xaxa Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Aveti cumva prin zona meri salbateci (padureti)? Ma intereseaza niste seminte... Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 https://sfatnaturist.ro/marul-paduret-ce-beneficii-au-micutele-fructe-din-padure/ Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Acum 3 ore, xaxa a spus: Aveti cumva prin zona meri salbateci (padureti)? Ma intereseaza niste seminte... O multime Link spre comentariu
-Atlas- Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Buna Ar fi de preferat puiet de meri padureti. Ambalati cu simt de raspundere nu au nimic 48 de ore. Spor Alex Link spre comentariu
xaxa Postat Aprilie 6, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2021 e mai usor si simplu de trimis seminte prin posta, plus ca scoaterea puietului din padure pune niste probleme legale. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Cum incoltiti semintele? In vata imbibata? La rece sau la temperatura camerei? Multumesc pentru sugestii. Link spre comentariu
xaxa Postat Aprilie 6, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) e mar paduret. in rasadnita rece afara, semanat toamna in amestec de turba. se mai poate forta tinindu-l o luna la rece in frigider, in servetel umed, dar daca incolteste spre sfirsitul verii trebuie tinut la 15C peste iarna, altfel sansa de a-l pierde e f mare. Editat Aprilie 6, 2021 de xaxa Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Xaxa.Merele astea se culeg spre toamnă...Bănui că vrei să-l foloseşti pentru altoit.Cred cã sunt mai convenabili puieţii. Mai e şi problema adaptării.Regula e să foloseşti material din zona ta geografică. Link spre comentariu
xaxa Postat Aprilie 6, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2021 imi trebuie marul pur si simplu. e si ceva nostalgie, e si un bun polenizator. marul paduret e rezistent pina dincolo de zona Poloniei (e drept ca si aici sint oarece soiuri, da in general merge) nu se pune asa serios problema adaptarii, ca la smochin de ex. la Sighetul Marmatiei este un muzeu al satului plin de meri padureti, da nu mai am eu contacte acolo. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 Xaxa.Păr pădureţ am la ţară.Măr pădureţ numai dacă întreb o rudă de acolo.Mai întreabă-mă spre sfârşitul verii.Eu find cu handik nu mai bântui acuma. Să înţeleg că trebuie seminţe din mere coapte. Link spre comentariu
xaxa Postat Aprilie 6, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) multumesc. din mere foarte coapte, sau eventual bete din virf de ramuri, as putea incerca si niste butasiri. daca persoana are asa ceva in livada si vrea sa vinda un puiet, pot sa cumpar, numa sa nu fie dintre cei "educati" din pepiniera, exista soiuri foarte apropiate de merii padureti, care sint folositi ca polenizatori. n-as vrea sa indemn pe cineva sa dezgroape din padure, nu e o chestie prea legala. Editat Aprilie 6, 2021 de xaxa Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 11, 2021 Partajează Postat Octombrie 11, 2021 Facut gura punga? Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 11, 2021 Partajează Postat Octombrie 11, 2021 Nu am gustat niciunul, dar cand sunt coapte au un gust deosebit. Am stat cu ele in masina cateva ore, miroseau foarte frumos. Link spre comentariu
xaxa Postat Octombrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2021 multumesc inca odata pentru ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate