tepy66 Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) va rog daca puteti sa ma ajutati,o intrebare de incepator dar paina acum nu am intampinat asa ceva am o prblema cu rezistenta aditionala pentru un voltmetru pana la 1000v CC asi vre daca se poate sa imi spuneti daca o pot inlocui cu o rezistenta din cauza ca cea veche sa intrerupt deorece a fost realizata din bobine? va multumesc. Editat Aprilie 6, 2021 de tepy66 Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Prea puține date în enunț. Ce aparat este? Link spre comentariu
tepy66 Postat Aprilie 6, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2021 miine o sa pun o poza cu volmetrul. mai jos este eticheta de la rezistenta. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 200k vad restul nu îmi dau seama. 2k sau cât? Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 E un obiect "vintage".În mod normal se repară.Trebuie căutată întreruperea şi făcut contact acolo. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Nu se vede bine în poza dar dacă bobine le sunt turnate e mai greu. Dacă se vrea original asa trebuie făcut. Dacă nu se rezolva cu rezistente de precizie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Nu sunt turnate in rasina, sunt bobinate pe mosor, dar cu siguranta sarma rezistiva e imbatranita, nu cred ca o poate rebobina. Trebuie identificat care din ele e intrerupta si pe urma mai discutam. Pana la urma e un divizor rezistiv, iar precizia de 0,5% mi se pare exagerata pt un analog, dar asa era moda. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Doru.Nu ştiu din ce an o fi modulul cu rezistenţe da' să ştii cã manganina rezistă destul de bine în timp.Am unele de prin '70 care sunt ok.Atât că în cazul ăsta s-ar putea să fie sârmă f subţire şi aia e mai sensibilă. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Acum 20 minute, BRANCA a spus: da' să ştii cã manganina rezistă destul de bine în timp .Atât că în cazul ăsta s-ar putea să fie sârmă f subţire şi aia e mai sensibilă. Bine. Link spre comentariu
tepy66 Postat Aprilie 7, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Am reusit pana la urma sa repar rezistenta,bobinele sunt sin cupru litat cu imvelis din plastic. Eu am pus intrebarea daca se poate inlocui cu rezitente clasice,din cauza ca acest voltmetru masora tensiune pe un generator de curent continu,car produce un curent destul de mare. va multumesc Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 (editat) Daca masoara tensiune, nu te intereseaza, la voltmetru, ce curent poate debita sursa. Se pot folosi orice rezistente aditionale, dar dispare aspectul de vechi. Editat Aprilie 7, 2021 de icar Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Acum 1 oră, tepy66 a spus: Am reusit pana la urma sa repar rezistenta,bobinele sunt sin cupru litat cu imvelis din plastic. Ce valoare are rezistenta unei bobine? Asta bineînțeles, dacă ai fost curios sa masori sau ai verificat doar continuitate. Ca sa le înlocuiești cu rezistente chimice, trebuie sa ții cont și de puterea disipata. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Eu nu cred că vreo rezistenţă adiţională s-a făcut vreodată din cupru.Alea din imagine sunt din aliaj rezistiv, iar cablurile de conexiune sunt din cupru liţat, fiindcă manganina sau nichelina se lipesc greu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Manganina se lipește normal. Cu nichelina e poveste pt ca nu se cositoreste. Se practica contact mecanic. Dar la ce valoare ar trebui sa aibă în cazul de fata, iese din discuție nichelina. La rezistente de precizie se prefera manganina pt stabilitatea valorii funcție de temperatura. Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Manganina emailata. Excelenta in ce priveste stabilitatea cu temperatura. In plus se cositoreste la fel de usor ca si cuprul, bineinteles, curatata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum