KISS Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 In CRT_uri, tuburi de TV si osciloscop, dielectricul condensatorului e sticla. Am descarcat sute de mii cu o sarma legata la aquadag (suprafata grafitata de la exterior) si o surubelnita. Stati linistiti ca nu va strapunge sticla. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Sticla nu se străpunge (este suficient de groasa fata de un dielectric de capacitor clasic) dar pot apărea probleme de întrerupere a electrozilor, cel puțin teoretic pt ca nici eu nu am avut probleme dar prefer sa folosesc un rezistor bobinat de citiva kiloohm - măcar nu mai pocnește asa de tare. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Fiind tensiune inalta, scanteia aia de care te temi tu, se produce in AER inainte de contactul electric. Si, stai linistit ca nu mori daca uiti sa descarci tubul, iti mai da un RESET si te linisteste. Oricum, primul cuvant dupa ce-o furi e o injuratura. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 La 23.03.2021 la 13:52, grosu99 a spus: Un articol interesant aici : https://jestineyong.com/build-your-own-capacitor-discharge-probe/ Am facut scula si functioneaza perfect, cel putin pina la 500V, ca atât am nevoie. Link spre comentariu
grosu99 Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Da,este ok. Cred ca mai repede as pune un buzzer in loc de LED la tensiuni de 1000 de v.Am vazut ceva verificator de tensiune la cei care vand instalatii de garduri electrice pina la 8kv cu afisare din kV in kV Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Grosu.La gardul electric dupe forum,pagina 21,a fost pusă o schemă ungurească cu neoane taman cum ai menţionat. Link spre comentariu
grosu99 Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Acum 5 minute, BRANCA a spus: Grosu.La gardul electric dupe forum,pagina 21,a fost pusă o schemă ungurească cu neoane taman cum ai menţionat. Asta costa 50 de lei...ce sa mai construiesc ! Puneti un link ca sunt multe postari cu schema ungureasca pe forum Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum