webmaester Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 am si eu o intrebare legaturile intre componentele filtrelor sunt tot aceleasi indiferent de puterea difurilor, si care are sa posteze si o schema electrica de filtru Link spre comentariu
Vizitator FLORIAN Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 omule,ai avut o idee TARE cu subiecctul asta! felicitari.o intebare,ca material fonoabsorbant pot folosi vata minerala? daca da,cam ce grosime?multumesc si inca o data felicitari! Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Felicitari, si tie si autorului proiectului, subiectul ar merita sa fie "sticky", ca sa evite intrebarile celor mai incepatori dintre noi...Apreciez munca ta, desi "boxele cu mocheta" nu sunt favoritele mele... Link spre comentariu
anton Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 omule,ai avut o idee TARE cu subiecctul asta! felicitari.o intebare,ca material fonoabsorbant pot folosi vata minerala? daca da,cam ce grosime?multumesc si inca o data felicitari!daca vrei sa mai ai plamani baga vatelina sau burete cofrat...ar mai fi o optiune materialul acela de se pune sub parchet...NU FOLOSI VATA MINERALA CA NU E BINE PT. TINE SI NICI PT. DIFUZOARE!!!PS: Este foarte util acest ghid ...eu dupa el m-am ghidat cel mai mult :P Link spre comentariu
CBI Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Exista vata minerala si exista si vata 'STICLATA',nu ste totunaLa depozite gen bricostore sse gaseste vata minerala la sul la pret bun,care nu contine particule fine de sticla(adica nu este fabricata din 'sticla')Deci nu mai sariti de fund in sus,vata sticlata nici nu prea se mai gaseste de cumparat,daca nu este scoasa din fabricatie pt ca sunt inlocuitori Link spre comentariu
anton Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Exista vata minerala si exista si vata 'STICLATA',nu ste totunaLa depozite gen bricostore sse gaseste vata minerala la sul la pret bun,care nu contine particule fine de sticla(adica nu este fabricata din 'sticla')Deci nu mai sariti de fund in sus,vata sticlata nici nu prea se mai gaseste de cumparat,daca nu este scoasa din fabricatie pt ca sunt inlocuitoriTe referi la cea galbena?...si de la aia tusesti si te mananca pielea...stiu ca am pus in casa cand am izolat si tot este nociva...nu e chiar ca vata de sticla da nici buna nu e... Link spre comentariu
Bogdan Postat August 26, 2008 Autor Partajează Postat August 26, 2008 am si eu o intrebare legaturile intre componentele filtrelor sunt tot aceleasi indiferent de puterea difurilor, si care are sa posteze si o schema electrica de filtruNu stiu exact la ce te referi cand intrebi de legaturile dintre componentele filtrelor, dar pentru fiecare combinatie de difuzoare trebuie conceputa o schema speciala de filtru. Schema pe care am folosit-o eu este cea recomandata de DNA pentru acesta combinatie :http://tinypic.com/f9qvr8.jpgExista programele care te ajuta la realizarea filtrelor, dar acelea iti ofera doar un punct de plecare. Trebuie sa experimentezi pana iese ceea ce iti place. Avea Vasile ceva calculator din ala: http://www.izatech.ro/Calculator%20filtre.htm. Cel mai simplu este sa cumperi difuzoare pentru care exista scheme de filtre gata facute si testate. :yawinkle: omule,ai avut o idee TARE cu subiecctul asta! felicitari.o intebare,ca material fonoabsorbant pot folosi vata minerala? daca da,cam ce grosime?multumesc si inca o data felicitari!lasa vata minerala. Se gaseste la magazinele care vand textile, vatelina (alte vanzatoare o stiu sub denumirea de melana). Este ieftina si buna. Pentru bassreflex cate un strat de 2 cm pe fiecare din peretii incintei este suficient. S-au poti pune cate un strat de 4-5 cm doar pe cate unul din cei 6 pereti paraleli ai incintei (laterala/spate/capac jos). Poti folosi si burete cofrat in loc de vatelina. Ia legatura cu userul Parakiosu2 si vezi daca are.... Link spre comentariu
Vizitator FLORIAN Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 MULTUMESC TUTUROR PENTRU SFATURI. Link spre comentariu
paul14 Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 super tare ideea cu plierea mochetei la colturi; am facut si eu asa si la unele nici nu se vedemerci pt idee, eu vruiam sa fac altfel si cred ca ar fii iesit nasol Link spre comentariu
since Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Sebi, a trebuit s? îmi mochetez ?i eu incintele, a trebuit s? m? i-au dup? tutorialul t?u ?i au ie?it perfect :DMul?umesc! Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Felicitari!!!!! imi place proiectul Link spre comentariu
djx700 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 am facut si eu 2 boxe si va urma sa le mochetez......... noroc cu subiectul tau ca imi este de mare ajutor Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 daca vrei sa mai ai plamani baga vatelina sau burete cofrat...ar mai fi o optiune materialul acela de se pune sub parchet...NU FOLOSI VATA MINERALA CA NU E BINE PT. TINE SI NICI PT. DIFUZOARE!!!Desi nu ma preocupa incintele de tipul descris mai sus (nu ma ocup de sonorizari) as vrea sa va recomand ceva:- folositi pentru material fono materialul numit minet, gasibil la magazinele de furnituri de croitorie (este izolant pentru geci si umplutura pentru plapumi). Nu este daunator si este cel mai eficient material de pe piata (comparativ cu buretele sau vata minerala) Poate fi plasat aerat sau presat, in functie de nevoi.- vata minerala poate fi din sticla(alba, galbuie) sau bazaltica(nuante de maro, maro-cenusiu), in val sau in placi. Este doar ieftina, cu eficienta mai slaba, cu atat mai slaba cu cat firul este mai gros. se poate folosi daca este introdusa in saculeti cusuti dupa peretele incintei. Nu recomand decat cea cu fir f.subtire, desi se toaca si aceasta in timp, din vibratii.- materialul ce se foloseste sub parchet (si orice folie cu bule) NU este bun, reducand volumul incintei pentru ca are bule inchise.- cel mai bun fono este LANA naturala, doar ca indiferent de tratamentul chimic, mai devreme sau mai tarziu, o ataca moliile!NU EXISTA VATA STICLATA! Presupune inmuierea unui fir textil in sticla topita la peste 1.100 de grade!!! Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 era pe vremuri cand eram mic niste vata minerala care se folosea la izolarea tevilor de apa calda,si lumea ii zicea vata de sticla,aia de la care te manca pielea de la particulele alea fine,la asta m-am referit cand am scris ''sticlata" (intre ghilimele),si mai exista si alt tip(-uri) care nu te manaca pielea.Cea din urma se gaseste la sul cu grosime de 4-5cm pe la magazine de profil(bricostore etc) si stiu cativa ca au folosit in subwofere si nu s-a intamplat nimic in timp.Cred ca este cea bazaltica Minetul este bun,dar este mai scump,nu se gaseste mereu,si am obs. ca la cutii cu presiune mare in interior cand este folosit doar minet fara nimic altceva trebuie pus destul de mult ca sa dispara rezonantele de cutie(in special in cutiile mai mari) Am avut mai demult niste vatelina ca cea din pozele de mai jos(ii zice felt material la ei) ,si nu stiu pe unde as putea gasi.Am vazut ceva asemanator ,dar nu sunt sigur ca este la fel,folosit la izolarea fonica la masini,sa nu transmita zgomotul motorului inauntrul masinii Link spre comentariu
chorchy Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 aveam o patura din material dinasta.e cam indesat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum