Valentin1984 Postat Martie 31, 2021 Partajează Postat Martie 31, 2021 Salutare oameni frumoși, Numele meu este @Titan si m-am inregistrat acum 2 zile pe forum , din pacate contul meu inca asteapta aprobare. Sunt incepator in electronica si invat si eu ce pot in timpul liber. Ma poate ajuta cineva cu schematic si explicatie pentru un Mosfet driver ? Incerc sa inchid si sa deschid un N mosfet foarte foarte repede. Din pacate generatorul meu de pulsuri nu reuseste acest lucru daca il conectez direct la Gate-ul Mosfetului. Am vazut pe internet un circuit Push - Pull facut din 2 tranzistori NPN si PNP care pot lovi poarta mosfetului cu suficient curent incat sa incarce / descarce capacitorul portii in timp de 10- 100 nanosecunde . Problema este ca nu inteleg foarte clar cum functioneaza , si cum se decide curentul care se duce catre poarta mosfetului ....Este cumva legea lui Ohm ? Voi ce anume folositi ? Daca stie cineva , ceva si are timp sa puna cateva cuvinte aici ,as fi foarte recunoscator. Multumesc mult de tot si aveti grija de voi. @Titan Link spre comentariu
ratza Postat Martie 31, 2021 Partajează Postat Martie 31, 2021 Salut. Pe scurt, cu cît îi dai curent mai ţeapăn în poartă, cu atît se deschide/închide mai rapid. Mai pe lung, timpii de deschidere ai unui MOSFET depind de sarcina necesară deschiderii şi de capacitatea Miller (aia care-ţi fură sarcina din poartă pe timpul platoului). Link spre comentariu
Valentin1984 Postat Aprilie 2, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2021 (editat) Salut @ratza Multumesc mult de raspuns. Fac niste cercetari foarte foarte importante..pentru noi toti....si un circuit care poate imbunatatii timpii de urcare si coborare al portii...m-ar ajuta foarte mult. Am cumparat un IC (acum vreo 5 luni )care ar trebuii sa fie destul de bun...dar nu prea functioneaza prea bine....IXDN604PI. Probabil vrea sa aibe GROUND-ul lui separat . gen sa il alimentez dintr-o baterie 12 v....iar Power Mosfetul sa aiba groundul real ..cine stie. Legat de circuitul tau , il folosesti personal sau este doar o poza de pe net ? ...pentru ca daca il folosesti personal , as dorii sa iti pun cateva intrebari mici legate de el. Ce a vazut ca utilieaza baietii pe internet este urmatorul circuit ...ce functioneaza cu un SINE wave : https://imgur.com/VlTVCWW Cand unda este pozitiva...NPN transistor este deschis.......apoi cand ajunge la linia de 0 V si incepe sa coboare pe negativ....se inchide NPN si de deschide PNP.... Poate ai avut deaface , si iti poti da cu parerea. Multumesc frumos pentru timpul tau. O zi frumoasa. Editat Aprilie 2, 2021 de Valentin1984 editare link Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 Circuitul ăla de pe Net NU funcționează cu semnal sinusoidal ci dreptunghiular . În rest funcționarea este apropiată de ce spui și circuitul funcționează foarte bine dacă este dimensionat în concordanță cu MOSFET-ul pe care îl atacă. Eu l-am folosit destul de des. În mod normal există o rezistență de limitare în poarta MOSFET-ului. Dacă nu există atunci curentul va fi limitat de capacitatea tranzistorilor bipolari și de rezistența proprie a porții care poate fi de la fracțiuni de Ω până la câțiva Ω. Pentru mai multe explicații spune clar ce MOSFET vrei să ataci și eventuale alte detalii. PS Integratul pe care l-ai cumpărat ar trebui să meargă foarte bine . Cred (sunt sigur) că greșești ceva dar dacă nu dai detalii nu pot ghici . Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 3, 2021 Partajează Postat Aprilie 3, 2021 Acum 12 ore, Valentin1984 a spus: Legat de circuitul tau , il folosesti personal sau este doar o poza de pe net ? ...pentru ca daca il folosesti personal , as dorii sa iti pun cateva intrebari mici legate de el. Nu-l folosesc personal, e circuitul de test dintr-un datasheet luat la nimereală, dar poți întreba, răspund dacă știu. Am pus imaginea fiindcă e relevantă pentru timpii de deschidere. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 3, 2021 Partajează Postat Aprilie 3, 2021 https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://toshiba.semicon-storage.com/info/docget.jsp%3Fdid%3D59460&ved=2ahUKEwiCj5GF6eHvAhVBAhAIHdbrDM8QFjAKegQIEhAC&usg=AOvVaw3gU3dNaapNcjGpSTQ0hDvO Un link util cu notă aplicaţii comanda Mos,de la Toshiba. Link spre comentariu
crysti Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Un driver MOSFET care are un curent de 30A este IXDI630 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum