Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESP8266 folosit pentru aplicaţie cu becuri led ?

Alexandru8877

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alexandru8877

13

• Stefan

3

• Marian

3

• validae

3

Top autori în acest subiect

Depinde cum e folosit. Doar modulul singur, poate fi folosit pentru a da două comenzi separate ON/OFF. Dar dacă e legat la un microcontroler, singura limită e numărul pinilor I/O ai microcontrolerului. Dacă se folosesc multiplexoare, dispare și această limită.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri, eu nu ma pricep deloc si daca citesc ma pierd in termeni. 

Acest modul se poate programa sa aprinda un led in momentul in care pierde semnalul wifi si sa se stinga cand recapata semnalul? Am nevoie de cineva sa programeze asa ceva. 

Domnilor moderatori se poate lasa un numar de telefon sau o adresa de mail pentru cine doreste sa dezbatem subiectul? Sau daca se poate un numar mai mare de postari. 

Mmultumesc. 

Link spre comentariu

Vă puteţi lăsa o adresă de mail, pentru cine doreşte să vă contacteze.Numere de telefon nu recomand să postaţi public, fiindcă oricine are net poate accesa postările, iar unii excroci caută orice portiţă de intrare....vă puteţi trezi cu un ,,binevoitor,, care să vă ,,ajute,, să scăpaţi de nişte bani.Era doar o recomandare, membrii forumului sunt în cea mai mare parte oameni de încredere.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Exista comanda radio pentru leduri 12-36V 4A max cu modul ESP, care face on/off  si dimare de la distanta 100-300m(cu repetor). Comanda se face cu butoane inteligente fara baterie programate simplu ,  sa aprinzi ledurile din 30-40 de butoane. Sau relee inteligente unde fiecare buton sau actuator cu ESP are ID propriu. Comanda radio este pe 860Mhz la o rata de 120Kbaud/s.  Si asta fara wifi si internet sau bluethoot.

Link spre comentariu

ESP8266 este doar un modul care transmite niste telegrame, si ca sa aprinzi leduri sau sa comanzi ceva ai nevoie de o gramada de circuite de control , adica pentru led un driver de o anumita putere si tensiune, pentru a inchide /deschite ceva un releu de comanda. Si trebuie un program soft de mii de pagini de programare unde stabilesti viteza de transfer, decocarea adreselor,id device, etc. Ce sa faca el un procesor de 0,01W alimentat la 1,8V  vrei sa aprinda leduri de 12V ?

Editat de tim_matrix
Link spre comentariu

Eu nu ma cramponez in nici un fel sunt doar satul de priceputi care nu stiu nimic. Ma intereseaza sa functioneze ca se face usor sau dificil asta ramane de vazut cand apare persoana potrivita. 

Link spre comentariu

Nu sunt sigur daca mie mi ati raspuns domnule Validae eu nu cunosc ce trebuie folosit am gasit pe net fel si fel de minuni dar..... nu stiu care este potrivit cat despre transmitere pe unde radio.... nu prea ma incanta. 

Link spre comentariu

Modul Transceiver Serial WIFI Wireless ESP8266 ESP-01 este o solutie completa si autonoma de retea Wi-Fi care poate transporta aplicatii software.
Memoria cache-ului incorporata va contribui la imbunatatirea performantelor sistemului si la reducerea cerintelor de memorie.
O alta situatie cand se poate folosi este atunci cand faciliteaza accesul la Internet wireless si isi asuma sarcina de adaptor Wi-Fi, astfel il puteti adauga la orice placa de dezvoltare bazata pe microcontroler, conexiunea este simpla, doar prin interfata SPI / SDIO sau interfata centrala a procesorului AHB.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări