Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Avans strung cu motor pas cu pas

invest20042001

Postări Recomandate

Bună seara,

Sunt interesat sa comand la cineva priceput, executia unui avans(si filete) pentru strung, cu motor pas cu pas, astfel incat sa elimin cutia de avansuri a strungului. Rotatia motorului pas cu pas, trebuie sa fie dependenta de rotatia piesei (universalui), probabil folosind un senzor se pozitie si un disc crestat (ma gândesc eu......?!?!?)

Efectiv,  as avea nevoie de:

Disc crestat

Senzor pozitie

Motor 

Driver, din care sa selectez ce deplasare sa execute motorul pas cu pas, lano rotație completă a discului crestat. 

Altceva, nu știu,  invatati-ma voi!

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• invest20042001

2

• draku

1

• bcristian

1

Top autori în acest subiect

Cauta "electronic lead screw", e o chestie facuta de multi.

Asa o sa-ti faci o idee mai clara despre ce implica, si iti poti alege pe ce directie vrei sa mergi.

Principiul de baza e in mare la fel, dar in functie de strung si de ce vrei sa obtii sunt mai multe moduri in care se poate implementa.

Link spre comentariu

userul clough42 de pe yt are prezentat un asemenea circuit intr-o serie de 16 episoade detaliate

tot el ofera spre vanzare pe ebay kituri pentru realizarea montajului

https://www.ebay.com/itm/CLOUGH42-Electronic-Leadscrew-ELS-Control-Panel-Kit/164281127816?hash=item263feb1388:g:IYoAAOSwDPhfBSgz

https://www.ebay.com/itm/CLOUGH42-Electronic-Leadscrew-ELS-Booster-Pack-Interface-PC-Board/163925128899?hash=item262ab2f6c3:g:TCAAAOSwIRhdunGh

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări