Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

urmarire soare

Kytan666

Postări Recomandate

incerc sa strang documentatie pt o jucarie care sa urmareasca soarele , si sa pot focaliza pe ceva fix , pe langa miscarea soarelui asi vrea si urmarirea zonei cu maxima intensitate un mic exemplu ar fi sa pui cana de cafea jos si cu jucaria asta sa tii tot timpu o raza de soare pe ea eu am cautat pe net dar nu prea am gasit mare lucru ... oricum nu cred sa gasesc ceva exact la obiect dar nu conteaza , orice ajutor , sugestie , idee e binevenita , plec cu chestia asta de la zero si in felul asta sa invat si despre motoare pas cu pas , ceva microcontrolere si altele daca va fi necesar ...numa bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kytan666

7

• one

3

• cipcirip

3

• DM7

2

Top autori în acest subiect

slabe sanse sa ajung cu cartea in mana .. oricum mersi de inf .. asa ceva ar fi ff bun ca punct de plecare ... lumeee :weedman: are careva in format digital sau un scaner si careta respectiva ? .. multe beri virtuale

Link spre comentariu

raule :smt022 nu lasi si tu omul sa se bucure de lenea lui ; glumescam sa vad daca ajung pe acolo , nu prea ma da timpu liber afara din casa ...deocamdata asi vrea sa discutam cam ce implica asa ceva ... urmarirea cum se poate face ? cu fotorezistente /diode.. , cu celule solare ? miscarea pe motoare pas cu pas ... creierasul jucariei cu un PIC ?, cu altceva ...

Link spre comentariu

mi-o mai venit o "idee" ... se poate face asta pe un PC ?utilizand portul paralel ca interfata ? asi putea sa ma folosesc de asta ca sa-mi pot face o idee despre cum asi putea face jucaria stand alone ......?

Link spre comentariu

Salut; in schema de care spuneam se foloseau fotorezistente drept traductoare, montate cite una intr`un tub, cite 2 tuburi in unghi...ideea era sa se obtina iluminare egala pe ansamblu. Ca o paranteza, am vazut prin `89 un astfel de sistem experimental, dar pe IR, care putea urmari miscarea unui chistoc de tigara (aprins) de la vreo 5 m....Incerc sa pun si un scan, daca fac pace cu multifunctionala...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

gasisem si eu redrock , frumos ce fac aia am pus in practica schema de la cipcirip , functioneaza foarte bine , am facut un mic "robotel" cu 2 motoare CC cu reductor si actionez un panou pe 2 axe , trebuie sa mai pun senzorii pe el si sa experimentez...

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Circuitul electronic pentru un sistem de urmarire al soarelui se gaseste si in Romania.

Atat in varianta single axis cat si in varianta dual axis.

Suntem un grup de "entuziasti" ce construim mai multe circuite electronice pentru energie eoliana si solara.

Avem atat o varianta similara cu ce se poate cumpara de pe redrock.com cat si o varianta cu microcontroler pentru dual axis.

Circuitul se poate folosi atat pentru urmarirea dupa soare cat si pentru focalizarea intr-un punct fix.

Nu vreau sa ne facem reclama dar cu permisiunea moderatorului acestui forum, noi suntem: http://www.generator-eolian.ro.

Suntem din Timisoara; daca este cineva interesat, varianta cu microcontroler este prototip si o oferim la un pret foarte bun.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator cosmin2pac

Salutare, Am realizat si eu circuitul de la cipri , dar nu merge, la o alimentare de 12V ,la iesire am doar 3,5V pt alimentarea motorasului, Dar nu merge deloc motorasul, Precizez motorasul este mic si merge la o baterie R6, R3,Am masurat curentul in sarcina cu motorul si este 0, Care sa fie problema, circuitul este realizat exact ca in schema

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Poate cam tarziu comentariul meu dar...Unele solutii profesionale nu au nici un senzor de lumina. Nici nu este nevoie. Trebuie doar un ceas de timp real. Pozitia soarelui si a altor corpuri ceresti se poate calcula si astfel poti orienta panourile si noaptea :rade: Unele se configureaza automat pentru ca au o mufa unde legi un GPS la montare, apoi acest modul se indeparteaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări