Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reducere curent leduri slm4681a bn44-00947j 43ru7479 43ru7092

iuliantv

Postări Recomandate

salutare 

sursa bn44-00947j din tv ru7092 cu ,,controler led slm4681a ,tv-ul a venit cu leduri carbonizate,plexic reflexie crapat,folii afumate,din fericire aveam un tv ru7479 complet cu display crapat,am schimbat tot backlightul dar vreau sa scad curentul pe leduri,am gasit ceva discutii pe forum rusesc despre slm4681a dar cu totul alta sursa si nici nu prea am inteles decat de modificarea valorii unei rezistente ce la mine nu e prezenta

ceva idei?

ps.in menu service nu am vazut nimic de backlight

va multumesc

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

3

• sesebe

1

• Costica Tv

1

• Ionita Sandu Cristian

1

Top autori în acest subiect

am modificat valoarea lui r9101 am inseriat cca 3 ohmi si tensiunea a scazut la 154v de la 164v,cred ca acolo e ,,buba,,'

,,case close,,

am montat o singura rezistenta de 6.8 ohmi in locul r9101,tensiunea a scazut la 153v(cred ca si curentul) luminozitate buna spre foarte buna,undeva la 80% din ceea ce avea de fabrica,am incercat sa scad mai mult dar bine ca intra in protectie alimentarea led,ca altfel ma trezeam cu capacul pus si lumina insuficienta,este notat si pe sursa minim 150v,e clienta stresata cu toate ca am zis ca o sun acum cca 2 ore cand e gata tv-ul ,ma sunat acum 5 minute,dar ce facea daca nu aveam donator de backlight ? o prindea saptamana ,pana comandam,pana venea tv-ul spart,riscul sa nu fie ok.......de aceea prefer sa tin tv-uri intregi,ca nu stii ce afumat primesti la reparat si faci retur ca nu ai cum si de unde,voi pune poze mai pe seara ,poate e cuiva de folos

va multumesc de intentia de ajutor

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
27 minutes ago, iuliantv said:

am modificat valoarea lui r9101 am inseriat cca 3 ohmi si tensiunea a scazut la 154v de la 164v,cred ca acolo e ,,buba,,

E bine asa !

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Am pus in loc 3,6 Ohm,a scazut tensiunea,dar la mine flicare lumina backlight-ului.

Un pin de Iset ar fi mai OK.Inca nu am gasit date despre SLM4681A.

Sau un divizor rezistiv pe DIMM-pin 14.

Pin 15 BL ON.

Pin 13 GND

Pin  6 +12V

Poate s-o gasi un echivalent vestic...

O sa incerc si cu o rezistenta mai mica.

Link spre comentariu

am avut si eu o sursa bn44-00947j, iar R9101 era de 1,7ohmi. Am mai adaugat 1ohm.  A scazut de la 293ma la 193ma, masurat serie, cu baretele in paralel.

Editat de sorintv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări