mariusamplifier Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Buna seara. Am intrat in posesia unui amplificator Marshall 9100 defect. De curand am terminat de inlocuit piesele pe care le voi enumera mai jos. Amplificatorul functioneaza, insa as dori sa ii reglez si bias-ul tuburilor finale, dar nu cunosc valoarea optima pentru acest tip de tuburi ( 5881 ). In paralel cu rezistentele din catozii tuburilor finale ( R 1 Ohm) am masurat 18mV, tensiunea anodica fiind de 420V. Schema este atasata in format pdf. Am inlocuit urmatoarele componente : Tuburi ECC81 Tranzistor TR 2 - MPSA 43 (am folosit MPSA 42) Rezistente - R15, R39, R40, R28 Condensatori - C20, C21, C14, C22, C23 Diode - D3 si D4 P.S. Daca are cineva tuburi de vanzare ECC81, ECC83 si 5881, sau echivalente, va rog sa imi lasati mesaj. Multumesc ! Marshall-9100-2X50W-Schematic.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 (editat) Chiar acum, mariusamplifier a spus: In paralel cu rezistentele din catozii tuburilor finale ( R 1 Ohm) am masurat 18mV Mic ik_0 18mA, apar distorsiuni de racordare/trecere(prea mic unghiul de conducție 5881). Reglați negativarea până obțineți 35mV în catod tuburi finale sau până la dispariția distorsiunilor de racordare dacă aveți cu ce vizualiza. (dacă nu aveți cu ce vizualiza reglați ik_0 40mA) 5881 se poate înlocui cu 6L6GC . 6L6GC superior 5881 și au cam același preț de noi. Editat Aprilie 2, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Aprilie 2, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Multumesc pentru raspuns. Am reglat negativarea pana am obtinut 35mA, neavand la indemana doar un multimetru digital. Amplificatorul a devenit mai "promt" Link spre comentariu
KISS Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Cauta un osciloscop si din semireglabilii de bias incerci sa scapi de distorsiunile de crossover, iar din cei de balance sa intre in clip simetric. 33-34mA e valoarea medie de bias pentru modelul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum