paul Postat Octombrie 17, 2007 Partajează Postat Octombrie 17, 2007 Salut.Cum pot sa protejez un program scris intr-ul PIC18F452, impotriva citiri. Altfel spus, vreau ca programul din PIC sa nu poata fi copiat.PIC-ul il programez cu ICProg.Stiu ca exista o modalitate dar nu stiu cum se face.Multumesc. Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 17, 2007 Partajează Postat Octombrie 17, 2007 Bifezi optiunea Code Protect (CP). Link spre comentariu
paul Postat Octombrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2007 Corect. Dar te rog spune-mi si mie unce este acea obtiune ca eu nu o vad nicaieri, in ICPROG.Multumesc. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 18, 2007 Partajează Postat Octombrie 18, 2007 dar in datasheet teai uitat !!!! evident ca nu, ca altfel stiai ce inseamna config 1,2,3,4 etc .Programeaza cu winpic800, este mai explicit la config decat icprog-ul, asa mai pentru comozi, banuiesc ca ai vreun jdm ceva. Link spre comentariu
paul Postat Octombrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2007 dar in datasheet teai uitat !!!! evident ca nu, ca altfel stiai ce inseamna config 1,2,3,4 etc .Programeaza cu winpic800, este mai explicit la config decat icprog-ul, asa mai pentru comozi, banuiesc ca ai vreun jdm ceva.Da m-am uitat si in datasheet. Ca programul sa ruleze corect trebe sa utilizez urmatoarele config-uri: (asa e facut "HEX"-ul)Config 1 = 2200Config 2 = 0E0DConfig 3 = 0100Config 4 = 0081Config 5 = C00FConfig 6 = A00FConfig 7 = 400FProgramatorul este Schaer, pe port paralel. Iti ramin dator daca-mi spui si cum sa fac.Multumesc. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 18, 2007 Partajează Postat Octombrie 18, 2007 pai daca sti cum trebuie sa arate configurile alea de ce nu le editezi ??? nu te inteleg, deci incarci hexul in icprog iar apoi editezi manuial in campurile lui config1,2,3 etc ceea ce ai tu. Dar intradevar din cate vad in winpic800 protectia softului este la config5, cum ai dat tu C00F inseamna nimic protejat, dar sunt 6 biti pentru protectii, numai in datasheet ii descrie, anume CB,CD,C0,C1,C2,C3 . Eu zic sa faci asa : descarca softu de la http://www.winpic800.com//descargas/WinPic800.zip alege in el controlerul 18F452-4539 (asa are el la comun cele 2) si dute la tabul seting. Uitate dupa bitii ce ti iam enumerat sus si vei vedea ca daca setezi prin ei numai Config5 se modifica, apoi citeste in datasheet ce bit trebuiescsetati pentru protectia ce o vrei, ca sigur sunt multe protectii, la citire flash, eeprom etc, setezi in winpic800 acolo, si codul rezultat la Config5 (ca arata in dreapta rezultatul bifarilor) il editezi manual in IC-Prog. Succes . Link spre comentariu
paul Postat Octombrie 19, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2007 pai daca sti cum trebuie sa arate configurile alea de ce nu le editezi ??? nu te inteleg, deci incarci hexul in icprog iar apoi editezi manuial in campurile lui config1,2,3 etc ceea ce ai tu. Dar intradevar din cate vad in winpic800 protectia softului este la config5, cum ai dat tu C00F inseamna nimic protejat, dar sunt 6 biti pentru protectii, numai in datasheet ii descrie, anume CB,CD,C0,C1,C2,C3 .Eu zic sa faci asa : descarca softu de la http://www.winpic800.com//descargas/WinPic800.zip alege in el controlerul 18F452-4539 (asa are el la comun cele 2) si dute la tabul seting. Uitate dupa bitii ce ti iam enumerat sus si vei vedea ca daca setezi prin ei numai Config5 se modifica, apoi citeste in datasheet ce bit trebuiescsetati pentru protectia ce o vrei, ca sigur sunt multe protectii, la citire flash, eeprom etc, setezi in winpic800 acolo, si codul rezultat la Config5 (ca arata in dreapta rezultatul bifarilor) il editezi manual in IC-Prog. Succes .In primul rind, MULTUMESC !!!Daca am priceput eu bine, as avea nevoie de protectie pentru "program memory". Conform datasheet ar trebui sa blochez "CP0" si "CP1", daca am inteles eu bine. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 19, 2007 Partajează Postat Octombrie 19, 2007 Fiind vorba de 452 trebuie sa "blochezi" toti cei 32K ai memoriei, deci toti bitii CPx trebuie sa fie 0, deci CONFIG5L=0. Evident, daca ai un program mai scurt, poti sa blochezi doar paginile consumate, dar nu are rost sa te complici. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 20, 2007 Partajează Postat Octombrie 20, 2007 Intrebare aiurea: aveti vreun motiv sa nu folositi directiva __config/config in cod? Ca mi se pare mult mai intuitiv. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 20, 2007 Partajează Postat Octombrie 20, 2007 nu toata lumea stie cei aia, si ii difera si sintaxa functie de limbajul cu care se programeaza, omul nostru sef de topic se pare ca are numai un hex, presupun eu, deci nu poate fi vorba de comenzi config osc,wdt etc daca nu a facut singur softul . Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 20, 2007 Partajează Postat Octombrie 20, 2007 Chiar nu m-am prins de ce ar vrea cineva sa protejeze un cod pe care nu l-a scris el. :rolleyes: Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 20, 2007 Partajează Postat Octombrie 20, 2007 pentru ca asa sunt multi, iau ceva de pe net, o aplicatie, si o comercializeaza printre cunoscuti etc (nu firme) si nu vor sa le fure si altii ideea, ei cred ca doar cine cauta gaseste :smt003 (nu ma refer la tine Paul, doar iam raspuns lui Liviu M, nici macar nu stiu daca tu ai facut softu sau nu), si un derivat al acestui "sport" este incapatanarea de a nu citi datasheet and stuff si a intreba in stanga si in dreapta pana cineva il va scuti de niste timp pierdut de aiurea. Apoi face aplicatii si le vinde si sigur o sa aibe succes mai mare ca unu care citeste, experimenteaza etc, Murphy stie el de ce :smt003 :smt003 ...hmm ca rautacios sunt ... Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 20, 2007 Partajează Postat Octombrie 20, 2007 Eu zic ca: ori faceti prea multe presupuneri, ori stiti ceva :)Cand te apuci de PIC-uri d-astea ai prea multe "variabile" ca sa le stii pe toate. Incetul cu incetul le afli, daca nu te lasi pagubas.Evident, e recomandabil ca atunci codul este terminat sa setezi corespunzator __config de acolo.Asta insa nu inseamna ca vei face setarile intotdeauna de acolo, mai ales in faza de dezvoltare. Link spre comentariu
paul Postat Octombrie 20, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2007 Multumesc "XAN77" si "Abram Burel" pentru sfaturile date. Miine am sa incerc sa reprogramez PIC-ul cu Config5 = 0000.Ca sa nu mai fie discutii inutile:- am doar fisierul "Hex".- am paltit cinstit celui care ma ajutat cu programul dar momentan este plecat in Germania si nu pot sa-l contactez.Luni trebe sa livrez produsul si vreau sa fac acea protectie la citirea programului din PIC, deoarece stiu ca acela care-l cumpara se crede "baiat Istet". :yawinkle: Toate cele bune ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum