Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistenta aditionala voltmetru

Postări Recomandate

Acum 3 ore, tepy66 a spus:

Am reusit pana la urma sa repar rezistenta,bobinele sunt sin cupru litat cu imvelis din plastic.

Eu am pus intrebarea daca se poate inlocui cu rezitente clasice,din cauza ca acest voltmetru masora tensiune pe un generator de curent continu,car produce un curent destul de mare.

va multumesc

Se poate... dar ce inseamna rezistente clasice ?  Si in ce clasa de precizie vrei sa te incadrezi ? Intreb pt ca rezistentele din divizoarele de tensiune nu prea sunt "clasice" din punct de vedere al specificatiilor. (Ca se poate si cu clasice in multimetre state of the art care incep cu DT asta e alta poveste )

Puterea disipata pe aceste rezistente ... parca era unu Ohm care a zis ca P= U*U/ R .  U max =1000 v ,R scrie pe ea.  Nu ai zis cu ce voltmetru o folosesti nu de alta dar raportul de divizare nu e chiar 1:10 e mai aproape de 1:9.9 deci din start ai o eroare de 1%. Daca e digital rezsitenta de 10M paralel cu cea de 2 k nu va influenta prea mult dar daca e analog o sa conteze mai mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nostalgic.Cred că e tot manganină acoperită cu ceva...Zicea ceva de "liţat".Poate or fi capetele de legătură din cupru.

La ce băbăciune e ansamblul merge liniştit înlocuirea cu rezistenţe metalice.Cum spunea şi Djvas n-a dat niciun detaliu de voltmetru,da' aş paria că şi ăla e o fosilă.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Am avut curiozitatea sa masor câteva rezistente IPRS, de 0,5 W, ce au stat în condiții optime de temperatura și umezeala, și am rămas plăcut surprins ca după 50 ani de îmbătrânire naturala, se încadrau în clasa de toleranta în care au fost fabricate. Am tras concluzia ca doar în condiții aparte, mediul și timpul afectează valoarea nominala. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări