Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistenta aditionala voltmetru

Postări Recomandate

va rog daca puteti sa ma ajutati,o intrebare de incepator dar paina acum nu am intampinat asa ceva am o prblema cu rezistenta aditionala pentru un voltmetru pana la 1000v CC asi vre daca se poate sa imi spuneti daca o pot inlocui cu o rezistenta din cauza ca cea veche sa intrerupt deorece a fost realizata din bobine? 

va multumesc.

rezitenta.jpg

Editat de tepy66
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu sunt turnate in rasina, sunt bobinate pe mosor, dar cu siguranta sarma rezistiva e imbatranita, nu cred ca o poate rebobina. Trebuie identificat care din ele e intrerupta si pe urma mai discutam. Pana la urma e un divizor rezistiv, iar precizia de 0,5% mi se pare exagerata pt un analog, dar asa era moda.

Link spre comentariu

Am reusit pana la urma sa repar rezistenta,bobinele sunt sin cupru litat cu imvelis din plastic.

Eu am pus intrebarea daca se poate inlocui cu rezitente clasice,din cauza ca acest voltmetru masora tensiune pe un generator de curent continu,car produce un curent destul de mare.

va multumesc

Link spre comentariu
Acum 1 oră, tepy66 a spus:

Am reusit pana la urma sa repar rezistenta,bobinele sunt sin cupru litat cu imvelis din plastic.

Ce valoare are rezistenta unei bobine? Asta bineînțeles, dacă ai fost curios sa masori sau ai verificat doar continuitate. Ca sa le înlocuiești cu rezistente chimice, trebuie sa ții cont și de puterea disipata. 

Link spre comentariu

Manganina se lipește normal. Cu nichelina e poveste pt ca nu se cositoreste. Se practica contact mecanic. Dar la ce valoare ar trebui sa aibă în cazul de fata, iese din discuție nichelina. La rezistente de precizie se prefera manganina pt stabilitatea valorii funcție de temperatura. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări