mircea888 Postat Martie 19, 2021 Partajează Postat Martie 19, 2021 Intampin o problema ciudata la un Philips CD604/00B, pe care il folosesc in mod curent. Peste sunetul audio este suprapus un zgomot puternic (pocnituri cu frecventa mare) doar atunci cand face Play, in Stop, Pause sau atunci cand schimbi piesele nu se aude niciun zgomot. - Vedeti fisierul mp3 atasat test1.mp3 Am sters lentila de praf, verificat nivelurile pentru intensitate laser (50mV) si focalizare (400mV) conform manualului de service, nu s-a produs nicio imbunatatire prin ajustarea acestor doua reglaje. In rest am verificat tensiunile de alimentare, sunt prezente si pe osciloscop nu am vazut vreun riplu pe ele. Manual service: https://drive.google.com/file/d/1YrFWYEYvcdgVyO_HbYgJmm5TpzS3Grj9/view?usp=sharing Va rog daca ati mai intalnit asa ceva sau aveti alte idei. Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 20, 2021 Autor Partajează Postat Martie 20, 2021 Intre timp am mai facut urmatoarele lucruri: -schimbat electrolitici, in special pe cei axiali Philips, dar oricum cam toti. -verificat tensiune riplu pe alimentari, nu am gasit zgomot. -refacut lipituri integrate SMD, adica partea de procesare, control. -"ascultat" semnal dupa primul AO, pare sa iasa asa din DAC, adica e o problema pe partea digitala. -incalzit placa pe zone, apasat pe componente pasive, nicio diferenta. -verificat semnale clock, schimbat condensatori osc clock Dar fara succes, problema e identica. Totusi am observat ca exista o corelatie intre sunet si pocnituri, in pasajele de liniste din melodii, nu mai este zgomot. Deci aproape sigur nu e de la alimentare. Link spre comentariu
poplex22 Postat Martie 20, 2021 Partajează Postat Martie 20, 2021 - probleme convertor DAC TDA1543, vedeti si dataseetul nivelul de Vref. , am intilnit astfel de probleme la sisteme audio cu 3-5 cd-uri. Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 20, 2021 Autor Partajează Postat Martie 20, 2021 Am verificat Vef=2.15V, se incadreaza in specificatii. Nu pare sa aiba zgomot sau ceva pe Vref. Am pus un condensator de 100n pe Vref, desi nu era niciunul acolo, dar nu s-a schimbat nimic. Am sa caut sa inlocuiesc DAC-ul, dar parca am senzatia ca nu e asta problema. Ambele canale fac la fel, asta este iarasi un indiciu bun, dar nu stiu ce concluzie sa trag. Am mai facut un experiment, am scos Q7650 ca sa dezactivez circuitul pt de-emphasis, dar tot asa merge. Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Am schimbat DAC si defectul e acelasi, sunet corect dar este suprapus un zgomot de pocnituri (ascultati fisierul atasat la prima postare). -refacut lipituri DAC, procesor sunet, AO. Daca mai aveti alte idei, sunt deschis sa incerc. Link spre comentariu
poplex22 Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 - trebuie urmarit semnalul stereo la iesire din decodor, intrare/iesire preamplif., circuite aferente accentuare/dezaccentuare - vedeti la casca este sesizabil acelasi brum ? Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Pe iesirea de casti sunetul are aceeasi problema. La iesirea din decodor, semnalul este digital, un I2S care arata bine, are toate semnalele WS, CLK si DATA. Folosind niste casti de impedanta mare, am ascultat la iesirea primului operational (7660 si 7661) si este prezent zgomotul. In circuitul de accentuare au fost verificate tranzistoarele si refacute lipiturile. Ca un experiment, am scos Q7650 ca sa dezactivez aceasta functie si zgomotul a ramas. Link spre comentariu
poplex22 Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 semnalul la iesirile 6/8 din TDA1543 este analog, urmariti pe osciloscop semnalele la iesire din DAC si mai departe, brumul trebuie sa apara pe analog ! Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Și la ieșirile din Dac exista zgomotul sub forma unor vârfuri ascuțite. Nu prea pare sa fie brum. Zgomotul acesta dispare când e pause sau schimb melodia și se observa o corelatie între zgomot și semnalul util, de asta tot în înclin ca e ceva pe partea digitala Link spre comentariu
poplex22 Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 - curatati unitatea optica, eventual schimbata, pe digital zgomotul semnifica distorsiuni in functionarea sistemului, daca sistemul functioneaza corect nu exista zgomot digital ! Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Depanarea acestui aparat ține mai mult de curiozitatea personală, deci nu cred ca voi schimba unitatea. Nici nu am încredere într-un bloc optic de producție aftermarket. In schimb, am încercat sa reglez curentul prin laser și Focus, atât după specificațiile din manual cât și empiric, în timp ce merge, dar nu se schimba nimic în comportament. Mulțumesc pentru sprijin, o sa anunț aici când găsesc defectul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum