icar Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Mai cu ceva vreme in urma, cordoanele/firele testerelor aparatelor de masura, aveau virful, la baza, cu un diametru de 4 mm, apoi venea virful propriu zis, ascutit. Daca voiai sa fixezi cablul pe un terminal, puneai un crocodil pe partea de 4 mm si treaba era rezolvata. Acum, cordoanele aparatelor de masura, au un virf mai lung, sau mai scurt, cu un diametru de 2 mm. Deci nu se mai pot pune crocodili. Am cautat pe net, pe la Conexelectronic si TME, niste cleme/crocodili, dar pozele nu-mi spun nimic, nu stiu ce s-ar potrivi, nu stiu ce sa comand. Ma puteti ajuta cu un link, pentru astfel de cleme/crocodili, pe care sa-i pot pune pe ansa testerelor. Am mai comandat odata ceva dupa poze si am luat plasa, asa ca va solicit ajutorul. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Ia uite cate sunt : https://www.tme.eu/ro/katalog/clipsuri-crocodil-2mm_112676/ Link spre comentariu
Den Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Eu folosesc ceva modele mai vechi,cleme le zic,am luat si noi dar dupa o luna fac contact imperfect,fier mort in varf..Prind fara probleme inclusiv picioruse pe la integrate.. Daca vrei ceva bun.. cauti cleme testere osciloscop.. Link spre comentariu
Cozonac Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 (editat) Set de crocodili originali Fluke, nefolositi. I-am probat cu niste testere no-name si fac priza perfect. Mai multe poze: https://imgur.com/a/1rcFtyv Pret: 80 lei Sau asa: https://imgur.com/a/QdwECFG Editat Martie 23, 2021 de Cozonac Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Den.Acolo ai pozat testere denumite în engleză "hook" ,"grippers" şi "grabbers".Primele,dacă sunt de calitate,sar de 100 lei. Chinezăriile ieftine am înţeles că au şi plastic prost şi lamelele slabe. Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Cred ca s-ar potrivi si modelul acesta: .sunt testerele combinate de la un multimetru ANENG Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Flomar.Crocodilii sunt depăşiţi.Cam valabili numai pt cable.Buni sunt cei hook,gripper.Parcă cleme papagal se numesc pe la noi. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Nu sunt chiar atat de depasiti .... de altfel eu ii folosesc frecvent. Sa te vad cu hook sau gripper ( folosesc si de astia ) cum faci un contact ferm pe carcasa , pe un surub , pe o siguranta MPR , etc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Te descurci pana la urma, dar odata fixat, nu mai ai grija lui, spre deosebire de crocodil, care sare cand iti e lumea mai draga. Folosesc de mult modelul ala, poate si din obisnuinta spun ca nu m-as mai intoarce la crocodil. Link spre comentariu
icar Postat Martie 23, 2021 Autor Partajează Postat Martie 23, 2021 @Den, clema din ultima poza, ar fi foarte buna, daca in celalat capat intra virful, de 2 mm, al testerului. @djvas foarte bun link-ul, si de asa ceva am nevoie. @Cozonac, nu e chiar ce am nevoie. Ar mai fi o intrebare, clemele, de tot felul, gasite la TME sau Conexelectronic se pot cupla cu ansele de 2 mm? Multumiri pentru sugestii si sfaturi! Link spre comentariu
djvas Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Care cleme ? Da un exemplu concret Link spre comentariu
daniels Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Acum 4 ore, icar a spus: Mai cu ceva vreme in urma, cordoanele/firele testerelor aparatelor de masura, aveau virful, la baza, cu un diametru de 4 mm, apoi venea virful propriu zis, ascutit. Daca voiai sa fixezi cablul pe un terminal, puneai un crocodil pe partea de 4 mm si treaba era rezolvata. Acum, cordoanele aparatelor de masura, au un virf mai lung, sau mai scurt, cu un diametru de 2 mm. Deci nu se mai pot pune crocodili. Am cautat pe net, pe la Conexelectronic si TME, niste cleme/crocodili, dar pozele nu-mi spun nimic, nu stiu ce s-ar potrivi, nu stiu ce sa comand. Ma puteti ajuta cu un link, pentru astfel de cleme/crocodili, pe care sa-i pot pune pe ansa testerelor. Am mai comandat odata ceva dupa poze si am luat plasa, asa ca va solicit ajutorul. se gasesc la TME, eu am din aia cu buton https://www.tme.eu/ro/katalog/clipsuri-crocodil-2mm_112676/ Link spre comentariu
icar Postat Martie 23, 2021 Autor Partajează Postat Martie 23, 2021 Acum 2 ore, djvas a spus: Care cleme ? Cele de din link-ul postat de tine mai sus. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Pai teoretic toate sunt pt asha ceva. Practic nu stiu ... eu folosesc doar de 4mm Link spre comentariu
ratza Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Se găsesc adaptoare 2-4mm şi 4-2mm, în caz că nu se potrivesc din prima sondele aparatului cu clemele sau crocodilii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum