Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre osciloscoape digitale vs. analogice. Avantaje/dezavantaje

mac01

Postări Recomandate

Forma de undă a semnalului de comandă la un invertor de sudură.

Cam asa se vede pe un osciloscop digital.

Si cand ma gandesc ca inca stau in cumpana daca sa-mi iau sau nu asa ceva. 

E6oJ85X.jpg

07gUglq.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 246
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

36

• Ion_Bumbu

34

• KISS

17

• Mircea

14

Top autori în acest subiect

Marele avantaj al DSO-urilor e că afişează şi calculează simultan majoritatea parametrilor de interes (tensiunea, frecvenţa, etc)fără să fii nevoit să-i calculezi, ca la analogicele simple.Plus memorarea şi captura de ecran, atunci când vrei să compari diverse forme de undă.Ideal ar fi un osciloscop  Analog-Digital care să afişeze analogic dar să calculeze şi afişeze digital parametrii semnalului.E combinaţia fericită între o trasă ,,curată,, şi avantajele prelucrării digitale, afişare parametri şi memorare.

Marele dezavantaj al analogicelor e gabaritul mare.

Link spre comentariu

Ideal ar fi un digital asa cum trebuie, banda, rata de esantionare si memorie fara economie, plus display de rezolutie decenta, nu din astea de cand era lupul catel.

Analogul a apus de mult.

Link spre comentariu

Daaa, minunate astea digitale, bati in ele si ai semnal pe ecran!

:d

Ma rog, sint excelente insa la preturi un pic mai mari mai ales daca lucrezi cu protocoale de comunicatii.

Pentru reparatii SPMS nu`i chiar asa o mare problema, merg bine si alea mai ieftine digitale, totul este sa le stii manifestarile.

Exista criterii de selectie destule insa pretul este cel care dicteaza.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Pai nu știu ce jucării va luați voi digitale dar eu nu as mai putea lucra cu un analogic și am lucrat pe analogic peste 10 ani. 

Acasă am un entri level de la Lecroy și nu-mi face problemele amintite aici. De cele de top nu mai zic nimic, nici măcar nu se pot compara cu analogicele, oricare analogic vreți voi. 

Pt imagine mai clara trebuie și forma de unda încadrată corect. Cu imagine desfășurată pe doar 2 diviziuni și ceva (din 8) ce te aștepți sa vezi? Și pe orizontala trebuie desfășurată mai bine forma de unda, o perioada completa este suficient. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Poți vedea pe topicul cu teste și îmbunătățiri pt o sursa liniara, sau ceva de genul acesta. 

Cind intru de pe calculator am sa pun și link dacă nu găsești asa. 

Link spre comentariu

@modoran

Multumesc! Ce Siglent ai? Culorile par vii si calde...dar acele zimtari tot se vad pe sinus. Oricum este foarte aceptabil...nu se compara cu cel al lui @Daniel Daniel Johny

@sesebe

Cand ajungi la calculator sa-mi pui un link ca m-a luat cu ameteli cat am cautat pe forum. Vreau sa vad si eu o poza clara cu un LeCroy.

Merci

Editat de mac01
Link spre comentariu

Eu am Hitachi V-1100A si Tek 468, analoage cu read-out si DVM. Digitale am doar doua (cu CRT, nu plastic bombe), un Yokogawa si un Tek, in rest vreo 15 analoage, inclusiv cu lampi. Asta cu..''eu n-as mai putea sa lucrez cu analogul''..e de fitze.

Link spre comentariu

Eu am numai analogice...dar parca mi-as lua unul digital.

Ma tot tenteaza...dar nu vreau sa fac o alegere gresita! Nu-mi permit mai multe digitale ca sa pot gresi in alegere.

Editat de mac01
Link spre comentariu
8 minutes ago, mac01 said:

Eu am numai analogice...dar parca mi-as lua unul digital.

Ma tot tenteaza...dar nu vreau sa fac o alegere gresita! Nu-mi permit mai multe digitale ca sa pot gresi in alegere.

Cauta unul cu CRT, un HP sau Tek, second hand. Nu te uita la astea de plastic ca au trasele colorate, toate sunt chinezarii, cand se strica poti sa le arunci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări