icar Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Am primit, prin bunavoita lui Viobio si Franzm (multumiri si pe aceasta cale), un set de lampi rusesti, 6J32, 6N1P si 6P14P, cu care vreau sa construiesc amplificatorul de mai jos: Prin amabilitatea lui Franzm (multumiri) am reusit sa intru in posesia unor trafuri de iesire, potrivite pentru aplicatia de mai sus. Am deschis acest topic, pe de o parte, pentru a arata evolutia constructiei, WIP, cum spun modelistii, si, pe de alta parte, de a pune initrebarile atunci cind dau de greu ( a se citi "lipsa de cunostinte"). Am adunat piesele necesare, a mai ramas traful de retea si sasiul. Si, daca tot am inceput, sa... incepem cu problema nr1. Din calculele mele, curentul anodic consulat de un amplificator fi cam 72 mA, deci 144 mA in total. Pentru redresare, vreau sa folosesc lampa, EZ81. Din pacate curentul nominal redresat este, conform catalogului, 150 mA, deci cam la limita a ce am nevoie. M-am gindit sa folosesc doua alimentatoare separate, cu cite un EZ81 fiecare. Nu prea imi suride. Sigur, ar fi solutia ultilizarii unei lampi de tipul 5T4 (t nu ț, 5ț4 are 125 mA), 5U4, 5X4-G sau 5AW4, un curentin jur de 225 mA, numai ca nu stiu de unde s-ar procura asa ceva. Acum, dupa acest preambul, vine si intrebarea: as putea folosi doua EZ81, legate in paralel? Adica asa: Multumiri. Link spre comentariu
icar Postat Martie 22, 2021 Autor Partajează Postat Martie 22, 2021 Aha, cu cite o rezistenta in serie, pentru echilibrare. Multumiri. Link spre comentariu
deo Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Sau Echollete m40,are 4 el84. Link spre comentariu
icar Postat Martie 22, 2021 Autor Partajează Postat Martie 22, 2021 Cu alte cuvinte, treaba e viabila. Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Daca tot sint doua EZ-uri eu as duce unul pentru A(B) iar celalalt pentru A'(B') iar intre anodul EZ si primul condensator as pune cite un drossel sau unul cu doua infasurari. Dezavantaj ar fi o tensiune mai mare in secundarul trafo. Link spre comentariu
icar Postat Martie 23, 2021 Autor Partajează Postat Martie 23, 2021 Da, asta era solutia initiala, cum am scris mai sus. Practic cu cite o alimentare pe fiecare canal. Asta ar fi insemnat doua drosele, deci materiale mai multe si grele. Acum 1 oră, RockDok a spus: intre anodul EZ si primul condensator Cred ca ati vrut sa ziceti catod. Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Ihi, catozi. As risca cu un drossel cu doua infasurari. Link spre comentariu
simson Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 Nu stiu cum va functiona in cazul unui push pull in clasa AB.Poate in clasa A sau mai bine la single ended. Link spre comentariu
icar Postat Martie 24, 2021 Autor Partajează Postat Martie 24, 2021 Pai schema nu este in clasa A? Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 24, 2021 Partajează Postat Martie 24, 2021 (editat) La 22.03.2021 la 17:23, icar a spus: curentul anodic consulat de un amplificator fi cam 72 mA, 1 oră în urmă, icar a spus: Pai schema nu este in clasa A? Nu prea pare clasa A, ca ar trage curent mai mare.... Material util (scris de ingineri, nu foarte audiofil...): https://drive.google.com/file/d/1GHo0eNd4scKcjZyuN4dHoUzvIIfHDY8g/view?fbclid=IwAR3E4WB6faeF9Ynvoh_RWBaTSEQvdpbuStETO8mc5dzzHwHL55eGRpdtW58 Editat Martie 24, 2021 de d2134 Link spre comentariu
icar Postat Martie 24, 2021 Autor Partajează Postat Martie 24, 2021 Da, nu e clasa A. Link spre comentariu
icar Postat Martie 25, 2021 Autor Partajează Postat Martie 25, 2021 Mda, am deschis acest topic pentru ajutor, se vede treaba ca ma incurc mai tare. 2. Am gresit sau nu estimarea cutentului consumat de un canal? Daca da, care ar fi curentul real consumat si de ce? Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 72 mA este real pe canal , ceva supradimensionare niciodata nu strica...... Link spre comentariu
icar Postat Martie 25, 2021 Autor Partajează Postat Martie 25, 2021 Eu am calculat traful pentru 150 mA, pe inalta, deci e acoperitor. Multumiri. 3. Nu am gasit un traf de retea adecvat, asa ca va trebui bobinat. Tolele le am, 17,6 cm^2, nu am, insa, cu ce bobina, nema masina, nema sirma. Sa zic ca in privinta sirmei o rezolv cumva, cumpar, dar sa bobinez 5000 de spire din mina, nu-mi prea vine. Am inteles ca domnul Petra, ar bobina trafuri. Imi puteti sugera o modalitate de a lua legatura cu dinsul? Link spre comentariu
Postări Recomandate