Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare desfacere proiectoare

Postări Recomandate

Va salut 

Niste idei ar fi binevenite in contextul urmator:

Am 2 proiectoare auto cu 9 leduri probabil ori 9x1w ori 9x3w ...daca e sa ma iau dupa altele ...made in china din bazar...dar par a fi ceva non china https://lucidityaustralia.com.au/product/22815-led-work-lamp/

Problema se pune ..cum reusesc sa indepartez sticla de pe ele fara a o crapa? In ideea ca ori  e ars vre-o un led 2 ori sursa lor..sa fie oare un silicon intre carcasa si sticla? Sau rasina?

A mai desfacut careva asa ceva?

https://ibb.co/qnbft2S

https://ibb.co/jMZ197R

Pe bateria de 12v pe care le-am probat nu au dat nici un semn de viata...deci singura posibilitate e desfacerea sticlei fara a distruge nici carcasa nici sticla....ma batea gandul de a incerca o varianta cu scufundatul in apa fierbinte daca e silicon ...ca daca incerc cu suflanta la temperatura mai mare exista riscul exfolierii vopselei sau sa crape sticla

Editat de gabyh
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabyh

5

• kinderu56

3

• validae

2

• Dxxx

1

Top autori în acest subiect

Pai si ce conteaza?

Oricum nu par sa fie mare lucru, deci incearca sa le desfaci incepand cu varianta cea mai blanda, apoi progresiv mai agresiva... pana cedeaza.

De abia dupa demontare totala, curatire si examinare vei putea decide daca este ceva recuperabil, daca ceva merita efortul facut.

Poate radiatorul, poate sitemul optic.

In rest ledurile in sine si partea de alimentare din start stii ca nu merita nici un efort.

Link spre comentariu

Intradevar radiatoru e unul generos comparativ cu "cucurile" made in china via bazar...se simte si ca greutate comparativ...sistemul optic e sticla nu par a avea lupe sub sticla..

Link spre comentariu

eu am desfacut unul asemanator in apa fierbinte , am pus la fier un ibric de apa si bupa ce a dart in fiert am scufundat proiectorul in apa timpul de stat la fiert depinde de ce cantitate de silicon se afla acolo 

Link spre comentariu

Din pacate nu am avut mult timp la tara de ele ..cu apa fierbinte nu am reusit ..trebuie sa folosesc suflanta cu actionare locala...problema e ca nu e loc e surubelnita ca la ..chinezarii abia intra lama de cuter intre sticla si carcasa si nu peste tot.

Link spre comentariu

Eu am spart cu succes sticla la două din astea, ambele aveau leduri arse.Sigur şi ale tale tot aşa ceva au....chinezul se bazează pe faptul că dacă spargi sticla renunţi să le mai foloseşti.De fapt poţi s-o spargi liniştit, dacă ai un tăietor de geamuri bun (aşa-zisul diamant) poţi să-ţi faci ulterior un geam pe care-l lipeşti cu ce vrei.Eventual cu bandă dublu adezivă, aia se dă uşor jos la cald.Eventual cade singură după un timp...

Link spre comentariu

Le vine randul...vor fi folosite la motocultor intradevar nu vreau sa sparg sticla...deci trebuie timp mai mult ...cu suflanta vou putea sa incalzesc strict pe zona cu adeziv

Link spre comentariu

Dacă e lipită cu adeziv siliconic cam greu de crezut că se va dezlipi chiar încălzită.Chestia cu încălzirea merge la banda dublu adezivă.Dacă ai pune o poză de aproape cu un proiector din ăla, poate am vedea şi alternative..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări