Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Descarcare condensatori inalta

grosu99

Postări Recomandate

In CRT_uri, tuburi de TV si osciloscop, dielectricul condensatorului e sticla. Am descarcat sute de mii cu o sarma legata la aquadag (suprafata grafitata de la exterior) si o surubelnita. Stati linistiti ca nu va strapunge sticla.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• grosu99

8

• sesebe

3

• BRANCA

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Sticla nu se străpunge (este suficient de groasa fata de un dielectric de capacitor clasic) dar pot apărea probleme de întrerupere a electrozilor, cel puțin teoretic pt ca nici eu nu am avut probleme dar prefer sa folosesc un rezistor bobinat de citiva kiloohm - măcar nu mai pocnește asa de tare. 

Link spre comentariu

Fiind tensiune inalta, scanteia aia de care te temi tu, se produce in AER inainte de contactul electric. Si, stai linistit ca nu mori daca uiti sa descarci tubul, iti mai da un RESET si te linisteste. Oricum, primul cuvant dupa ce-o furi e o injuratura.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Da,este ok. Cred ca mai repede as pune un buzzer in loc de LED la tensiuni de 1000 de v.Am vazut ceva verificator de tensiune la cei care vand instalatii de garduri electrice pina la 8kv cu afisare din kV in kV 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, BRANCA a spus:

Grosu.La gardul electric dupe forum,pagina 21,a fost pusă o schemă ungurească cu neoane taman cum ai menţionat.

Asta costa 50 de lei...ce sa mai construiesc ! Puneti un link ca sunt multe postari cu schema ungureasca pe forum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări