Costin Aurel Baluta Postat Martie 30, 2021 Partajează Postat Martie 30, 2021 Buna ziua am atasat o poza cu tranzitorii incercuiti cu rosu,intreb daca le atasez cate un radiator din aluminiu pentru fiecare in parte sau mai multi pe un radiator? ,exista posibilitatea sa-i ajut pentru o functionalizare mai de durata? si o disipare a caldurii mai buna ? (mentionez ca se incalzesc un pic) sau sa-i lasa asa cum au rezistat pana acum asa vor mai functiona in continuare. multumesc mult Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 30, 2021 Partajează Postat Martie 30, 2021 "Un pic" poate insemna lucruri diferite pt persoane diferite. Masurati cu un multimetru (cu sonda termica) si dati valori mai precise. Daca temperatura maxima nu depaseste 45 grd cu capacul carcasei scos, puteti lasa tz. fara radiator suplimentar. Poza este foarte proasta si dintr-un unghi nepotrivit/gresit, marind nu se vede mai nimic semnificativ in ea. Vreunii din tranzistorii incercuiti sunt in capsula izolata ? Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Martie 30, 2021 Autor Partajează Postat Martie 30, 2021 un pic m-am referit ca poti tine degetul pe ei,nu am aparat de masurat mersi Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 30, 2021 Partajează Postat Martie 30, 2021 Se poate proceda astfel : 1. Se poate lasa in starea in care este, dupa verificarea /refacerea lipiturilor la transistorii incercuiti (cei de langa puntea redresoare sunt din sursa de alimentare, in spatele electroliticilor se afla cea de a 2 a pereche). 2.Daca zona de la terminale are culoarea modificata, sau doriti o siguranta mai mare in timp, se recomanda montarea unui radiator. Pentru cei de la sursa o placuta de aluminiu (comuna) dreptunghiulara de 2,5/4 cm si 1,5-2mm grosime e suficienta; prinderea se face cu 2 suruburi m3 , filet m3 in placuta si pasta termoconductoare. Pentru prefinali se pot face 2 placute in forma de "u" cu gauri filetate m3 pentru prindere, aceasta e un pic mai dificila, placuta se indoaie in forma de "u" dupa fixarea transistorilor( cu pasta ) pe placuta. Operatiile se fac cu condensatorii electrolitici descarcati. Succes. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Martie 30, 2021 Partajează Postat Martie 30, 2021 (editat) Pt locuri unde nu aveți loc de băgat șurub, puteți folosi pasta siliconica autoadeziva . Se întărește bine și are un bun transfer termic. Am făcut asta la un rotel cu o tablă de aluminiu decupată in dreptul fiecarui tranzistor, dispuși in linie ca la dvs. Tabla am prins-o de șasiu pt rigiditate. Toți erau in capsulă izolată pe spate. Editat Martie 30, 2021 de barbulescuorlando Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum