Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wemos D1 - ceas, termometru - temperaturi negative ??

fratello

Postări Recomandate

Acum 40 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

@mihaicozac
tot de la ideea ta am plecat cu pad la zile. cam asa zic eu intr-o singura linie de cod:
trim(substr("DuminicaLuni    Marti   MiercuriJoi     Vineri  Sambata ",tm_wday*8,8));

Mie nu mi se compilează linia, nici dacă modific substr în substring, sau renunţ la trim.

Există o funcţie substring în Arduino dar care se implementează uşor diferit:

UnString.substring( (day * 8) - 8, day * 8);

Dar se referă la un String definit deja, deci tot de 2 linii e nevoie.

trim() se referă la eliminarea unor spaţii goale, din ce ştiu eu.

Editat de mihaicozac
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta e din cauza că nu se şterge automat zona aia de deisplay la schimbarea datei.

Probabil că e nevoie să revii la varianta cu poziţie fixă de începere a afişării zilei şi să completezi cu spaţii numele până atingi 8 caractere total.

Mai e varianta în care laşi aşa zilele şi faci un lcd.print("          ") o dată pe zi la ora 00:00:00, ca să se şteargă zona aia de afişare la schimbarea datei.

Link spre comentariu

Pe de alta parte, nu e nevoie de lcd.clear() la fiecare secunda. Dupa cum nici interogarea serverului ntp nu e necesara chiar din secunda in secunda. Cred ca ajunge s-o faci o data pe ora. Intre poti folosi linistit millis() pentru secunde/minute.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări