Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP cu 6P14P

icar

Postări Recomandate

Domnule tubul redresor 5Ц3С  poate susține fără probleme consumul a două canale push-pull 6П14П cfg. UL (200mA) dar ce precizezi dumneata pe foaia aia 300V/200mA pe canal adică 300V/400mA două canale NICICUM !!! mai ales că pleci din 330Vac și ceri să rămână după redresare/filtrare 300Vdc/400mA pe o sarcină poftim 750Ω.

Cautați un pdf 5Ц3С pentru o mai bună înțelegere.

28963541cdd506b0c5a5966f37dd93c95a20c802

LE Ne prezinți și nouă  după realizare acest redresor cu 5Ц3С pus în sarcina de 750Ω ? (300V/400mA).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

36

• +_Florin_+

11

• KISS

10

• Marian

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mda, cred ca aveti dreptate. E clar ca pe undeva, fie am inteles gresit, fie am spus ceva gresit. 

5Ț3C duce 250 mA.

Daca necesarul de curent este mai mic, estimat de dvs.  la 100 mA, cu celelalte lampi, sa zicem 125 mA, chiar daca traful e capabil sa dea 200 mA pe canal, e bine. Zic eu.

Link spre comentariu
17 minutes ago, valderama said:

Duce dar puteți scrie  5Ț3S în felul ăsta putem înțelege ca faceți trimitere relativ clară la 5Ц3С.

Cum apare scris acum 5Ț3C (fifty-fifty) lasă de dorit.

Translația ar fi așa  Ц ц  echivalent Ț ț  și  С с  echivalent S s

Bravo , cine stie, stie .

@icar  ; cam ce ati reusit sa adunati din piese/materiale necesare ?

Link spre comentariu

Da Усилитель/Amplificator nu știm aflăm/învățăm.

(Indicat ar fi să scriem  5Ț3S pentru tubul redresor rusesc 5Ц3С)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ca sa-i raspund si lui Usiliteli si sa nu ne mai incurcam in ortografia rusa, eu am asta

289637657256361d645053467daeadf088390222

cu astă foaie de catalog

28963766f9c99cc1dccc91c102e0162a8e3c596f

In care scrie

amplituda toca anoda.............. ne bolee 750 mA

vipryamlenni toc...................ne bolee 250 mA

Alaturi de redresoare, am toate piesele, traful si droselul fiind comandate.

Se pare ca la ț-ul rusesc am pus codita invers, adica in stinga in loc de dreapta.

Acum 1 oră, valderama a spus:

Da Усилитель/Amplificator nu știm aflăm/învățăm

Corect!

Editat de icar
Link spre comentariu

Cum se zice mai sus, daca nu stim invatam sau reinvatam. In cazul redresarii bialternanta, cu priza mediana, curentul prin bobine si diode fiind  I, pe sarcina, curentul va fi 2I. Dezavantajul, pe linga doua bobine, este ca diodele trebuie sa suporte o tensiune inversa egala cu 2U. Din foaia de catalog pentru 5Ц3С, reiese ca Inom  = 250 mA, iar tensiunea inversa pe anod este de 1700V. In aceste conditii, la redresarea bialternanta cu priza mediana, la cerintele date, se poate folosi 5Ц3С. E cam greu de gasit o rezistenta de 750 ohm/120W.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, icar a spus:

. E cam greu de gasit o rezistenta de 750 ohm/120W.

De ce doriți să testați alimentatorul la un curent atât de mare în sarcină (400 mA)? nu vă e milă de tubul redresor? :)

E suficient testul la 250 ... 260 mA în sarcină (în realitate nu se va depăși vreodată acest curent).

Sarcina poate fi un banal bec de 230V/60W înseriat cu încă 3 rezistențe de 100 ohm/10W, mai ușor de procurat.

Link spre comentariu
Chiar acum, icar a spus:

Cum se zice mai sus, daca nu stim invatam sau reinvatam. In cazul redresarii bialternanta, cu priza mediana, curentul prin bobine si diode fiind  I, pe sarcina, curentul va fi 2I.

Aruncați o privire mai jos.

(poate remarcați un timp de conducție sau unghi de conducție a diodelor redresoare din 5Ц3С)

Curentul is în sarcina Rs este susținut preponderent din ce înmagazinează condensatorul C.

Redresor-5-3.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Chiar acum, icar a spus:

Un articol al prof.ing. Emil Marian, aparut in revista Tehnium.

La asta faceam referire. Daca am inteles gresit, eroarea mea.

Am înțeles..., blocul dumneata alimentare anodică va fi fără condensatori !. :rade:

(va fi identic ca schemă cu cel prezentat academic de prof.ing. Emil Marian în tehnium)

Timpi de conducție/diodă la redresorul prezentat de prof.ing. Emil Marian sunt mari clar/evident aproape 1/2T. La dumneata (în bocul de alimentare prezentat/schițat) se întâmplă la fel  ?!

Totuși au fost reprezentați aici și ceva condensatori.

28963541cdd506b0c5a5966f37dd93c95a20c802

Evident dumneata nu înțelegi, mă opresc aici (timp irosit).

Ferice de mine, Nu am studiat tehnium.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

In caz ca la tuburi nu-i diferit fata de semiconductori atunci la redresarea cu mediana curentul mediu prin fiecare dioda chiar este jumatate din cel de sarcina. 

O chestie foarte usor de demonstrat si prin simulari si prin teste practice. 

Tocmai asta este avantajul principal al acestei arhitecturi, faptul ca fiecare infasurare si fiecare dioda conduce jumatate din curentul de sarcina.

Link spre comentariu

Curentul mediu ...

In realitate curentul prin fiecare infasurare a trafului si prin fiecare dioda este EXACT curentul de sarcina doar ca din doua in doua semialternante. Adica odata este maxim, o data este zero - la fiecare infasurare si dioda, pe rand.

Amanuntul poate fi extrem de important la redresarea cu tub.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, valderama a spus:

Ferice de mine, Nu am studiat tehnium

Nu va suparati, din ce tin minte, asta am invatat si prin scoala. Si nu aia medie. Profesorul Emil Marian, probabil tot de prin scoala stie.

Acuma ce sa zic, cu Dumnezeu inainte.

Cred ca mai simplu era asa: " mai omule, ai gresit, uite asta e necrsarul de tensiune si curent pentru amplificatorul tau, asta trebuie cerut de la traf, folosesti lampa/lampile cutare". Asa ce sa zic, ba-i 100, ba 200, ba e I, ba e I/2, ba mai stiu eu ce. Daca aveam cunostintele voastre, nu mai era necesar sa va cer ajutorul.

De aici, se poate inchide topicul, ma descurc singur.

Link spre comentariu

Nu trebui sa va suparati, orice subiect poate genera discutii in contradictoriu, este insasi natura unui forum. Regretabile sunt raspunsurile cu iz ironic, dar si astea sunt tot in natura unui forum. 

Imi dau seama ca ma bag unde nu-mi fierbe oala, dar am simtit ca se dezbate un principiu, nu o aplicatie distincta ( principiul fiind redresarea cu mediana iar aplicatia distincta fiind redresarea cu tub ), principiul confirma intocmai ce am spus eu mai sunt indiferent cum se privesc lucrurile, iar despre aplicatia concreta ramane sa lamuriti dvs.

In fine, ma retrag inainte sa comit alte sacrilegii :)

Daca totusi veti dori sa inchid subiectul, rog confirmati si se face.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări