Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sirena paradox scoate zilnic un sunet

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 2 ani mai târziu...

Buna ziua si La multi ani!

reinviu acest topic intrucat sunt in aceeasi situatie:

- alarma paradox esprit 728 (sau 738)

- sirena Signal PS128

la approximativ 24h scoate un semnal audio + vizual. spun approximativ 24h intrucat se decaleaza cu cam 5 minute in fiecare zi.

I-am schimbat acumulatorul, recunosc ca nu era unul nou dar este functional, insa "avertizarea sonora" a ramas.

ce pot sa verific?

multumesc anticipat!

Link spre comentariu

salut.
sunetul este produs de sirena fara sa fie comandata de centrala sau centrala da comanda sirenei si aceasta scoate acel sunet?
ce fel de sunet produce? un bâr-bâr-bâr sau este un sunet ascutit?
condensatorii de pe placa centralei in ce stare sunt?
cu cate fire este legata sirena de centrala?

Link spre comentariu

Salut,

condesatorii de pe placa centralei sunt OK,

sirena este legat prin 4 fire iar sunetul este o succesiune de 3 tonuri, dar nu bar-bar-bar, ci mai degraba ti-ta-to

legat de comanda sunetului - habar nu am daca este din centrala sau de la sirena.  tind sa cred ca sirena isi face un test zilnic si raporteaza posibile probleme.

pe tastatura nu este nimic semnalizat.

multumesc.

Link spre comentariu

sirena pare a fi in mod service..... ala e zgomotul produs... din cele 4 fire - 2 trebuie sa fie + si -, unul este trigger si este legat ori in bell+ ori in bell- iar cel de-al 4lea precis este legat la GND (sau COM sau AUX-). Firul 4 trebuie desfacut si lasat in aer.... (cumva are si un nod facut?)

ps.... ce bune erau niste poze cu bornele centralei si sirenei in care sa se vada si culorile firelor legate acolo....
ca tot ati desfacut centrala si sirena.....

Link spre comentariu

Am descalcit firele de la centrala si am observat ca firul rosu (bell) si cel alb (care are nod) sunt roase (probabil un soricel n-a avut ce face).  Am transpirat un pic cand a inceput sa tipe sirena din cauza atingerii (bell) la carcasa.

La sirena am masurat tensiunea pe baterie si nu e ok - are 9.7v, iar borna/papucul (-) este oxidat.  Am mai avut aceasta problema de corodare in trecut si l-am refacut dar vad ca a revenit.

Next steps:

- refac legatura bell la centrala

- inlocuiesc acumulatorul cu unul nou si curat bornele/pun ceva vaselina sa nu mai corodeze.

Alte sugestii?  Oricum un mare MULTUMESC pentru reply-uri.

Imagini:  (nu ma lasa sa inserez aici direct)

https://imgur.com/a/yoN2aGv

https://imgur.com/sBaBA8v

Editat de GeorgeV
Link spre comentariu

Firul alb (SERVICE) nu trebuie sa faca contact cu masa. Acesta daca este pus la masa sirena tace indiferent daca primeste comanda de la centrala. El este necesar doar atunci cand se intervine in sistemul de alarma - in rest trebuie sa fie in aer. Cand este pus la masa sirena confirma sonor prin acel ti-ta-to. Deasemenea cand este desfacut de la masa.... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări