grosu99 Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Exista vreo metoda sigura de descarcare a condensatorilor de inalta tensiune ? Voi cum procedati ? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Ce inseamna condesatori de inalta tensiune? De unde incepe inalta tensiune? 400V? 3KV? 18KV? 220KV? Link spre comentariu
Marian Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Rezistentele alea de descarcare montate in paralel pe condensatori. Dar asa cum zice @sesebe trebui stiut despre ce tensiune este vorba pentru ca diferentele sunt mari. Link spre comentariu
validae Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Pentru condensatorii ce lucrează la tensiunea reţelei se folosesc rezistori de circa 1MOhm la descărcare.Pentru tensiuni mai mari, valoarea trebuie să fie proporţional mai mare, dar nu ai specificat dacă rezistorii de descărcare pot fi lăsaţi la bornele condensatorilor sau vrei doar să-i descarci înainte de a lucra în montajul ce-i conţine.Unele scheme nu permit rezistori de descărcare la bornele condensatorilor, acolo trebuie să îi descarci separat, sau să aştepţi până sarcinile se egalizează prin elementele circuitului. Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 22, 2021 Autor Partajează Postat Martie 22, 2021 (editat) Ma refer la circuitele dintr-un osciloscop cu tub.Nu e vorba de rezistoarele amplasate in paralel pe condensatori ptr descarcare .Am niste rezistoare de 10 Mohmi la 2 w. Editat Martie 22, 2021 de grosu99 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 (editat) Pt 2-3KV cit sint pe acele circuite descarcarea lor nu constituie o problema. Cel mai simplu este sa fie descarcati cu o simpla sirma lipita (conectata) la pinul de joasa tensiune si atingerea pinului de inalta tensiune dar curentii mari implicati pot genera defectiuni. Asa ca cel mai simplu este sa utilizezi o rezistenta de dimensiuni fizice mari (pt a rezista si in tensiune) si adescarca prin ea. Eu personal am citiva rezistori bobiati de 16W la citiva kiloΩ si folosesc unul de asta pt descarcare. Editat Martie 22, 2021 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Nu e recomandabil să scurtcircuitezi condensatorii încărcaţi, fiindcă armăturile şi joncţiunile terminalelor vor suferi din cauza disipaţiei energiei mari acumulate.Un rezistor de 1-10MOhmi e suficient. Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 22, 2021 Autor Partajează Postat Martie 22, 2021 (editat) Am inteles care e solujtia.Probabil 10 Mohmi e prea mare....nu intentionez sa descarc condensatori la 220 kv.Si pentru ca probabil se uita si alti incepatori nu trebuie uitat sa decuplam aparatul de la retea inainte ! Editat Martie 22, 2021 de grosu99 Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 (editat) Acum 31 minute, grosu99 a spus: Ma refer la circuitele dintr-un osciloscop cu tub. Intr-un osciloscop cu tub poti avea tensiuni de pana la 20KV...depinde de tubul folosit. Toate tensiunile se descarca rezistiv....cum a spus colegii mai sus ....o rezistenta de putere mai mare te va ajuta sa descarci condensatorii. Nu e de preferat valoare foarte mare...nu ca n-ar merge, dar se pierde mult timp la o descarcare totala. Cu o rezistenta de 10-100k la 5W descarci rapid tensiunile mari. Editat Martie 22, 2021 de mac01 Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 22, 2021 Autor Partajează Postat Martie 22, 2021 Ideea e sa nu fie f violenta descarcarea dar am inteles cum procedati ! Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Util: https://www.digikey.ro/ro/resources/conversion-calculators/conversion-calculator-capacitor-safety-discharge Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Nu cred că lucrezi toată ziua descărcând conzi.Pentru ocazional şi rezistenţe de wattaj mai mic merg,dacă n-ai "consacrate".Chiar cu riscul să-şi dea duhul după câteva utilizări... Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 23, 2021 Autor Partajează Postat Martie 23, 2021 Acum 41 minute, BRANCA a spus: Nu cred că lucrezi toată ziua descărcând conzi.Pentru ocazional şi rezistenţe de wattaj mai mic merg,dacă n-ai "consacrate".Chiar cu riscul să-şi dea duhul după câteva utilizări... Nu descarc toata ziua dar e deajuns o data sa te "trasneasca" ,Doamne fereste ! Rezistente am destule pe aici .Sunt utile si aceste calculatoare care te ajuta sa alegi rezistorul,etc. Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 23, 2021 Autor Partajează Postat Martie 23, 2021 Un articol interesant aici : https://jestineyong.com/build-your-own-capacitor-discharge-probe/ Link spre comentariu
icar Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 Un montaj simplu, se poate face intr-o juma' de ceas si este util pe un domeniu destul de mare de tensiuni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum