Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Descarcare condensatori inalta

grosu99

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• grosu99

8

• sesebe

3

• BRANCA

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Pentru condensatorii ce lucrează la tensiunea reţelei se folosesc rezistori de circa 1MOhm la descărcare.Pentru tensiuni mai mari, valoarea trebuie să fie proporţional mai mare, dar nu ai specificat dacă rezistorii de descărcare pot fi lăsaţi la bornele condensatorilor sau vrei doar să-i descarci înainte de a lucra în montajul ce-i conţine.Unele scheme nu permit rezistori de descărcare la bornele condensatorilor, acolo trebuie să îi descarci separat, sau să aştepţi până sarcinile se egalizează prin elementele circuitului.

Link spre comentariu

Ma refer la circuitele dintr-un osciloscop cu tub.Nu e vorba de rezistoarele amplasate in paralel pe condensatori ptr descarcare .Am niste rezistoare de  10 Mohmi la 2 w.

Editat de grosu99
Link spre comentariu

Pt 2-3KV cit sint pe acele circuite descarcarea lor nu constituie o problema.

Cel mai simplu este sa fie descarcati cu o simpla sirma lipita (conectata) la pinul de joasa tensiune si atingerea pinului de inalta tensiune dar curentii mari implicati pot genera defectiuni.

Asa ca cel mai simplu este sa utilizezi o rezistenta de dimensiuni fizice mari (pt a rezista si in tensiune) si adescarca prin ea.

Eu personal am citiva rezistori bobiati de 16W la citiva kiloΩ si folosesc unul de asta pt descarcare.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu e recomandabil să scurtcircuitezi condensatorii încărcaţi, fiindcă armăturile şi joncţiunile terminalelor vor suferi din cauza disipaţiei energiei mari acumulate.Un rezistor de 1-10MOhmi e suficient.

Link spre comentariu

Am inteles care e solujtia.Probabil 10 Mohmi e prea mare....nu intentionez sa descarc condensatori la 220 kv.Si pentru ca probabil se uita si alti incepatori  nu trebuie uitat sa decuplam aparatul de la retea inainte !

Editat de grosu99
Link spre comentariu
Acum 31 minute, grosu99 a spus:

Ma refer la circuitele dintr-un osciloscop cu tub.

Intr-un osciloscop cu tub poti avea tensiuni de pana la 20KV...depinde de tubul folosit.

Toate tensiunile se descarca rezistiv....cum a spus colegii mai sus ....o rezistenta de putere mai mare te va ajuta sa descarci condensatorii. Nu e de preferat valoare foarte mare...nu ca n-ar merge, dar se pierde mult timp la o descarcare totala.

Cu o rezistenta de 10-100k la 5W descarci rapid tensiunile mari.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu cred că lucrezi toată ziua descărcând conzi.Pentru ocazional şi rezistenţe de wattaj mai mic merg,dacă n-ai "consacrate".Chiar cu riscul să-şi dea duhul după câteva utilizări...

Link spre comentariu
Acum 41 minute, BRANCA a spus:

Nu cred că lucrezi toată ziua descărcând conzi.Pentru ocazional şi rezistenţe de wattaj mai mic merg,dacă n-ai "consacrate".Chiar cu riscul să-şi dea duhul după câteva utilizări...

Nu descarc toata ziua dar e deajuns o data sa te "trasneasca" ,Doamne fereste ! Rezistente am destule pe aici .Sunt utile si aceste calculatoare care te ajuta sa alegi rezistorul,etc. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări