Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect amplificator - nevoie de sfaturi

Postări Recomandate

Buna seara, dupa cum spune si titlul topicului am nevoie de cateva sfaturi din partea cunoscatorilor. Am achizitionat o carcasa de amplificator cu latimea de 30cm, lunginea 45cm si inaltimea 9cm (fixare rack de 19"). Detin 2 transformatoare toroidale cu 38,5-0-38,5 (dupa redresare as avea undeva la 50 de volti), doua radiatoare ca cele din poza si doua module realizare cu 2SC5198/2SA1941. In prima instanta m-am gandit la faptul ca pot pune cele doua module pentru 2 difuzoare ce vor reda medii si inalte, ca mai apoi sa construiesc 1 sau 2 module pentru subwoofer. Nu stiu daca sa raman la modulele cu 2sc5198 sau sa realizez unele cu 2sc5200. Stie cineva cum suna acestea sau ma poate ajuta cineva cu o idee ? Poate alte tranzistoare sau poate alta schema electrica ar fi mai indicate ? Nu ma pot hotara si din cauza aceasta v-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea spune o parere. Multumesc!

Image00002.jpgimage00006.jpgImage00001.jpgImage00004.jpgImage00005.jpgImage00003.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Modulele vor ramane pentru medii si inalte. Nu ma pot hotara asupra amplificatorului pentru subwoofer, sa realizez modulul cu 2sc5200 sau cu irfp9240.. as vrea sa folosesc 4 sau 5 finali pe ramura, in total sa iasa modulul cu 8-10 tranzistori. Toata treaba va fi folosita la sonorizari in aer liber/local de dimensiuni medii. Tensiunea de alimentare nu este o problema, ma mulez cu transformatorul in functie de nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări