Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre osciloscoape digitale vs. analogice. Avantaje/dezavantaje

mac01

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Marele Savant a spus:

A vazut/folosit cineva un osciloperturbograf folosit in ind. energetica? ma refer la cele cu inregistrare pe hirtie, deci pina prin anii '90!

Am lucrat cu un inregistrator pe patru canale Gould. Si tot Gould a fost primul DSO cu care am lucrat; patru canale, 20 MHz, cred ca seria 3000 sau 6000, nu mai retin exact. L-am aruncat, functional, pentru ca nu am avut unde sa-l tin acasa.

Acum 1 oră, Stefan a spus:

Ce nu am înțeles este dacă aici vorbiți de nivelul hobby / amator / personal sau de ce își permit unele firme in departamentele de R&D.

Prosumer. Adica amator cu pretentii. Nici macar nu îndraznesc sa aduc în discutie dotarea firmei unde lucrez.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 246
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

36

• Ion_Bumbu

34

• KISS

17

• Mircea

14

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, lalihifi a spus:

Nu uita ca mai intervine si factorul "nevasta"

Te duci acasa si vei zice uite draga am facut rate la un osciloscop de 2000...5000 de euro ..vezi ce frumos e ?

Domnule, ca amator nu iei scule in rate.

Totusi sa stiti ca sint oameni care-si permit sa le ia fara ca asta sa le produca un un soc financiar.

Ma bucur pentru ca se poate si asa, asta inseamna ca la un moment dat si la noi va fi cam la fel, mai tirziu decit la altii insa tot va fi.

Citi dintre noi visam sa avem acasa inainte de 89 macar chiorul ala de E-102? Ailalti din vest dar si rusii puteau sa le aiba, erau de cumparat si nu la preturi prohibitive cel putin la rusi alea de amatori.

Uite ca acuma  ne putem permite scule cu performante care in anii 90 erau doar in laboratoare, acuma, is in plastic de casetofon chinezesc insa arata ce trebuie.

Esenta insa este complet alta, dorim sa avem unu, DA, PUTEM, inainte de 89 nici O SANSA!!!

Merita sau nu unu profesional de 5000E+? asta depinde de fiecare in parte si de ce vrea de la el, nu sintem egali, unii vor mai mult, altii se multumesc si descurca cu scule mai ieftinute.

Ma bucur enorm cind aud si vad dotatrea foarte buna pe care si-o permit unii, asta este un semn de progres!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, lalihifi a spus:

Si de ce l-am cumparat ? .....ca sa termin amplificatorul ala haudiophil (ca ma streseaza zgomotul peste 500kx super megahertz) un amplificator care oricum nu va sta in sufragerie ca nu poti face o carcasa frumoasa (nu toti avem CNC) si nici nu poti sa-l folosesti la 10% putere ca te injura vecinii.

Dupa discutia asta cu nevasta speri ca osciloscopul ala sa-ti ofere ceva placere sexuala ....ca factorul "nevasta" nu te va ierta usor :rade:

Pai nu-i nici o problema, mai faci o rata si pentru CNC si ai rezolvat problema :)

Link spre comentariu
Acum 5 ore, BRANCA a spus:

Maxente.Care-i Siglentu aşa de ieftin?Că la banii ăia cam numa' Hantekul se învârte...

Şi,cum relata cineva mai sus,la firmele cu dare de mână,osciloscoapele sar de zeci de mii de euro!Cunosc şi eu un caz în RO...

Am gresit pretul. M-am uitat acum pe aliexpress, am dat 287$ in 2017. 

Link spre comentariu

:57

La 11.04.2021 la 13:41, lalihifi a spus:

Dupa discutia asta cu nevasta speri ca osciloscopul ala sa-ti ofere ceva placere sexuala ....ca factorul "nevasta" nu te va ierta usor :rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dece trebuie sa fii depanator sau sa produci bani ca sa-ti iei un osciloscop mai rasarit?

Stiu cazuri de persoane care au dat doar pe placa video din calculatorul de "gaming" mai mult decit vorbim noi ca ar costa un osciloscop "entry level" si aia nu produc bani cu acele calculatoare, mai mult chiar se si devalorizeaza foarte rapid.

Link spre comentariu
La 11.04.2021 la 11:55, Marele Savant a spus:

A vazut/folosit cineva un osciloperturbograf folosit in ind. energetica? ma refer la cele cu inregistrare pe hirtie, deci pina prin anii '90!

Cred ca este vorba de "oscilograful cu lumina radianta" care folosea hartie foto ca mediu de inregistrare, in general era utilizat la oscilografierea intrerupatoarelor si a comutatoarelor din domeniul energetic, modelul pe care l-am vazut (nu am lucrat cu el) era RFT H115.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări