Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre osciloscoape digitale vs. analogice. Avantaje/dezavantaje

mac01

Postări Recomandate

Acum 23 minute, Marele Savant a spus:

iar a afirma ca tara care a trimis primul om in spatiu sau a lansat primul satelit avea acces limitat la tehnologie nu merge nici macar ca gluma!

off topic dar Lui Iuri Gagarin ii s-a spus că sunt șanse să nu supraviețuiască aterizării (tot din cauza aparatelor grăbite)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 246
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

36

• Ion_Bumbu

34

• KISS

17

• Mircea

14

Top autori în acest subiect

Acum 10 ore, Marele Savant a spus:

E0103 cu baza de timp dubla si tub cu doua tunuri, am avut in armata, pitesti-transmisiuni, lab. radio. A fost singur loc unde l-am intilnit!

Au mai fost imprastiate si prin universitatile tehnice cateva exemplare. Avand tub Brimar, dupa ce le-a inchis Ceasca robinetul.... au mai existat doar pe hartie in cataloagele iemi. Incepand cu 0104 si 0108 au pus crt-uri de la tovarasii unguri sau rusi.

La vremea aia icce, ipa si altele aveau cateva exemplare Tek seria 7000 (cu 3 si 4 sertare) aduse de basisti, pardon securisti am vrut sa zic, prin diverse "combinatii" din Einhoven.

Link spre comentariu

"Osciloscop de laborator – E 0103 (fig. II.1) cu sertare pentru: Amplificare diferenţială (0103D), Bază de timp (0103E), Eşantionare (0103F), produse în 1975-1984, cu întreruperi în anii 1982-1983 din pricina interzicerii importului de componente din Vest. Totuşi, s-au fabricat 1.568 bucăţi din unitatea de bază, Sertarul de amplificare şi al bazei de timp în câte 385 de bucăţi, dar Sertarul de eşantionare s-a fabricat doar în 20 de bucăţi în anul 1979, adică puţin înainte de a interveni criza componentelor speciale." - sursa-

Link spre comentariu

Voi realizati ca asta e un forum pentru amatori .

Cate persoane inregistrate pe forum  au un osciloscop digital ? ..chinezesc sau nu nu conteaza .

Am vazut o postare (cred ca e stearsa acum ) cum un user radea de un osciloscop Keisight parca de 200mhz si 2gbps .

Ce as vrea sa-l am eu  ..nu ma supar chiar daca nu mai fac multa electronica  :-)

Ca e plastic..etc ....pocnitoare dar cat dintre noi si-l permit ? ..... si cati au nevoie de superperformante .

Din fericire preturile vor scade mult in viitor si va deveni un aparat banal ....ca multimetru .

Am un Rigol ds1054z si sunt supermultumit ( multumesc lui tanti China).

Au cumparat la firma pentu testari mai banale niste Tektronixuri digitale simple de 50..70Mhz .

Niste rahaturi .......matura Rigol cu ele pe jos  .

Deci e bine ca au vent chinezii tare ca prea au dominat piata niste supernume ... cu superpreturi cat o masina .

Link spre comentariu

Tek ieftin nu-i Tek, e tot ceva chinezesc, Siglent? nu stiu precis, poate ma corecteaza colegii care-s mai in tema.

HP seria ieftina parca-i Rigol...

De aia e bine sa mai vorbim si de alea consacrate, aflam ca putem lua altceva si-i aproape tot aia.

Nu cred ca pica cerul pe noi daca mai comentam si despre alea scumpe, profi, mai invatam si noi citeceva.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus:

Tek ieftin nu-i Tek, e tot ceva chinezesc, Siglent?

Nu cred ca pica cerul pe noi daca mai comentam si despre alea scumpe, profi, mai invatam si noi citeceva.

Cred ca sunt alte branduri in cutie ce sa zic e la moda ..... de exemplu Mercedes foloseste unele motoare de la Renault :-)

Vrei exemplu de osciloscoape bune de le am in laboratorul unde lucrez ?

Tektronix series 6 (8 canale)  display touch enorm te pierzi in setari ....ieftin undeva pe la 20000lire

zici ca e televizor :-)....undeva pe la 15inch  (complicat mai bine salvezi setarile pe stick)

cateva MD3054 eu zic ca au fost pe la 10000lire  un model foarte bun si simplu de folosit .

Si alea Tektronix 2x50mhz simple pe care chiar le urasc .....si lente de moarte .

Sondele ptr ele ...simple ~400lire ..cleste curent 7000 lire ...sonde diferentiale cam 4000 lire (atentie ca sunt puse 8 sonde pe ala mare)....ieftine ca braga ce sa mai :-)

Apropo la colegul cu "sunt din plastic manerele" sa stii Tektronixul ala mare are cam 12kg...deci ce e in ele conteaza.

Comparatie analog digital :

Am avut un Tektronix nou TDS220 parca in  2007 .

daca incercai sa masori in calea comuna din tv ....nu intelegeai nimic :-)

Un noname de 20Mhz analog de 20 de ani arata perfect semnalul .

Ideea e ca visam si noi sa avem ceva superbun dar cateodata nu cred ca se justifica preturile 

Link spre comentariu

ASa lauda lumea macu, ca e super, ca e mega stabil, ca n-ai nici o problema, ca nu exista sa faca figuri.

Intamplarea face ca din Noiembrie am 2 PRO de generatie destul de noua in posesie, lucrez pe ele si...nu e chiar asa.

Is bune, dar nu-s perfecte. Cat despre interfata, hai lasa, se vede ca nu e gandit mai departe de notiunea de laptop.

Link spre comentariu

In general am observat ca basinosii isi cumpara mac-uri ca sa le foloseasca pe google si facebook :rade:

Pe Siglentu meu din plastic chinezesc cu maner de casetofon international, facut pe vapor, am dat 230$. Pentru mine, ca lipitor de fire de weekend, e foarte bun :) 

L.E. Ca tot am amintit de el, tocmai ce am observat ca au aparut 3 firmware-uri pentru update. De fapt eu nici nu i-am facut vreun update de cand l-am luat.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Maxente.Care-i Siglentu aşa de ieftin?Că la banii ăia cam numa' Hantekul se învârte...

Şi,cum relata cineva mai sus,la firmele cu dare de mână,osciloscoapele sar de zeci de mii de euro!Cunosc şi eu un caz în RO...

Link spre comentariu

E pe aproape...230$  e max 1000 lei,iar 280€  cam 1400.De aia l-am întrebat pe Maxente.

De la 1400 de lei mai rupi câteva cartuşe de ţigări şi sari la ceva de 2000-2200 lei.Tot Siglent...

Ca hobist fără activitate de reparaţii orice iei e gaură neagră!Şi ce ai cumpărat azi mâine face 1/2 din preţul de nou!...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări