RST Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 (editat) Cu o populatie de 32.000.000 locuitori la recensamantul din 2017, e mai mare ca Belgia + Olanda. Iar productia acestui oras industruial e de 1.7 ori mai mare decata a Europei cumulate, in care includem GB si Germania. Produsele lor apar de la Wisconsin la Nevada, de la Acapulco la Timisoara, de la Paris la Vladivostok. Gadgetul pe care il ai in mana acum, orice faci si ce vei face, depinde de marele monstru chinez. Asatia au ajuns lideri mondiali, in timp ce noi ne distram cu masca pe figura. Editat Martie 24, 2021 de RST Link spre comentariu
franzm Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Iar în cea mai mare parte a Chinei, lumea înca se balega în fundul curtii. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Si cu poluarea aferenta, bagata sub pres. Europa se chinuie sa treaca pe electrice, pe eoliene, etc, asta fac centrale pe carbune in draci ca sa mentina ritmul accelerat de crestere, care mai nou creste din pix. Dar e drept, pe poluarea si pe spinarea lor s-a ridicat vestul. Link spre comentariu
RST Postat Martie 24, 2021 Autor Partajează Postat Martie 24, 2021 56 minutes ago, Sharky said: Si cu poluarea aferenta, bagata sub pres. Da. Marea Extinctie din Permian in care au disparut 98% din speciile pamantene, a durat totusi, 60.000 ani. In ritmul actual al poluarii industriale, va dura cateva mii de ani pana pe pamant vor ramane doar roboti si insecte. Nu vom prinde apocalipsa asta, dar parca nici frumos nu e... Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 32 milioane cu sateliţii.E cotată a treia aglomerare urbană din lume,după Tokyo şi New Delhi. Şi ai dreptate că noi stăm...Ăia au explodat efectiv în 30 de ani şi noi abia am abandonat "căruţa" din 90. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Acum 31 minute, BRANCA a spus: noi abia am abandonat "căruţa" din 90. Teoretic...practic mai dureaza. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 (editat) Sunt si multi rau...daca nu explodau mureau de foame! Se inmultesc mai ceva ca iepurii.....astia si indienii! Crapa de foame si dorm pe pamant....dar toarna copii unul dupa altul. Editat Martie 24, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Chinezii si japonezii nu prea, indienii in schimb, nici nu au toti buletin. In China i-a tinut in frau regimul, iar acum am inteles ca au oarecum dezechilibru intre femei si barbati, nu major, dar e ceva, plus populatie oarecum imbatranita din epoca de 1 copil. Dar tot cresc ei.... Pana nu vin incoace nu e grav. :)) Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Chinezii muncesc pe un blid de orez. La salarii normale n-ar fi atat de competitivi. Dar, daca asa zice partidul lor, asa trebuie sa faca. Am avut si noi partid de genul asta. Si a iesit cu scantei. Ei au o alta cultura. Au cateva zone - aglomerari urbane - care arata destul de bine. In rest, saracie lucie. Daca mergi cu trenul, sunt panouri stanga-dreapta ca sa nu vezi adevarata fata a saraciei. Ma rog, asa era acum vreo 8 ani. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 (editat) Toate imperiile au prosperat pe spinarea sclavilor si a furtului de la altii. In China inca functioneaza sclavagismul. Nu uitati ce zicea conul Ma de la Alibaba. "Alibaba’s Jack Ma calls the ‘996’ — China’s 72-hour workweek — a ‘huge blessing’ Working 12 hours a day, six days a week is a gift “beyond monetary gains,” according to China’s richest man. 72-hour “996” schedule — or working 9 a.m. to 9 p.m. six days a week." Blessing pentru exploatator, exploatatul este gunoi sub unghie. Editat Martie 24, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Doooh, si nu uita cum si-a luat-o in basca Ma daca a vorbit urat de conducere... Aia au o istorie lunga de a-si tine poporul din scurt si acum e tot asa: palmasu strict sub patron iar patronul strict sub trepadusul politic local, iar localul sub sefii mai mari, toti sub papucul noului imparat. De aia se ascunde rahatul sub pres, ca oricare din nivelurile de sus iti poate taia capul, fara discutii, prima data parnaie, apoi mai vedem cine a fost de vina. Dar oriunde daca esti sus e normal sa te consideri zeu, ce in America Ford nu a trimis echipele de lege si ordine cand muncitorii s-au gandit sa faca greva? Tata Musk nu a incercat sa opreasca miscarile sindicale ca deh... Cand pui mana pe bani e greu sa ii dai mai departe. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Acum 27 minute, Sharky a spus: Doooh, si nu uita cum si-a luat-o in basca Ma daca a vorbit urat de conducere... Exact ! A zis ceva de genul ca sistemul bancar chinez se manifesta prea ca un camatar neiertator si ca ar trebui sa se mai inmoaie putin etc. Si a inceput taica Xi sa il dea in zbor. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 24, 2021 Administratori Partajează Postat Martie 24, 2021 Acum 21 ore, RST a spus: in timp ce noi ne distram cu masca pe figura. Stai linistit ca si ei poarta masca si inca mai constinciosi ca noi, noi stim doar sa fim gica contra(asa mai pe la spate ca pe fata suntem yesmeni) de aia suntem asa de inapoiati si asa o sa ramanem in veci vecilor... amin! Ei mi-am amintit, ei nu se feresc sa execute pulitrucii corupti, noi ii pupam in fund Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 (editat) Acum 18 ore, franzm a spus: Iar în cea mai mare parte a Chinei, lumea înca se balega în fundul curtii. La fel și în România. Acum să o spunem pe aia dreapta, România este la ani lumină de China, la toate capitolele. O spune unu care cunoaște bine China, am fost în China, Hong Kong, Macao, de peste cincizeci de ori. Sunt discrepanțe in unele zone, dar.... este cam ca la noi, unii nu își pot schimba stilul de viață, nu de săraci. Editat Martie 25, 2021 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 (editat) Acum 18 ore, Sharky a spus: Si cu poluarea aferenta, bagata sub pres. Europa se chinuie sa treaca pe electrice, pe eoliene, etc, asta fac centrale pe carbune in draci ca sa mentina ritmul accelerat de crestere, care mai nou creste din pix. Dar e drept, pe poluarea si pe spinarea lor s-a ridicat vestul. Stai liniștit că pe chinezi îi doare la bască de pandemie, exportă în dracii ăia mari,la un container HQ 87mc din Shanghai - Constanța a ajuns 9000...10000$ transportul, în condiții normale a fost 1800...2000$, de ce? Nu sunt containere libere, de ce? Pentru că exportă în dracii ăia mari, în multe țări fiind oprită sau blocată producția unor produse. Am un container pe drum, 12000$ marfa din el și 9600$ transportul, este pierdere totală, chiar dacă cresc prețul produselor..... nu știu dacă îmi recuperez măcar valoarea mărfii + transportul. Editat Martie 25, 2021 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate