Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre osciloscoape digitale vs. analogice. Avantaje/dezavantaje

mac01

Postări Recomandate

• Răspunsuri 246
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

36

• Ion_Bumbu

34

• KISS

17

• Mircea

14

Top autori în acest subiect

Acum 31 minute, maxente a spus:

Unii isi cumpara scule de sute de mii de euro doar ca sa aibe cu ce se lauda.

E fix ca la masini. Si cu Logan si cu BMW ajungi in acelasi loc, aproape in acelasi timp. Cu cat etapa e mai lunga, cu atat diferenta e mai mare, dar la o etapa de 150...200km, diferenta e nesemnificativa. Si cu toate astea, sunt si unii carora le pute Loganul.

Link spre comentariu
1 minute ago, doru3160 said:

Si cu toate astea, sunt si unii carora le pute Loganul.

Si cand te gandesti ca majoritatea taxiurilor sunt Logan! :57

Si daca imi aduc bine aminte, a fost o vreme cand in 3 persoane era mai ieftin sa iei taxiul decat maxi-taxi! :limb: Ce vremuri, dom-le!

P.S. Cu pandemia asta s-a revenit un pic la moda de atunci chiar daca nu-i mai ieftin :85 

Link spre comentariu
1 hour ago, Ion_Bumbu said:

Si mai este ceva care e trecut cu vederea, la alea ieftine si rezolutia display-ului ajuta la imaginea "zimtata".

De acord, insa ce spui de imaginile de pe prima pagina. Ai 10x8 diviziuni pe tot ecranul si tu insisti sa vizualizezi pe 2x4 si sa sustii ca se vede prost?

Pentru puristi, functia memorare permite vizionari pe calculator care nu sunt supuse rezolutiei ecranului, sunt supuse numarului de puncte din memorie. Doar sa vrei sa vezi mai bine un semnal, la nivel de Elforum iti faci treaba.

Link spre comentariu

Mda, asta este insa daca ai de vizualizat 2 semnale cam acolo te situezi.

Fiecare cu avantajele si dezavantajele lui.

Exact ca la instrumente de masura analogice si digitale.

Link spre comentariu
2 hours ago, sesebe said:

La sculele mai serioase poti deschide mai multe grid-uri ca sa nu se suprapuna fomele de unda si totusi sa utilizezi intreaga game a ADC-ului.

Care...scule serioase? Alea de la ''servici'' ? Sau, ce facem, ne laudam cu ''sculele'' altora? Sau, poate, vrei sa vezi ce ''scule'' avem noi la Samsung. Sa vorbim de sculele noastre, cu care lucram, nu de pe net sau ale altora.

Link spre comentariu
4 minutes ago, KISS said:

Care...scule serioase? Alea de la ''servici'' ? Sau, ce facem, ne laudam cu ''sculele'' altora? Sau, poate, vrei sa vezi ce ''scule'' avem noi la Samsung. Sa vorbim de sculele noastre, cu care lucram, nu de pe net sau ale altora.

Pai arata-ne ce scule aveti voi la Samsung, asta daca ai ce arata. :57

P.S. Da sa pui si telefonul de pe care sa fii intrat pe elforum langa fiecare scula, ca sa nu ne trezim cu poze de pe net!

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 2 ore, KISS a spus:

Topicul se numeste "Despre osciloscoape digitale vs. analogice. Avantaje/dezavantaje"   nu " Ce scule butonam acasa" sau " Ce tari sintem ca avem scule ca astea acasa", si, in nici un caz, "Cit de frustati sintem ca mai stiu si altii ce inseamna un osciloscop de top".

Acum un an, de exemplu, se putea discuta cu tine tehnic la un nivel cum cu putine persoane s-ar fi putut. Acum cred ca ti-au gresit CIP-ul pe care ti l-au injectat la vaccinare si te-au dereglat. Sper doar ca la un moment dat sa se termine bateriile la cip-ul ala si sa avem cu cine discuta tehnic ca si cu un adevarat expert ce cred ca esti.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Poti cumpara un osc decent de pe eabay la pret  mai mult decat ok.

Am dat 480 usd , adica 2200 ron pe un keysight , da cu 2 canale, dar care a putut fi deblocat pentru ce nu au visat noaptea multi. Daca vrei , poti.

Eu activez mult in domeniul auto. Aici ai nevoie de un osc cu memorie cat de multa.

Link spre comentariu
7 minutes ago, dorofteius said:

Poti cumpara un osc decent de pe eabay la pret  mai mult decat ok.

Am dat 480 usd , adica 2200 ron pe un keysight , da cu 2 canale, dar care a putut fi deblocat pentru ce nu au visat noaptea multi. Daca vrei , poti.

Eu activez mult in domeniul auto. Aici ai nevoie de un osc cu memorie cat de multa.

Keysight DSO1072B?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări