Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre osciloscoape digitale vs. analogice. Avantaje/dezavantaje

mac01

Postări Recomandate

Da Marian, daca "pocnitorile" alea iau ochii clientilor felcerului.... isi da lumea seama ca fiind pescuite de pe siteurile de licitatii si reparate.... merg "strong" si fac singure toata treaba. Norocul lui a fost ca au gandit aia caiete de reparatii si pt scuelele respective. Astea mai noi precum cel din poza ta nu mai are nici caietul de reparatii moka pe net si e mult mai greu de reparat in caz de avarie.

Fiecare este liber sa faca ce doreste cu finantele proprii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 246
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

36

• Ion_Bumbu

34

• KISS

17

• Mircea

14

Top autori în acest subiect

Nu mi-e clar ce ai dorit sa zici dar raspunsul meu era pentru @maxente care zicea ca lui @KISS nu-i plac plasticile astea noi deoarece nu costa mult, am dorit sa arat cat de mult poate sa coste unul folosit, daramite nou...vinzi o masina de lux ca sa ti-l permiti, si are performante la care vechiturile analogice pe care @KISS le lauda nici macar nu au dreptul sa viseze.

Link spre comentariu

Pe site alea de licitatii se mai gasesc scule noi noute, cu garantie la pret de baza dar cu toate optiunie activate, asta ducind la la o economie foarte mare, uneori la 1/3 din pretul sculei complet upgradate.

Explicatia este foarte simpla, exista campanii promotionale ale firmelor, alea mari in genere care vind astfel de osciloscoape la preturi extrem de bune.Cei care sint in lantul de distributie a firmelor prind castana si adauga si ei citeva sute, mii de E si asa apar acele scule. Unele sint prin cadrul universitatilor de profil.

Ce trebuie bine vazut este sa nu fie licenta la acele optiun pe termen limitat ca mai sint si astfel de vinzari.

Daca urmariti puteti prinde scule extrem de bune la pret bun.

Totusi, discutam despre osciloscoape, analizoare sau iara persoane?

Link spre comentariu

Vă rog să terminaţi cu atacurile la persoană.Dacă vreţi să discutaţi o faceţi civilizat şi fără ironii inutile, altfel închidem baraca.Probabil trebuia închis mai demult, fiindcă la noi orice durează mai mult se împute la final, ca serialele prea lungi..

Link spre comentariu

Eu propun să facem un scurt rezumat la ce s-a discutat aici, să punem pozitive și negative de la fiecare tip de osciloscop și să iasă o concluzie pe care toți o putem afirma drept corectă și adevărată...să nu irosim 11 pagini de forum....

Link spre comentariu

Ok, am mai citit odată însă au fost unele chestii pe care nu le-am înțeles deoarece sunt un începător, mai puteți adăuga voi...

DSO                                                Analog

-mai scump                                    -mai ieftin

-poate păstra trasa                       -nu poate păstra o trasă (majoritatea)

-calcule automate                         -calcule manuale

-sunt pentru oamenii cu               -de obicei pentru începători sau audiofili

experiență în domeniu

-frecvențe ridicate (trebuie          -frecvențe mai joase

să fim atenți la sample rate)

-trasa ”murdară” care e de fapt   -trasa ”curată” chiar dacă asta omite zgomotul de fond, 

semnalul original care conține     și alte semnale mici (impulsuri)

și zgomotul din prejur

-greutate redusă și portabil         -mai greu, folosit la birou sau masa de lucru

Eu personal dețin două E0102 și sunt extrem de mulțumit cu ele mai ales pentru ce fac eu ca începător 

Editat de Neagu Raul
Link spre comentariu
Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

Domnilor, concluzia o trag eu, vom folosi doar digitale cu avantajele si dezavantajele lor deoarece celelalte nu se mai fac!

Folosind "doar" este cam impunător, eu spun că fiecare are puțină materie cenușie ca să își ia o sculă pentru ce ii trebuie lui nu pentru că X si-a luat, a fost scumpă și arată șmecheră... Mai ales că un osciloscop analogic dechide ușa spre cunoașterea osciloscoapelor, dacă înveți ce e baza și ce și cum se face, o sa fie mai ușor mai târziu pe digital

O analogie bună e cutia de vitezela mașini:De pe cutie manuală pe automată este ușor, invers... Nu prea

Link spre comentariu
Acum 32 minute, Ion_Bumbu a spus:

Domnilor, concluzia o trag eu, vom folosi doar digitale cu avantajele si dezavantajele lor deoarece celelalte nu se mai fac!

Or sa se imbunatateasca si astea pe viitor. E cam la fel cu trecerea de la monitoare CRT la cele LCD. La inceput plangeam dupa CRT. Acum nici dracu nu le mai simte lipsa CRT-urilor, iar panourile LCD nu mai sunt ce erau la inceputuri.

Editat de maxente
Link spre comentariu
Acum 3 minute, Mircea a spus:

Raul, audiofilii au oroare de osciloscop si de ce poate revela, asta e comentariul meu la rezumatul tau.

Asta este cam ciudat, audiofilii ar trebui să fie cei mai buni prieteni cu osciloscopul lor:scarpin

Link spre comentariu

SI eu as trage aceeasi concluzie ca si Dl Bumbu, adica digitalele sunt viitorul, atat pentru ca asa cum spune dumnealui, analogicele n-or sa se mai fabrice, cat si pentru ca digitalele pot face lucruri mult peste capabilitatile unui analogic.
Reticenta unora nu poate reseta un trend...

Link spre comentariu

Asta aşa e, analogicele vor fi folosite şi restaurate doar de nostalgici şi colecţionari în cele din urmă, fiindcă cele digitale au ajuns la performanţe greu de egalat şi avantajele lor sunt mult mai multe decât dezavantajele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări