Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor Migatronic Ldh160 cu probleme de reglaj

laurentiufocsani

Postări Recomandate

Bună seara.

Am intrat de curând în posesia unui aparat de sudura Tig și Mma de la Migatronic, model Ldh160. Aparatul a fost cumpărat ca unul funcțional dar din păcate când am avut nevoie de serviciile acestuia , am observat că pe electrod funcționează la putere maxima și nu pot regla puterea  invertorului. Pe Tig nu l-am incercat, deoarece l-am achiziționat fara pedala de control. 

As dori o mână de ajutor cu o schemă sau eventual o idee de unde as putea începe depanarea lui.

In imagine este placa de control al invertorului.

Va mulțumesc anticipat.

16170524015502051389451024997959.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laurentiufocsani

30

• validae

8

• Ion_Bumbu

6

• mac01

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vezi transformatorul de curent să nu aibă pini dezlipiți, dacă e în regulă măsoară continuitatea bobinajului.El e prima componentă din bucla de reglaj a curentului de sudură.Mergând pe circuitul lui verifici rezistențele care intră în circuitul de măsură.Dacă totul e OK, verifică potențiometrul de reglaj, să nu fie întrerupt.

Traful de curent arată cam așa:

Transformator de curent ac de precizie 20a-20ma

Link spre comentariu

Traful de curent trebuie să aibă musai o gaură prin care e trecut un fir ce duce la transformatorul sursei.Deci nu îl veţi găsi pe acea placă, ci probabil undeva lângă traful cel mare.Practic este un tor de diametrul unei verighete, încapsulat în plastic....

Link spre comentariu

Va mulțumesc de informațiile prețioase oferite..după amiază voi verifica.

Eu am desfăcut doar partea de comandă, crezând că de aici trebuie sa fie problema.

Link spre comentariu

Din păcate nu se vede clar în nicio poză un traf de curent.Asta nu înseamnă că nu există, ci doar că e într-un unghi greu de văzut...căutaţi ceva ca mai jos:

Current Transformer : The Talema Group

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări