paulb Postat Aprilie 3, 2021 Partajează Postat Aprilie 3, 2021 Buna seara, dupa cum spune si titlul topicului am nevoie de cateva sfaturi din partea cunoscatorilor. Am achizitionat o carcasa de amplificator cu latimea de 30cm, lunginea 45cm si inaltimea 9cm (fixare rack de 19"). Detin 2 transformatoare toroidale cu 38,5-0-38,5 (dupa redresare as avea undeva la 50 de volti), doua radiatoare ca cele din poza si doua module realizare cu 2SC5198/2SA1941. In prima instanta m-am gandit la faptul ca pot pune cele doua module pentru 2 difuzoare ce vor reda medii si inalte, ca mai apoi sa construiesc 1 sau 2 module pentru subwoofer. Nu stiu daca sa raman la modulele cu 2sc5198 sau sa realizez unele cu 2sc5200. Stie cineva cum suna acestea sau ma poate ajuta cineva cu o idee ? Poate alte tranzistoare sau poate alta schema electrica ar fi mai indicate ? Nu ma pot hotara si din cauza aceasta v-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea spune o parere. Multumesc! Link spre comentariu
aurel70 Postat Aprilie 7, 2021 Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Salutare! Pentru canalul de subwoofer ati putea realiza amplif cu 2sc5200 pentru ca permite o putere mai mare decat 2sc5198. Dar sunetul nu va fi diferit, sunt tranzistoare din aceeasi categorie.Dar pentru trafurile pe care le aveti eu as folosi sarcini de 8 ohmi. Link spre comentariu
paulb Postat Aprilie 21, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2021 Modulele vor ramane pentru medii si inalte. Nu ma pot hotara asupra amplificatorului pentru subwoofer, sa realizez modulul cu 2sc5200 sau cu irfp9240.. as vrea sa folosesc 4 sau 5 finali pe ramura, in total sa iasa modulul cu 8-10 tranzistori. Toata treaba va fi folosita la sonorizari in aer liber/local de dimensiuni medii. Tensiunea de alimentare nu este o problema, ma mulez cu transformatorul in functie de nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum