Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor Migatronic Ldh160 cu probleme de reglaj

laurentiufocsani

Postări Recomandate

Nu trebuie prelucrat nimic, încărcaţi-le pe un site extern.Exemplu:

Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laurentiufocsani

30

• validae

8

• Ion_Bumbu

6

• mac01

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu, văd că măsurarea curentului de ieşire se face cu şunt, e figurat în colţul dreapta-jos ca o rezistenţă cu prize.Ce ai încercuit acolo e traful invertorului.

Link spre comentariu

Nu am reușit încă să deslușesc unde este problema, motiv pentru care am inceput să verific și să fac probe cu placa de comandă..

Din cate observ pe schemă, comanda tranzistorilor finali de putere este data de TG/TS și BG/BS...Am alimentat placa de comandă de la o sursă externă, însă nu am activitate la porțile tranzistorilor.. Nu îmi pot da seama ce circuit modulează comanda tranzistorilor.

Link spre comentariu

Am câteva tensiuni care nu se potrivesc .

Măsurat.                   Foaie

Vct.            4v                            5v

Vcr.           3.8v                         5-5.5v

Vc soft.     1.8v.                        5v

Editat de laurentiufocsani
Link spre comentariu

La ieșirile TDA-ului , pin12 nu am activitate și pe pin13 am  o tensiune continuă și nu pulsatorie de aproximativ 14v.

Aceste verificări le-am făcut cu osciloscopul..

Am nevoie de ajutor pentru a fi sigur că poate fi defect TDA-ul..

Link spre comentariu

Domnule, prima data masurati tensiunea de alimentare a lui.

Urmatorul punct este tensiunea de referinte, 2,5Vdc pe pin 10, daca aia este aiurea este clar.

Nu stiu ce notati Vcr, daca este tensiunea pe condensatorul de integrare Cr, aveti graficul.

Cei 2 pini de iesire sint in antifaza si ori scot tren de imp. amindoi ori sint pe nivel ridicat cind este in protectie.

Tensiunea soft start joasa poate indica faptul ca aeti una din cele 2 conditii de blocare active, tensiune prea mare sau prea mica, pinii 6,7.

Link spre comentariu

Va mulțumesc frumos pentru informații și ajutor..

Vcr este tensiunea la pin3.

Tensiunea de alimentare este de 14.6v

Tensiunea de referință la pin10 este de 2.56v..

La pin 6 am 126mv

La pin 7 am 12.4v

Editat de laurentiufocsani
Link spre comentariu

Bun asa.

Pe pin 3 aveti diagrama, ala trebuie sa oscileze chiar daca este in conditie de blocare.

Din pinii de iesire, 12, 13 s`ar putea ca doar unu sa fie folosit si sa vedeti acolo un open colector, celalalt sa nici nu fie alimentat vb despre 12 nefolosit.

Vedeti daca nu aveti ceva conditie de blocare pe 6,7.

LM324 si optocuplorul probabil dau overvoltage insa pot da si ambele alarme daca este facut comparator fereastra cu el.

Daca e nealimentat poate da conditie de blocare, au proiectantii tot felul de idei... :(

Cu grija, ala poate fi pe faza.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări