Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP cu 6P14P

icar

Postări Recomandate

Chiar acum, icar a spus:

Nu va suparati, din ce tin minte, asta am invatat si prin scoala. Si nu aia medie. Profesorul Emil Marian, probabil tot de prin scoala stie.

Mă văd obligat să revin cu o reprezentare clară evoluție curent.

Evoluția curentului prin dioda D1 este IDENTICA cu evoluția curentului prin dioda D2 evident IDENTICA cu evoluția curentului prin Rs (sumă în timp iD1 ID2).

2896449766ea8567f4df17711a318d7951af2f7d

curent-is.jpg

EXACT cum a scris Shambala.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

36

• +_Florin_+

11

• KISS

10

• Marian

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Hai sa nu reinventam electronica doar pentru castigarea unei dispute.

Se ia in calcul pentru dimensionare curentul mediu, si curentul mediu prin fiecare infasurare si dioda e jumatate din cel de sarcina!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Marian a spus:

Se ia in calcul pentru dimensionare curentul mediu, si curentul mediu prin fiecare infasurare si dioda e jumatate din cel de sarcina!

Afirmatia este gresita.

Curentul mediu se poate folosi doar pt a calcula caldura degajata in tansformator si eventual grosimea sarmei de bobinaj.

Pt diodele redresoare, si mai ales pt lampi (unde orele de functionare sunt numarate) - se ia in calcul intoteauna curentul maxim, si se tine seama si de forma si durata acestuia.

Iar curentul maxim este si mai mare cand se foloseste un prim filtraj direct dupa dioda. 

Am vazut in ultimii ani ca multi incepatori adauga "de la ei" inca un C intre lampa redresoare si drosel, "pentru a imbunatati substantial filtrajul".  Este o greseala care determina scurtarea vietii  lampii redresoare.  

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări