Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE/PP trage curent constant din sursa de alimentare indiferent de semnalul de intrare?

merck

Postări Recomandate

Pentru ca inca se mai vehiculeaza faptul ca la un SE curentul de alimentare este constant indiferent de semnalul de intrare, am deschis acest topic pentru a lamuri o data pentru totdeauna care este realitatea.

Screenshot-2021-03-24-at-09-42-41.png

Screenshot-2021-03-24-at-09-41-58.png

Se vede clar ce se intampla daca folosesc o sursa de curent constant de 130mA < = > cu afirmatia ca, curentul tras din sursa este constant indiferent de semnalul din grila.

Editat de merck
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

11

• sesebe

6

• klauss00

3

• franzm

3

Top autori în acest subiect

Luam acum cazul unui amplificator PP clasa A si punem la traful de iesire o sursa de curent constant (nu am stat sa bibilesc sa am aceeasi putere pe sarcina):

pp1.png

si se poate compara cu sursa de tensiune

pp2.png

Deci concluzia este ca un PP are curentul de alimentare constant (atat timp cat se ramane in clasaA) indiferent de semnalul de intrare, ceea ce nu se intampla si la SE. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

Se vede clar ce se intampla daca folosesc o sursa de curent constant de 130mA < = > cu afirmatia ca, curentul tras din sursa este constant indiferent de semnalul din grila.

Dar în acest caz trebuie configuratie parafeed. Altfel semnalul din secundar va fi oleaca cam mic. (Cacofonie intentionata.)

Link spre comentariu
46 minutes ago, franzm said:

Dar în acest caz trebuie configuratie parafeed. 

Am un pdf de citit!!! (si nu mai apuc :57)

Configuratia parafeed face parte din SE, nu contest, insa lumea cand face vorbire de curent constant din sursa nu se refera la acest caz particular. 

Configuratia parafeed:

Parafeed%20Topology%20Example%201.png

unde schema echivalenta ar fi :

Parafeed%20Topology%20Example%204.png

Deci se vede clar ca avem un CCS. 

Lucru confirmat si in prima schema simulata:

Screenshot-2021-03-24-at-13-13-56.png

Atat timp cat se vehiculeaza afirmatia ca in SE (deci nu in cazul particular parafeed) curentul este constant indiferent de semnalul din grila voi face trimitere la prima simulare. Daca se precizeaza curent constant indiferent de semnalul de grila in configuratie parafeed, nu voi reactiona, afirmatia fiind corecta!

Link spre comentariu
1 hour ago, klauss00 said:

Multumim pentru simulare dar'

Simularea ca simularea dar va rog sa atasati si o referinta bibliografica o carte, o revista, ceva

De ce nu atasati dumneavoastra o referinta bibliografica, o carte, o revista, care sa combata ce am spus eu?

12 minutes ago, Mitica M. said:

Merck tu ai pus acolo 130A...:rade:

Nu conteaza daca sursa de curent este mai potenta (de 1000 de ori :57) nu se schimba nimic. Baiul este invers (cand apare impotenta). 

Am refacut simularea:

Screenshot-2021-03-24-at-13-26-48.png

Link spre comentariu

Acum 4 ore, sesebe a spus:

.............

Si uite asa o luam de la capat cu discutia daca un SE trage curent constant din sursa de alimentare indiferent de semnalul de intrare.

............

Si am luat-o de la capat!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

Am refacut simularea:

Daca ai optat pt parafeed la ce mai pui si bobina si ccs ?

Editat de Mitica M.
Link spre comentariu
11 minutes ago, Mitica M. said:

Daca ai optat pt parafeed la ce mai pui si bobina si ccs ?

Pentru ca sigur se vor gasi unii mai "necredinciosi" care vor zice: este alta schema! :57

Deja vezi ca unii se indoiesc ca simularile ar fi corecte. Daca mai dispare chiar o litera => nu-i aceeasi schema!

Link spre comentariu
5 hours ago, merck said:

Pentru ca inca se mai vehiculeaza faptul ca la un SE curentul de alimentare este constant indiferent de semnalul de intrare, am deschis acest topic pentru a lamuri o data pentru totdeauna care este realitatea.

Screenshot-2021-03-24-at-09-42-41.png

Whauuuuu.....GM70-130-A.png

Excelent LTSpice_ul asta.....130A la 1000V...te lasa sa manaresti toate rezultatele, numai ca sa-ti impui ideea.

Link spre comentariu
Acum 28 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Si nu s-a inrosit putin tabla de la anodul simulat la 130A ?

Nu, s-a sudat chiar.

Asta-i problema cu Ltspice-ul, iti iarta orice greseala, oricit de grosolana ar fi fara sa te traga de urechi si, daca nu esti atent, uite ca ajungi sa simulezi curent de 130A prin tub.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
1 hour ago, KISS said:

Whauuuuu.....GM70-130-A.png

Excelent LTSpice_ul asta.....130A la 1000V...te lasa sa manaresti toate rezultatele, numai ca sa-ti impui ideea.

Bre, daca nu te pricepi, nu te miniuna degeaba. Nu ai voie sa pui la o sursa de curent constant capabila de 130A un Load care sa traga 10mA? Se intampla ceva?

Cam asta inseamna sa nu cunosti teoria!

P.S. Uite ce inseamna ca sursa de curent sa nu aiba capabilitatea de curent ceruta:

Screenshot-2021-03-24-at-17-56-35.png

Editat de merck
Link spre comentariu

Vad ca simularea este numai pentru 20 ms.
Posibil daca era setata o perioada mai lunga, LTSpice sa prezinte si cum pleaca catodul spre anod. Sau invers.
Acum serios:
Daca simultarea este pentru o secunda, sa zicem, comenteaza LTSpice referitor la neconcordanta intre parametrii componentelor si conditiile impuse la simulare?
LE:
@merck
Ce rost are o sursa de curent constant de 130A intr-un circuit care poate trage maxim 1A ?
Se mai considera ca este sursa de curent constant ?
Ea (sursa) de unde mai afla rostul ei pe lume ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări