Vizitator Postat Aprilie 4, 2021 Partajează Postat Aprilie 4, 2021 (editat) Chiar acum, icar a spus: Nu va suparati, din ce tin minte, asta am invatat si prin scoala. Si nu aia medie. Profesorul Emil Marian, probabil tot de prin scoala stie. Mă văd obligat să revin cu o reprezentare clară evoluție curent. Evoluția curentului prin dioda D1 este IDENTICA cu evoluția curentului prin dioda D2 evident IDENTICA cu evoluția curentului prin Rs (sumă în timp iD1 ID2). EXACT cum a scris Shambala. Editat Aprilie 4, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 4, 2021 Partajează Postat Aprilie 4, 2021 Hai sa nu reinventam electronica doar pentru castigarea unei dispute. Se ia in calcul pentru dimensionare curentul mediu, si curentul mediu prin fiecare infasurare si dioda e jumatate din cel de sarcina! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2021 Partajează Postat Aprilie 4, 2021 (editat) Scuză-mă, am postat/scris ceva neclar/greșit ?! în subiect. Editat Aprilie 4, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 4, 2021 Partajează Postat Aprilie 4, 2021 1 oră în urmă, Marian a spus: Se ia in calcul pentru dimensionare curentul mediu, si curentul mediu prin fiecare infasurare si dioda e jumatate din cel de sarcina! Afirmatia este gresita. Curentul mediu se poate folosi doar pt a calcula caldura degajata in tansformator si eventual grosimea sarmei de bobinaj. Pt diodele redresoare, si mai ales pt lampi (unde orele de functionare sunt numarate) - se ia in calcul intoteauna curentul maxim, si se tine seama si de forma si durata acestuia. Iar curentul maxim este si mai mare cand se foloseste un prim filtraj direct dupa dioda. Am vazut in ultimii ani ca multi incepatori adauga "de la ei" inca un C intre lampa redresoare si drosel, "pentru a imbunatati substantial filtrajul". Este o greseala care determina scurtarea vietii lampii redresoare. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 4, 2021 Partajează Postat Aprilie 4, 2021 Nu ma intereseaza ce crezi tu ca este gresit! Pentru diode se ia in calcul curentul mediu, punct! Topic inchis la cere ( pe buna dreptate ). Link spre comentariu
Postări Recomandate