Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 19 minute, doru3160 a spus:

Asta e impresia voastră. În realitate nimeni nu cumpăra o localitate fie și doar cu mituirea a câțiva alegători, prin angajarea lor în primărie.

Mi-a fost lene sa scriu mai mult, jocurile sunt ceva mai complexe. De ex. imprastierea celorlalti votanti prin diferiti papagali contra candidati si care oricum nu au sanse etc.

Link spre comentariu

De ce nu recunoaşteţi cinstit că se votează părerist?Mai un părcuţ,mai o bordură,mai ceva rahaturi făcute şi aşa se naşte aura primarului "nemaipomenit",de "neînlocuit"...

Îmi spuneţi cum se votează în Bucureşti?Pe ce criterii?Văd că de 30 de ani se schimbă numai primarii,rezolvarea problemelor oraşului ba!

Nu vreau să fiu cârcotaş dar sunt în ţară primari cu viziune,buni organizatori,cu super echipe în spate, care întradevăr pot fi consideraţi profesionişti.Şi care chiar au schimbat feţele oraşelor lor...

Link spre comentariu
Acum 16 minute, BRANCA a spus:

De ce nu recunoaşteţi cinstit că se votează părerist?Mai un părcuţ,mai o bordură,mai ceva rahaturi făcute şi aşa se naşte aura primarului "nemaipomenit",de "neînlocuit"...

Îmi spuneţi cum se votează în Bucureşti?Pe ce criterii?Văd că de 30 de ani se schimbă numai primarii,rezolvarea problemelor oraşului ba!

Nu vreau să fiu cârcotaş dar sunt în ţară primari cu viziune,buni organizatori,cu super echipe în spate, care întradevăr pot fi consideraţi profesionişti.Şi care chiar au schimbat feţele oraşelor lor...

La tine în oraș și votat de tine? Sau ai auzit la un prieten? 

Link spre comentariu

Sesebe.Eşti din Iaşi.Un oraş de care şi-au bătut joc toţi primarii de după '90.Înainte de '89 acolo au fost,la primărie,oameni capabili care întradevăr au deschis oraşul...Ca să-l îngroape,să-l sufoce ceilalţi!Îţi place ce-i acuma?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Sesebe.Eşti din Iaşi.Un oraş de care şi-au bătut joc toţi primarii de după '90.Înainte de '89 acolo au fost,la primărie,oameni capabili care întradevăr au deschis oraşul...Ca să-l îngroape,să-l sufoce ceilalţi!Îţi place ce-i acuma?

Alo, colegu'!

Tu realizezi ce aberații debitezi?

Scuze pentru duritatea întrebării, dar se pare că ai amorțită rațiunea, de dulcele amintiri ale epocii dictatoriale de cîteva decenii apuse.

De cînd şi pînă cînd, un primar (care se consideră a fi un bun administrator al unei localități, de orice mărime ar fi ea), a avut în epoca menționată, atribuțiuni în domeniul arhitectural/strategic/industrial/ş.a.m.d.

Toate aceste aspecte, erau apanajul conducerii de stat centralizate, sub atenta observație al celui mai iubit fiu al poporului.

Va rog în mod respectuos, să nu mai faceți astfel de afirmații nefondate, pentru că induceți in mod nefiresc, în rîndul celor care nu au trăit acele vremuri, în cunoştință de cauză, ideea că primarii acelui regim, făceau şi dregeau, şi oraşele pe care le administrau, arătau ca nişte oaze de arhitectură modernă şi prosperitate.

Nici macar secretarii de partid, pe județ, nu aveau prea multe atribuțiuni şi drepturi de a decide soarta/direcția/modul de dezvoltare a unei urbe.

Totul, dar totul, era stabilit/trasat, pe linie descendentă, de către comitetul PCR, în frunte cu bine ştiți voi cine.

Mă îngrețoşează gîndul şi amintirile, că la peste 30 de ani de la abolirea acelui sistem bolnav/corupt şi anormal d.p.d.v. al drepturilor omului, încă există cetățeni ai acestei țări, care țin cu tot dinadinsul, să ne convingă de binefacerile acestui sistem.

Cu riscul unui avertisment, sau al unei sancțiuni, rămîn la această părere!

Va doresc o noapte liniştită!

Link spre comentariu

Vezi ca partial are dreptate, chestia asta pe care el o spune se intampla la sate, acolo un primar are putere mai mare de manipulare. Am vazut astazi un reportaj despre un primar care si-a pacalit satenii sa-l aleaga din nou, cumparand niste tuburi de canalizare si aruncandu-le strateigc pe cateva ulite. L-au ales in ideea ca le trage apa si canal, dar teapa, tipul era primar din 1990 si ulitele alea tot neasfaltate au ramas pana in ziua de astazi.

Dar lucrul acesta nu se poate intampla intr-un oras mai mare, iar in Bucuresti nici atat, nu poti manipula un numar atat de mare de oameni pentru ca fiecare are nevoile lui, nu te poti mula pe un numar atat de mare de nevoi.

Link spre comentariu

Nevoile la sat sunt foooooarte diferite de cele ale oraselor.

Mai carpit un pod, mai renovat monumentul din centrul satului, reparat gardul cimitirului, samd.

La oras, unul vrea locuri de parcare pe trotuar, altul suporturi pentru biciclete, altii asfalt nou in curtea scolii, altii acces rapid la mall, samd.

Alte cerinte, alte solutii.

Vecine @morarul, e generatia care a jucat, 45 de ani, la barbut si a pierdut viitorul copiilor si nepotilor lor. Sa fim mai buni decat ei si sa lasam altceva in urma noastra! Tineti capul sus!

Link spre comentariu

Eu am impresia că nu aţi trăit înainte de '89 în RO.Unele oraşe arătau sistematizate mult mai bine decât altele.Că veneau fondurile de la centru era adevărat.Dar local era o armată întreagă de specialişti care făceau proiectele şi realizau lucrările.Specialişti nu politruci.

Şi era o viziune a unor arhitecţi.Vă place cum se construieşte acuma?Bloc în bloc,fără spaţii verzi,fără locuri de joacă,fără,de multe ori,locuri de parcare?Cum se distrug clădiri de patrimoniu s.a.m.d...

Am trecut prin câteva locuri în Bucureşti,cu blocuri noi,şi poţi să-ţi faci cruce când vezi aspectul locului.Beton,beton,străzi ciuruite şi niciun petec de verdeaţă...

Link spre comentariu

Ratza.Tu parcă eşti în Buc.Ce clădiri erau în spatele magazinului Unirea ţii minte?Chiţimiile alea unde îşi făcea şoarecele mustaţa în geamuri...Au fost mii de clădiri de mahala peste tot.

Nu comentez unele tâmpenii făcute atunci.Da' acu cică avem libertate şi democraţie.Cine ne împiedică să dezvoltăm oraşele după planuri arhitecturale bine gândite?Eventual în sateliţi pe lângă ele.

Link spre comentariu

Aia asa e. Cel putin in Cluj.

Nu poti compara un cartier comunist cu un cartier chipurile modern.

Si cel mai naspa cartier comunist, Manastur ( parerea mea) are spatii verzi, parcuri si e cel putin la fel de aerisit ca si unul nou.

Nou inseamna bloc langa bloc, niste mp de gazon vai de el pus la misto, vreo 2 arbusti si in rest parcare si betoane.

Asta daca ai noroc, in buna ziua ai numai betoane in mare parte.

Daca aduc in discutie cartierele mai frumoase n are rost sa comparam.

Iar in zone de case, case vechi, nu facute ieri, trage langa ele un bloc si iti explica primarul ca asa e planu, ca numai bine creste pretul zonei si te poti muta daca nu iti place. Super calitate ce sa zic.

Iar de vina da, e conducerea ca ei dau aprobarile. Se lauda Boc ca acum nu mai merge cu.... Dar pana acum tot el primar a fost, pana acum de ce a mers?

Asa e din pacate, tot ce se face privat se rezolva controlul de stat prin spaga si se incalca flagrant reguli.

In valcea daramarile de case a fost la obsesia iubitilor conducatori din cate stiu. Nici un arhitect serios de pe vremea aia nu cred ca a venit cu ideea, dar daca asa a venit ordin de sus...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, ratza a spus:

S-au distrus ZECI DE MII de case pentru construitul magnificelor blocuri comunist

Ratza, ai vazut cum arata Calea Rahovei, pina in Antiaeriana, dar Satura si Uranus, inainte de a fi demolate zeci de mii de case?

Ai vazut cum se construieste acum in Bucuresti? Bloc linga bloc, de poti lua prinzul de pe masa vecinului de peste drum. Fa o comparatie cu Drumul Taberei, partea dinspre Favorit, ori cu Balta Alba. Acum, daca intre boua blocuri ceausiste a fost putin spatiu verde, hop, a si aparut o magaoaie, cu chicinete, ca alea numai apartamente nu pot fi numite. Intrare in sufragerie, direct din holul blocului, sufrageria/camera de zi si bucataria tot aia, iar in dormitor mai mult de un pat si o noptiera, nu poti pune. Da, mai are o debara, unde sa-ti pui boarfele, nu prea multe. A, ca prin cartierele selecte s-au construit blocuri cu camere de 150 m^2, e adevarat, dar nu ti-ar ajunge 10 vieti sa le platesti!

Avem placerea asta de a tot compara, denigrind ba o parte, ba alta. Sunt curios cum vor privii oamenii, peste 70 - 80 de ani, epoca corupta si capitalism salbatic, de acum!

Link spre comentariu
5 hours ago, icar said:

Ai vazut cum se construieste acum in Bucuresti? Bloc linga bloc, de poti lua prinzul de pe masa vecinului de peste drum.

Avem placerea asta de a tot compara, denigrind ba o parte, ba alta. Sunt curios cum vor privii oamenii, peste 70 - 80 de ani, epoca corupta si capitalism salbatic, de acum!

Pai cum sa se construiasca azi daca atunci cand s-au pus bazele orasului nu s-a gandit nimeni ca orasul va evolua, ca mai multi oameni inseamna mai mult spatiu disponibil, mai multe mijloace de transport, etc?

Au crezut atunci marii cârmaci ca vom sta mereu cu circulatia dupa numarul par si impar, si ca vor avea controlul absolut al migratiei poporului. Au crezut ca stiu ei cum e bine, un cârpaci cu viziune... halal viziune.

Uite ca viziunea marilor cârmaci a fost de scurta durata, iar azi tragem concluzia ca a fost total gresita. Insa e mai usor sa punem placa cu capitalismul decat sa consideram elementul declansator: o viziune neadaptata dezvoltarii unei societati. Pur si simplu, nu s-a luat in calcul ca lucrurile se pot schimba.

PS: Sa nu uitam ca migratia la oras e "boala" regimului de trista amintire, care a distrus ideea de ţăran si glie. A creat o industrie care nu merita amintita, caci a fost falimentul unei tari.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări