa de proiect un anume profesor, nu putea sa bage mai nimic in buzunar din fonduri fiind destul de strict controlate, si atunci s-a zis halt.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Daca mai este cineva interesat de acest subiect, varianta actuala de urmarire dupa soare (Made in Timisoara - PICSUN 2.x) este:- mai ieftina- mai rapida- pozitionare foarte precisa- sensibilitate maxima- nu foloseste fotodiode, fotorezistente sau foto tranzistori- este cu microcontroler si are logging pe serialDin nou, fara sa vreau sa fac reclama ci doar sa vin sin sprijinul celor cauta o solutie accesibila si fiabila, gaseste aici:www.generator-eolian.roIn aceasta perioada, toate modelel de trackere sunt la oferta.

proiectul meu a ramas in stadiul unui robotel, care urmarea o lanterna in intuneric. Proiectul final ar fi fost topire metale rare pe baza razelor solare , fara alta conversie in afara de concentrarea razelor si oricum se facea pe baza de GPS, dar era nevoiede un prototip micut ca sa ne facem o idee. Proiectul fiind in cadrul facultatii si sponsorizat din afara, a ramas in aer si facultateas-a retras. Dupa ceva timp am aflat si motivul... persoana care se ocupa de proiect un anume profesor, nu putea sa bage mai nimic in buzunar din fonduri fiind destul de strict controlate, si atunci s-a zis halt.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări