satelit Postat Martie 30, 2021 Partajează Postat Martie 30, 2021 Buna seara, Am un motor trifazat ars si as vrea bobinez, Pe motor scrie : legatura in stea 1450 ture/ 6kw, legatura in triunghi 2900 ture/ 7,5kw, Am desfacut motorul si am observat ca de fiecare fir (din cele 6) care iese din motor sunt legate cate 4 fire de cupru ale bobinajului, la prima impresie pare ca firele de cupru ies 2 cate doua din acelas canal, Pentru a determina numarul de bobine si modul de bobinare am taiat cateva capete de bobine, Motorul are 36 canale, in fiecare canal intra cate 2 bobine, adica , Un brat al unei bobine intra in canalul 1 , al doilea brat al aceleas bobine se duce in canalul 10, urmatorea bobina intra cu un brat in canalul 10 si celalalt brat intra in canalul 19, a treia bobina intra cu un brat in canalul 19 si celalalt brat in canalul 28, a patra bobina intra cu un brat in canalul 28 si celalalt brat in canalul 36. Operatia asta se repeta de 9 ori adica 4 bobine pe fiecare tura ori 9 ture avem 36 bobine, din cate am citit pe net ar fi vorba de un motor cu schema electrica dahlander. Acum dupa toate investigatiile stiu cate bobine am, nr de spire pe o bobina, fiecare bobine in ce canal intra mai ramane ca nu stiu sa leg bobinele intre ele . Va rog sa ma ajutati cu ceva idei/sfaturi despre o schema electrica de lagare a bobinajului motorului. Va multumesc! Link spre comentariu
satelit Postat Martie 31, 2021 Autor Partajează Postat Martie 31, 2021 Stiam schema electrica dahlander dar inrebarea mea era cum sunt legate bobinele pe poli in interiorul motorului, Am observat ca capetele bobinelor sunt izolate cu 6 foi de prespan, adica din 6 in 6, sa fie 6 poli ? Un bobinator cum isi da seama cum este bobinat un motor?? ce indicatori urmareste?? Link spre comentariu
bcristian Postat Martie 31, 2021 Partajează Postat Martie 31, 2021 (editat) (1) Esquemas de bobinados de dos velocidades Dahlander - YouTube (1) bobinado de motor dahalander (2 velocidades) dahalander motor winding (2 speed) - YouTube sau originalul, dar filmul e mai usor de urmarit: Espacenet - Original document din spaniola inteleg un cuvant din 10, dar arata suficient de clar. Editat Martie 31, 2021 de bcristian Link spre comentariu
satelit Postat Aprilie 1, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2021 Super !! Multumesc !, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum