Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cleme/crocodili

icar

Postări Recomandate

Mai cu ceva vreme in urma, cordoanele/firele testerelor aparatelor de masura, aveau virful, la baza, cu un diametru de 4 mm, apoi venea virful propriu zis, ascutit. Daca voiai sa fixezi cablul pe un terminal, puneai un crocodil pe partea de 4 mm si treaba era rezolvata.

Acum, cordoanele aparatelor de masura, au un virf mai lung, sau mai scurt, cu un diametru de 2 mm. Deci nu se mai pot pune crocodili.

Am cautat pe net, pe la Conexelectronic si TME, niste cleme/crocodili, dar pozele nu-mi spun nimic, nu stiu ce s-ar potrivi, nu stiu ce sa comand.

Ma puteti ajuta cu un link, pentru astfel de cleme/crocodili, pe care sa-i pot pune pe ansa testerelor.

Am mai comandat odata ceva dupa poze si am luat plasa, asa ca va solicit ajutorul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

6

• Haralambie

5

• djvas

4

• BRANCA

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu folosesc ceva modele mai vechi,cleme le zic,am luat si noi dar dupa o luna fac contact imperfect,fier mort in varf..Prind fara probleme inclusiv picioruse pe la integrate..

p9ZAz0c.jpg

QTRF3r9.jpg

pfh8FiA.jpg

Daca vrei ceva bun.. cauti cleme testere osciloscop..

Link spre comentariu

Den.Acolo ai pozat testere denumite în engleză "hook" ,"grippers" şi "grabbers".Primele,dacă sunt de calitate,sar de 100 lei.

Chinezăriile ieftine am înţeles că au şi plastic prost şi lamelele slabe.

Link spre comentariu

Nu sunt chiar atat de depasiti .... de altfel eu ii folosesc frecvent. Sa te vad cu hook sau gripper ( folosesc si de astia ) cum faci un contact ferm pe carcasa , pe un surub , pe o siguranta MPR , etc.

Link spre comentariu

Te descurci pana la urma, dar odata fixat, nu mai ai grija lui, spre deosebire de crocodil, care sare cand iti e lumea mai draga. Folosesc de mult modelul ala, poate si din obisnuinta spun ca nu m-as mai intoarce la crocodil.

Link spre comentariu

@Den, clema din ultima poza, ar fi foarte buna, daca in celalat capat intra virful, de 2 mm, al testerului.

@djvas foarte bun link-ul, si de asa ceva am nevoie.

@Cozonac, nu e chiar ce am nevoie.

Ar mai fi o intrebare, clemele, de tot felul, gasite la TME  sau Conexelectronic se pot cupla cu ansele de 2 mm?

Multumiri pentru sugestii si sfaturi!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, icar a spus:

Mai cu ceva vreme in urma, cordoanele/firele testerelor aparatelor de masura, aveau virful, la baza, cu un diametru de 4 mm, apoi venea virful propriu zis, ascutit. Daca voiai sa fixezi cablul pe un terminal, puneai un crocodil pe partea de 4 mm si treaba era rezolvata.

Acum, cordoanele aparatelor de masura, au un virf mai lung, sau mai scurt, cu un diametru de 2 mm. Deci nu se mai pot pune crocodili.

Am cautat pe net, pe la Conexelectronic si TME, niste cleme/crocodili, dar pozele nu-mi spun nimic, nu stiu ce s-ar potrivi, nu stiu ce sa comand.

Ma puteti ajuta cu un link, pentru astfel de cleme/crocodili, pe care sa-i pot pune pe ansa testerelor.

Am mai comandat odata ceva dupa poze si am luat plasa, asa ca va solicit ajutorul.

se gasesc la TME, eu am din aia cu buton

https://www.tme.eu/ro/katalog/clipsuri-crocodil-2mm_112676/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări