Jimmy Postat Octombrie 17, 2007 Partajează Postat Octombrie 17, 2007 de curand am terminat filtru asta activ am folosit TL 082 ca AO http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... da4fabc40b cablaju l-am proiectat io pe hartie, apoi am scanat o coala milimetrica si l-am desenat cu paint pe coala milimetrica :P vedere partea placata montaju e alimentat dintr-o sursa de +/- 15Vcc cu LM 7815 si LM 7915 problema este: pe iesiri am semnal extrem de mic. daca leg oricare iesire (joase sau sateliti) la un amplificator, tre sa dau volumu la maxim ca sa se auda ceva in difuzoare... nici zgomot de fond nu se aude, cu exceptia unui fasait discret cand actionez la potentiometru de volum din schema semnal i-am dat si din comp, si dintr-un deck care scoate in jur de 1 - 1.5V pe iesire, da simptomele is tot alea, se aude foarte incet. reglajele merg, adica se modifica sunetu cand actionez la potentiometre, cum ar fi si normal, doar ca se aude extrem de incet :| am masurat, pe pinii de alimentare de la operationale am +/- 14.98 Vcc cablaju l-am verificat de multe ori, constructia e corecta, piesele is noi... Link spre comentariu
niq_ro Postat Octombrie 17, 2007 Partajează Postat Octombrie 17, 2007 mareste rezistenta de reactie de la primul operational, la 470K sau pune un semieglabil de 1M si vezi diferenta sau redu rezistenta de intrare de la 47k la 10ksemnalul dupa primul operational cum e? redus sau normal? Link spre comentariu
Jimmy Postat Octombrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2007 am pus o rezistenta de 470k in loc de cea de 47k care era montata intre iesirea si intrarea inversoare de la primu operationalacum se aude si mai incet, si apare si ceva zgomot de fond... Link spre comentariu
AV1000 Postat Octombrie 17, 2007 Partajează Postat Octombrie 17, 2007 io am 2 bucati de astfe de crossower si merge foarte bn, nu mia aparut nici o problema la el si functioneaza la 2 discoteci la tzara de vineri pina duminica de aproape un an diferenta esta ca io am folosit in loc de TL082 NE5532 . Link spre comentariu
Jimmy Postat Octombrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2007 vad ca NE5532 ii identic la pini cu TL 082 http://www.fairchildsemi.com/ds/NE%2FNE5532.pdf dar, nu-mi explic de ce se aude asa incet, iar dupa ce am pus o rezistenta de 470k in loc de aia de 47k se aude si mai incet, cu toate ca am crescut amplificarea de la 1 la 470/47=10!!! o sa caut NE5532 si pun in loc de TL 082 sa vad ce iasa... EDIT: n-am mai cumparat NE5532. se pare k este o problema la primu operational. am verificat, si semnalu este foarte redus dupa primu operational. am legat semnalu de intrare pe capatul potentiometrului care vine legat la iesirea de la primu operational, iar intrarea normala, care duce la primu operational am lasat-o in aer. rezultatu: merge super :D acu mai trebe numa sa-mi dau seama care-i problema la primu operational. din schema mi se pare ca are rol numai de adaptor, pentru ca semnalu trece neamplificat prin el, doar defazat cu 180 de grade acolo am legat semnalu de intrare: EDIT2: am gasit problema :D avand in vedere ca am proiectat cablaju pe la 6 dimineata dupa ce am venit de la un majorat, ametit, adormit si obosit :partyman: , am omis sa leg pinu 3 de la primu integrat la masa (adica intrarea neinversoare de la primu operational) filtru merge brici acuma :supz: mersi pt sugestii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum