mercenarx Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 salutare , am pe masa tv-ul din titlu cu simptomul : restart in bucla aprare deci logo, se aud 2 beepuri (pe placa este un buzzer) se stinge , iar se aud cele 2 beepuri apare logo , se stinge iar si tot asa... nu gasesc nici un fel de soft pentru spi sau nand. ce am observat ca in momentul in care se opreste tv-ul (deci implicit si backlight) , pentru aproximativ 2 secunde , tensiunea de alimentare de 19 volti(are alimentator extern) cade in 18,7 volti procesorul se incalzeste deasemenea cam tare , dar stiu ca asa merg pe placile astea.. are cineva soft pentru el? thx! Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 (editat) Pina la SW verifica cu un osciloscop tensiunile de la iesirile surselor de pe main board sa nu aiba riplu. Eu zic ca sint condesatori devalorizati. Editat Martie 29, 2021 de sesebe Link spre comentariu
mercenarx Postat Martie 29, 2021 Autor Partajează Postat Martie 29, 2021 Acum 2 ore, sesebe a spus: Pina la SW verifica cu un osciloscop tensiunile de la iesirile surselor de pe main board sa nu aiba riplu. Eu zic ca sint condesatori devalorizati. am verificat riplurile , si sunt ok (o tensiune este cam la limita , riplu de cam 80mv) am sa incerc sa reduc acel riplu sa vad ce se intampla Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Valoarea riplului trebuie corelata si cu valoarea tensiunii DC de pe railul respectiv. Daca riplul de 80mV era pe o sursa de 5V sau chiar si 3.3V atunci nu-i nici o problema dar daca ai riplu de 80mV pe un rail de 0.9V sau 1.1V atunci situatia este alta. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 Ce main are? Link spre comentariu
mercenarx Postat Martie 29, 2021 Autor Partajează Postat Martie 29, 2021 (editat) problema este la una din cele doua memorii RAM alimentarea pe 1,5 volti (data de un ldo , parca TJ44200) , avea 4,8 ohmi fata de masa dupa ce am scos afara acel ram care se si incalzea , nu mai am rezistenta asa de mica fata de masa am gasit alta memorie identica pe o alta placa , dar nu am sita pentru ea... Editat Martie 29, 2021 de mercenarx Link spre comentariu
Costica Tv Postat Martie 29, 2021 Partajează Postat Martie 29, 2021 45 minutes ago, mercenarx said: problema este la una din cele doua memorii RAM alimentarea pe 1,5 volti (data de un ldo , parca TJ44200) , avea 4,8 ohmi fata de masa dupa ce am scos afara acel ram care se si incalzea , nu mai am rezistenta asa de mica fata de masa am gasit alta memorie identica pe o alta placa , dar nu am sita pentru ea... O faci fara sita, ca nu are bile multe, asa am facut si eu la ram-urile de la Sharp pana sa comand si sa primesc sitele de pe Aliexpress... Link spre comentariu
mercenarx Postat Martie 30, 2021 Autor Partajează Postat Martie 30, 2021 Acum 9 ore, Costica Tv a spus: O faci fara sita, ca nu are bile multe, asa am facut si eu la ram-urile de la Sharp pana sa comand si sa primesc sitele de pe Aliexpress... da Costica , dar problema este ca memoria asta are pe mijloc un fel de prag (bilele sunt de-o parte si de alta a pragului) asa incat bilele trebuie sa fie mai "inalte" , nu stiu daca ma fac inteles cum trebuie.. nu stiu cum as putea sa le fac asa de inalte.. Link spre comentariu
mercenarx Postat Martie 30, 2021 Autor Partajează Postat Martie 30, 2021 am probat placa fara memoria defecta (ramasa doar una pe placa) , si acum ramane doar pe logo , fara a se mai restarta este normal comportamentul ? Link spre comentariu
Costica Tv Postat Martie 30, 2021 Partajează Postat Martie 30, 2021 (editat) 15 hours ago, mercenarx said: problema este la una din cele doua memorii RAM alimentarea pe 1,5 volti (data de un ldo , parca TJ44200) , avea 4,8 ohmi fata de masa dupa ce am scos afara acel ram care se si incalzea , nu mai am rezistenta asa de mica fata de masa am gasit alta memorie identica pe o alta placa , dar nu am sita pentru ea... Acum dupa ce ai dat RAM-ul jos, ai 1,5v ?, posteaza aici seria RAM-ului ca sa iti spun ce bile sa plantezi, eu pana sa-mi vina sitele de la chinezi, pune-am bilele cu o scobitoare de dinti inbibata putin la capat cu flux ca sa se lipeasca bila, dupa ce terminam de plantat bilele, puneam cipul pe o mini plita PTC (240 grade temp constanta) si imediat in maxim un minut bilele se topeau si se aseza perfect la locul lor pe paduri. Editat Martie 30, 2021 de Costica Tv Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 30, 2021 Partajează Postat Martie 30, 2021 (editat) Acum 3 ore, Costica Tv a spus: Acum dupa ce ai dat RAM-ul jos, ai 1,5v ?, posteaza aici seria RAM-ului ca sa iti spun ce bile sa plantezi, eu pana sa-mi vina sitele de la chinezi, pune-am bilele cu o scobitoare de dinti inbibata putin la capat cu flux ca sa se lipeasca bila, dupa ce terminam de plantat bilele, puneam cipul pe o mini plita PTC (240 grade temp constanta) si imediat in maxim un minut bilele se topeau si se aseza perfect la locul lor pe paduri. asa e am un prietet ce planta la cipurile video aparute noi ,si acolo erau bile nu gluma,cand l-am vazut i.am zis ca nu are ce face cu timpul? esti nebun,da-l incolo de laptop sau placa video,vrei sa inebunesc,a zis ca daca are timp il face in 3 ore ,daca are unrgente il face si in 3 zile,in timp ce are putin timp liber mai planteaza cateva zeci,voi chiar aveti rabdare nu gluma Editat Martie 30, 2021 de iuliantv Link spre comentariu
mercenarx Postat Martie 31, 2021 Autor Partajează Postat Martie 31, 2021 (editat) Acum 19 ore, Costica Tv a spus: Acum dupa ce ai dat RAM-ul jos, ai 1,5v ?, posteaza aici seria RAM-ului ca sa iti spun ce bile sa plantezi, eu pana sa-mi vina sitele de la chinezi, pune-am bilele cu o scobitoare de dinti inbibata putin la capat cu flux ca sa se lipeasca bila, dupa ce terminam de plantat bilele, puneam cipul pe o mini plita PTC (240 grade temp constanta) si imediat in maxim un minut bilele se topeau si se aseza perfect la locul lor pe paduri. da, Costica tensiunea este de 1,52 V , e ok am sa incerc cu scobitoarea munca de sisif am bile de 0,55 sunt prea mari bilele Editat Martie 31, 2021 de mercenarx Link spre comentariu
Costica Tv Postat Martie 31, 2021 Partajează Postat Martie 31, 2021 56 minutes ago, mercenarx said: am bile de 0,55 sunt prea mari bilele Daca nu ai postat seria RAM-ului nu am de unde sa stiu daca sunt prea mari Link spre comentariu
mercenarx Postat Martie 31, 2021 Autor Partajează Postat Martie 31, 2021 (editat) Acum 47 minute, Costica Tv a spus: Daca nu ai postat seria RAM-ului nu am de unde sa stiu daca sunt prea mari H5TQ1G63DFR dar oricum, renunt nu e de mine da-mi te rog si mie un link cu sitele alea... Editat Martie 31, 2021 de mercenarx Link spre comentariu
Costica Tv Postat Martie 31, 2021 Partajează Postat Martie 31, 2021 4 hours ago, mercenarx said: H5TQ1G63DFR dar oricum, renunt nu e de mine da-mi te rog si mie un link cu sitele alea... https://s9.ro/1edn Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum