Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre osciloscoape digitale vs. analogice. Avantaje/dezavantaje

mac01

Postări Recomandate

• Răspunsuri 246
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

36

• Ion_Bumbu

34

• KISS

17

• Mircea

14

Top autori în acest subiect

Asa cum am zis, erau rugoase, comparativ cu cele HP. Trebuia fortat cat sa se lustruiasca si sa mearga cu mufele HP.

Sa nu uitam ca conectica era o chestie problematica in tarile cu acces limitat la tehnologie.

Am mentionat 2 elemente (6GHz si stabilitatea oscilatorului) care califica sculele mult peste termenul de "jucarie". Colegul Grig a dat o explicatie: metric vs imperial.

Editat de Mircea
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Traian B a spus:

Pe de alta parte, ceea ce s-a intamplat in acest topic reflecta o realitate: varsta medie aici pe forum (care deja tinde spre ceea ce se numeste varsta a 3-a) are ca rezultat  faptul ca multi dintre noi nu mai suntem in cautare ori atrasi de noi echipamente, nu mai avem acelasi entuziasm, am avut ori avem deja de ani sau chiar de decenii atat osciloscoapele pe care ni le-am dorit/permis ,  avem si si practica utilizarii lor (adica pe romaneste deja "ne-am facut damblaua"!), si din aceste motive pentru multi dintre noi nu mai este cazul ca acum sa mai aruncam alti bani pe noi osciloscoape SF de dragul pozelor colorate puse pe internet.

Ceea ce insa nu poate justifica o eventuala impotrivire asa... d'amboulea fata de ceea ce este modern, adica nu exista niciun motiv pentru strambat din nas fata de osciloscoapele moderne digitale

Acesta este adevarul .

Link spre comentariu

Era diferita un pic ca dimensiuni, finisarea n`avea nici o treaba.

La fel este si la mufele N.

Am masurat acuma doar diametrul mamai, la C este 9,45mm, la vest 9,65mm.

Deci 0,2mm masurata pe vreo 4 mufe de la fiecare aparat.

Problema era lunngimea mare a capatului din spatele pinului si fata mufei.

Astfel la cele vest din partea de jos a mufei si pina la fata ei distanta este de 5mm.

La C distanta este intre 5,7-6mm, la 4 mufe am gasi distentele astea min max, la vest e aproapr perfect acel 5mm.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 56 minute, Ion_Bumbu a spus:

E 104 l`am avut la servici, era din primele serii, inca avea tub vest daaar a mers cam 2 ore si s`a terminat trafo chopper din el.

Ghinion...eu am si acum exemplare care muncesc. 

Link spre comentariu

N`au fost rele, problema a fost ca au facut economie la trafo, ceva sirma de Zalau...

Zalauanii se pricep sa faca ...horinca, sirma de cupru emailat BA!

Acum 21 minute, validae a spus:

Ce făceau ei pentru armată era sculă, pentru amatori erau jucării...probabil mufele alea de echipau jucăriile erau de fapt rebuturi.

Ala al meu are pe spate trecuta si frecventa retelei, 50/400Hz.

Link spre comentariu

De ex. JFETurile de la intrare. În loc de 2N5912, 2N5515 sau 2N3922, au pus doua BFW11 de ICCE, samd.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Poate ar fi fost indicat in topicul tau unde ai reparat celalalt 102 sa pui cateva poze sa vedem si noi ce au facut dupa 90. Personal cel mai ''proaspat'' deschis si depanat a fost un exemplar din 87. Ce au facut dupa 90 nu mai stiu.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu am dijitalul ăsta..... dar tot cu bătrânul Hameg îmi place să lucrez, mai am un Velleman portabil, de când nu l-am mai folosit.... nici nu am habar dacă mai funcționează, probabil că de. 

Regret că in momentul când nu mi-am dat demisia din sectorul bugetar nu am trecut pe numele meu un Tectronix 100Mhz 4 canale, preț de inventar...... 47000lei in 1989. 

Siglent...... are o definiție de kcao 

https://postimg.cc/VdD80WGk

Editat de viobio
Link spre comentariu

Pai este normal sa aiba definitia slaba, este de 8 biti, asta inseamna la un ecran de 10cm inaltime un pas de 0,39mm, ala se vede bine cu ochiul liber.

La 12 biti deja este alta mincare de peste, pasul este de 0,024mm, chiar daca pacalesc LSB-ul pasul este de 0,048mm deci cu o clasa de marime mai bun, ma rog si pretul e pe acolo...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Daca ADC-ul este de 8 biti poate fi rezolutia oricit ca tot aiurea iasa.

Clasic la astea cu 8 biti este 800x480 deci de aproap de 2 ori mai buna decit a ADC.

Da, de acord ca interpoleaza da cum, vede un salt de 1 bit si face ce? il intinde pe 3 linii sa iasa frumos "moale" sa nu zgirie la ochi?

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 6 ore, Mircea a spus:

Asa cum am zis, erau rugoase, comparativ cu cele HP. Trebuia fortat cat sa se lustruiasca si sa mearga cu mufele HP.

Sa nu uitam ca conectica era o chestie problematica in tarile cu acces limitat la tehnologie.

De fapt, difereau putin dimensiunile, conectoarele rusesti functionau perfefect pe echipamentele rusesti!

iar a afirma ca tara care a trimis primul om in spatiu sau a lansat primul satelit avea acces limitat la tehnologie nu merge nici macar ca gluma!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări