Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema electrica motor trifazic

satelit

Postări Recomandate

Buna seara,

Am un motor trifazat ars si  as vrea bobinez,  Pe motor scrie :  legatura in stea 1450 ture/ 6kw,   legatura in triunghi 2900 ture/ 7,5kw,

Am desfacut motorul si am observat ca de fiecare fir  (din cele 6) care iese din motor sunt legate   cate 4 fire  de cupru ale bobinajului,
la prima impresie pare ca firele de cupru ies 2 cate doua din acelas canal,
   Pentru a determina numarul de bobine si modul de bobinare am taiat cateva capete de bobine,
Motorul are 36 canale, in fiecare canal intra cate 2 bobine,    adica ,

Un brat al unei  bobine intra in canalul 1 ,  al doilea brat al aceleas bobine se duce in canalul 10,
  urmatorea bobina intra cu un brat  in canalul 10 si celalalt brat intra in canalul  19,
  a treia bobina intra cu un brat in canalul  19 si celalalt brat in canalul 28,
a patra bobina intra cu un brat in canalul 28 si celalalt brat in canalul 36.
  Operatia asta se repeta de 9 ori adica   4 bobine pe fiecare tura ori 9 ture avem 36 bobine, 

din cate am citit pe net ar fi vorba de un motor cu schema electrica dahlander.

Acum dupa toate investigatiile stiu  cate bobine am, nr de spire pe o  bobina, fiecare bobine in ce canal intra

mai ramane  ca nu stiu sa leg bobinele intre ele .

Va rog sa ma ajutati cu ceva idei/sfaturi  despre o schema electrica de lagare a bobinajului  motorului.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• satelit

3

• bcristian

2

Top autori în acest subiect

Stiam schema electrica dahlander dar inrebarea mea era cum sunt legate bobinele pe poli in interiorul motorului,  

Am observat ca capetele  bobinelor  sunt izolate cu 6  foi de prespan, adica din 6 in 6,  sa fie 6 poli ?

Un bobinator cum isi da seama cum este bobinat un motor??  ce indicatori urmareste??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări