Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Presto 190GC lipsa impulsuri PWM

Jhn

Postări Recomandate

Salut !

La invertorul din topic, nu am impulsuri pwm din placa hibrid (pe suport ceramic ) cod 80002504, care mai mult ca sigur e defecta.

Invertorul este din fabrica neatins,  igbt-uri, tensiuni ok pe modul, releele cuplează, și nu am led de avarie aprins, in schimb nu am semnale de ieșire din aceasta plăcută.

Plăcută se vede ca a suferit un ambalaj termic, de unde o pot cumpăra ?

[url=https://postimg.cc/7CLTtyLk][img]https://i.postimg.cc/7CLTtyLk/20210328-170345.jpg[/img][/url]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jhn

8

• mac01

3

• BRANCA

2

• cipriyan123

1

Top autori în acest subiect

Cam nu prea mai poți găsi acel modul hibrid pe nicăieri.... nici măcar la reprezentanta(Buzău). Aparatul e vechi și nu se mai asigura piese de schimb. Am pățit și eu aceeași chestie, am avut noroc ca firma pt care trebuia reparat aparatul mai aveau unul defect in magazie cu placa de forța busita rău și am luat de pe el placa cu tot cu sursa auxiliară și modul . Sursa auxiliară scoate tensiunile corecte?

Link spre comentariu

@cipryan123 sursa auxiliara funcționează perfect !, am tensiunile +/- 15Vdc pe plăcuta hibrida (pinii 7,8,și 9 ), în schimb nu am semnal pwm la ieșirea acesteia pinii 5, și 6 care comanda cele doua irfd-uri.

Am mai reparat în trecut doua astfel de invertoare, însă la acestea au fost probleme pe partea de forță, igbt, trafo driver etc...

@mac01 am schema de service (se găsește pe internet ), dar aceasta e limitata, și nu include acest modul hibrid, poate ca se putea construii însa....

@BRANCA Mulțumesc !

20210329-084932.jpg

20210329-090546.jpg

20210328-170641.jpg

Link spre comentariu

Ohoo...ce-i acolo pe modulul ala.

Ai dreptate... nasoala treaba, mai ales ca n-ai nici schema modulului.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 3 minute, mac01 a spus:

Ohoo...ce-i acolo pe modulul ala.

Da...ai dreptate... nasoala treaba, mai ales ca n-ai nici schema modulului.

Păcat de el...cum am zis mai sus e "neatins", clientul a dorit sa facă o fapta buna, și sa sudeze o poarta undeva la țara cu zeci de prelungitoare, iar asta ia pus capac.

Pana sa-și  dea duhul ledul de avarie se aprindea încontinuu, însă omul sa încăpățânat sa termine "obligația" la acel prieten.

Invertorul a fost destul de scump la vremea lui, aproximativ 6000 de ron, acum nu mai valorează nimic.

Am avut unul identic, însa l-am vândut anul trecut ca sa cumpăr alte "prostii" , însa nu-mi pare rău la cât sudez eu am altele.

Încerc sa iau legătura cu cei doi clienți la care am mai reparat modelul asta, însa sunt ceva ani (2016, și 2019) poate s-au defectat, și le țin aruncate pe undeva însă slabe șanse.

Link spre comentariu
26 minutes ago, mac01 said:

Acel strat protector...rasina aia sau vopsea...nu se poate indeparta cu un diluant?

E un compound de regula bicomponent, odata intarit devine inert la orice diluant organic. Pe vremuri, topem capsulele tranzitoarelor de putere in capsula de plastic in acid sulfuric incalzit. Procedeu foarte periculos, doar in spatii amenajate strict.  Dupa operatie, ramanea doar ambaza si chip-ul de silicon. Aici nu prea se poate asta, pe asta mizeaza si producatorul probabil, sa-si pastreze schemele folosite, evident sa nu poata fi copiate. Se poate pasiva foarte bine cu un lac transparent, se mai poate asa citii ceva pe acel cablaj, dar aici intentia a fost clara de pastrare a patentului cum se zice.

Editat de digioptic
Link spre comentariu

În cazul de faţă, aş încerca să înlătur mecanic (cu un cuţit bine ascuţit) măcar stratul de pe integrate, apoi dacă sunt lizibile seriile, se pot curăţa pinii lor şi măsura dacă sunt impulsuri şi almentare acolo.

Link spre comentariu

Mulțumesc @validae !, azi mi-am făcut ceva timp, si am identificat prin metoda descrisa de tine integratele de pe modul.

Nu a fost prea complicat, am folosit alcool izopropilic la maxim, si cu spatula oțelita am înlăturat stratul acela de rășină.

20210331-112254.jpg

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur SG-ul este pocnit, nu arata prea bine pe partea de alimentare, si ieșire semnal.

E greu de măsurat in condițiile astea, nu am spațiu, trebuie sa dau jos plăcuta aceea, sa curat, sa trag fire, si alte ....

20210331-112417.jpg

Link spre comentariu
La 29.03.2021 la 22:38, adydep a spus:

Daca e același material care era folosit la modulul DPM001TIA din tv-urile Daeeoo,se îndepărtează cu soda caustica.

Cred ca e același drac, însă nu am folosit soda caustica niciodată, si nici nu recomand !

Link spre comentariu

Soda caustică e f f periculoasă.Manevrată numai cu mănuşi şi obligatoriu ochelari protecţie!O singură picătură în ochi şi s-a terminat vederea!!Ph-ul în zona oculară este slab acid,de asta sunt periculoase bazele.Şi varul poate da arsuri urâte la ochi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări